Media modullal feltöltött kép beszúrása a CKEditor szerkesztőmezőjébe

nevergone képe

Feladat:
Media modullal feltöltött képeket szeretnénk beszúrni CKEditorral szerkesztett tartalomba, egyéni képstílus használatával.

Felhasznált modulok:

Megjegyzés:
A Wysiwyg modul és a CKEditor feltelepítését nem tartalmazza a leírás. A Media modul fejlesztői változata több olyan módosítást is tartalmaz, amelyik visszafelé nem kompatibilis, többek közt a Media entitás helyett a File entitással kell elvégezni az itt vázolt műveleteket.

Lehetséges megoldás:

  1. Az admin/config/media/image-styles oldalra ellátogatva adjunk hozzá egy új képstílust, majd állítsuk be hozzá a kívánt effektusokat (pl. elforgatás, átméretezés).
  2. Ezután az admin/config/media/file-styles oldalon adjunk hozzá egy új fájlstílust, a képeknél beállítva neki az előzőleg létrehozott képstílust:
  3. Az admin/structure/ds/view_modes/manage címen készítsünk egy új nézetmódot, melyet csatoljunk a Media entitáshoz:
  4. Kapcsoljuk be az admin/config/media/types/manage/image/display oldalon, hogy a képeknél az újonnan készített nézetmódhoz egyéni megjelenítési beállításokat szeretnénk használni:
  5. Mentés után válasszuk ki az új nézetmódhoz csatolandó fájlstílust:
  6. Az admin/config/content/wysiwyg oldalon szerkesszük a használt profilt, a „Nyomógombok és bővítmények” szekcióban kapcsoljuk be a „Media browser”-t.
  7. Az admin/config/content/formats oldalon a Wysiwyg editorhoz (CKEditor) használt szövegformátum beállításainál engedélyezzük a „Converts Media tags to Markup” szűrőt.
  8. Tartalom beküldésekor a CKEditorban kaptunk egy új nyomógombot:
  9. A gombra kattintva tölthetünk fel új képet vagy választhatunk a már feltöltöttek közül, majd kiválaszthatjuk a kívánt nézetmódot:
  10. Ezután a képpel már a hagyományos módon dolgozhatunk, jobb gombbal kattintva rajta a „Kép tulajdonságai” menüpontban beállíthatjuk az igazítását és egyéb tulajdonságokat.

Természetesen, ha megelégszünk az automatikusan létrejövő képstílusok számával és elnevezésével, akkor a fenti műveletek helyett elég a már meglévő képstílusokat módosítani.

Hozzászólások

kutyafule képe

Légyszi javítsd ki a képek elérési útvonalát egy létező helyre!
Köszi

Nagy Gusztáv képe

Kicsit konkretizálnád? Én pl. nem tudom, mire gondolsz.

Nagy Gusztáv

szantog képe

edit: a digo letiltotta a képemet.

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

nevergone képe

Ehhez a kézikönyvoldalhoz voltak képek is, amelyek most nem elérhetőek, a hét vége felé tudom legkorábban pótolni.

Sk8erPeter képe

Látom elég hosszú hétvége volt... :D

Petik képe

Armageddon ez már

Üdv. Peti

nevergone képe

Előkerestem a képeket a régi mentésből és csatoltam a leíráshoz. Amúgy szerintem már van egyszerűbb módja is, a CKEditorba szépen beépül a Media modul.

szantog képe

Már nem sokáig. A media közvetlen együttműködése a wysiwygvel meg fog szűnni. Magyarul a medias csapat f@sz@ igencsak kivan a wysiwyg integrációval.
http://drupal.org/project/wysiwyg_fields ő lesz majd helyette, vele lesz összehegesztve a meglévő funkcionalitás.

Ez csak amolyan sitenote, nem holnap szűnik meg mediawysiwyg, és lesz rendes update path, szóval még nyugodtan lehet media + wysiwygt tolni, nem lesz kára belőle senkinek.

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

nevergone képe

Mondjuk szerintem a Wysiwyg modul nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, legalábbis Drupal 7.x alatt. Mióta kenyérgázzal tolom a CKEditort, kisimultak a ráncaim. :)

Petik képe

„készítsünk egy új nézetmódot, melyet csatoljunk a Media entitáshoz:”
Nincs Media entitásom, itt elakadtam.
HELP!!

Üdv. Peti