A lusták modulja: taxonomy_html

csonti képe

Egy nagyon gyorsan változó portálod van? Nincs kedved/időd állandóan a saját gyártmányú blokkjaidat szerkesztgetni és azt szeretnéd, hogy a taxonómiában beállított kategóriák egyből megjelenjenek a honlapodon? Ha igen, akkor a taxonomy_html.module -t neked találták ki..

Vágjunk a közepébe: mit is csinál pontosan ez a modul? Blokkokat gyárt a taxonomiában szereplő szótárakból. Lépésről lépésre szeretném megmutatni, hogy mennyire egyszerűen.
Elsőként is, töltsük le taxonomy_html a modult és másoljuk be a portálunk modules könyvtárába. Ezután engedélyezzük a modulok alatt az újdonsült szerzeményünket. Most pedig egy konkrét példán keresztül mutatom be, hogy működik.


A taxonomy menüpontban létrehozok egy "Receptek" szótárt, azon belül pedig egy "süti" kategóriát, mivel szeretném a Bakláva receptemet feltenni. A "Receptek" -et a recipe kategóriába tettem. (A recipe is egy modul, amit külön le kel tölteni és installálni.)
Nyomás a beállítások/blokkok menüpontba és láss csudát, ott csücsül a "receptek" blokk, már csak engedélyeznünk kell a kis négyzet kipipálásval.


Ezek után hiába lessük a főoldalt, nem jelenik meg a "Receptek" blokk. Mégpedig azért, mert még nincs benne tartalom, az automatizálás csak létező tartalommal működik. Tehát tartalom beküldése menü -> recept (recipe) -> a recept begépelése. Megadom azt is, hogy a recepteken belül a süti kategóriában jelenjen meg:Beküldés és a főoldalon megjelenik a munkánk gyümölcse:


Egy kis finomhangolás: a beállítások/modulok alatt található a taxonomy_html modul link, ha erre kattintunk, beállíthatjuk, hogy kihagyjon a blokkgyártásból bizonyos szótárakat. Válasszuk ki a listából (Omitted Vocabularies) ami nem kell.


Csonti

Hozzászólások

kuller képe

Ha csak egy blokkban (navigáció) szeretnénk az összes taxonómiához menüpontokat rendelni, akkor a taxonomy_menu-t ajánlom. Zavaró lehet a szótár nevének kijelzése, -ugyanis ahhoz nem tudunk node-okat rendelni-, ezért azt a menü-ben letilthatjuk.

kuller képe

Kipróbáltam a modult, de csak 1 szintű hierarhiát sikerült összehoznom. Lehetséges több szintűt is?

stuka képe

Nekem ez a modul sajnos nem megy. Feltelepítettem, bekapcsoltam, de nem gyárt blokkokat... Valamit elrontok.

kuller képe

Valszeg nincs a szótárbejegyzéshez tartalom kapcsolva vagy: A taxonomy_menu & taxonom_html modulok nem mindíg érzékelik a megváltozott taoxonómiát. Én ki szoktam kapcsolni, majd vissza az adminisztráció/taxonomy_menu ill. a adminisztráció/taxonomy_html menükben a beállításokat, és akkor rájön a rendszer a változásokra.