Regisztráld a nick nevedet a Freenode IRC hálózatán

Anonymous képe

Amikor első alkalommal lépsz be a Drupal közösségnek helyet adó Freenode IRC csatornára, akkor érdemes a nick nevedet beregisztrálni a NickServer segítségével, hogy később ne használhassa azt senki más.

A nick név gyakorlatilag a felhasználói nevedet jelenti az IRC csatornán. Azt javasoljuk, hogy ha lehet, akkor ez egyezzen meg vagy a Drupal.org vagy a Drupal.hu portálokon használt azonosítóddal. Így könnyebben ismerünk fel a csetszobában.

Kövesd a következő kezdő lépéseket az állandó nicknév létrehozásához:

  1. A csatornára belépéskor meg kell adnod a nick nevet, pl: VezeteknevKeresztnev
  2. A belépés után gépeld be következő sort helyesen kitöltve. A szögletes zárójelek nélkül írd be a választott jelszót és az email címedet.

    /msg NickServ REGISTER [jelszo] [email]

  3. Hamarosan kapsz egy levelet a freenode-tól a következő tartalommal:

    In order to complete your registration, you must send the following command on IRC:

    /msg NickServ VERIFY REGISTER nickneved azonositojelszo

  4. A levélben kapott /msg kezdetű sort másold ki és írd be az IRC kliens parancssori ablakba, ezzel igazolod vissza a regisztrációdat.
  5. Lehetőséged van arra, hogy mások számára elrejtsd a korábban megadott email címedet a következő parancs használatával:

    /msg NickServ SET HIDEMAIL ON

  6. Amennyiben az IRC kliens nem tárolja el az azonosító nevet és jelszavat, úgy az alábbi parancs elküldésével tudod magadat azonosítani:

    /msg NickServ IDENTIFY nicknev jelszo

Hasznos tanácsok:

  • Ha elakadnál valahol az IRC használatában vagy a regisztráció során, akkor kérd a magyarországi közösség aktív tagjainak segítségét a fórumot használva.