Keresés beállításai

Nagy Gusztáv képe

Ritka kivételtől eltekintve nem érdemes a keresés funkciót (Search modul) kikapcsolni, hiszen nagyon hasznos szolgáltatást nyújthatunk minimális költségért cserébe.

A kereső modul kulcsszavak kereshetőségével ruházza fel a rendszert. Egy nagy webhelyen a kereső használata gyakran az egyetlen módja egy tartalom megtalálásának. A kereső segítségével felhasználók és tartalmak egyaránt megtalálhatóak kulcsszavak alapján.

A keresőmotor a webhelyen közzétett tartalmak és felhasználói adatok alapján felépített index segítségével működik. A modul beállításaival szabályozható az index feltöltésének módja. Az időzítő (cron) beállítása és rendszeres futtatása szükséges a kereső működéséhez.

Az index százaléka adja meg az időzítő egyszeri lefutásakor leindexelendő tartalmak számát. Az érték alacsonyra állításával elkerülhető, hogy az időzítő túllépje a maximális futási időt, vagy kifogyjon a rendelkezésre álló memóriából.

Az alapbeállításokhoz képest talán a sorba rendezés szempontjainak súlyozását érdemes átgondolni. Pl. egy technológiai honlapnál nagyobb, míg egy botanikai honlapnál kisebb súllyal érdemes a közzététel frissességét figyelembe venni.

Megjegyzés: A modul csak egész szavakat indexel, így szótöredékekre sajnos nem tudunk vele keresni.