"Nyelvválasztás" blokk lefordítása

kree képe

Sziasztok! Az i18n modult használva fordítottam le egy oldalt szépen. Kitettem a nyelvválasztás blokkot, ami felsorolja a telepített nyelveket. Minden blokkot és menüt be tudok állítani, hogy melyik nyelv használata esetén melyiket jelenítse meg az oldal, de magát a nyelvválasztás blokkot nem tudom hogyan lehetne beállítani, hogy mondjuk azt írja ki: choose a language.

Vajon ezt hol oldjam meg? Előre is köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nemetivilmos képe

Szia Krisztián, ha ezeket mind beállítottad akkor a nyelvválasztó a váltás során során Nyelvek / Languages blokkcímet fog váltakozva kiírni.

Webhely előkészítés két nyelvre - angol/magyar
===============================================

Címlap › Adminisztráció › Webhely beállítása › Nyelvek › Beállítás:
-------------------------------------------------------------------
Nyelv megállapítás: vagy - vagy
- Csak útvonal előtagok
- Útvonal előtagok nyelvi alapértelmzéssel

Címlap › Adminisztráció › Webhely beállítása › Nyelvek › Lista
--------------------------------------------------------------
Szerkesztés :
Útvonal előtagok megadva en és hu (a hu alapból benne van) mindkettő engedélyezve. Ha a magyar a nyelv akkor a hu előtagot törölheted, ez némely esetben hasznos lehet. Ezt részletesebben itt jól kitárgyaltuk :

http://drupal.hu/forum/%C3%BAtvonal-megad%C3%A1si-tesztek-%C3%A9s-tanuls...

Címlap › Adminisztráció › Webhely építés › Blokkok › Lista
----------------------------------------------------------
Nyelv választó blokk engedélyezve

Ha valamilyen ok miatt a nyelvi modulok telepítését megelőzi egy nyelv engedélyezése akkor az adott nyelv nem fog korrekten működni. Ekkor az engedélyezést egyszer kapcsold ki, majd újra be.

(Címlap › Adminisztráció › Webhely beállítása › Nyelvek › Lista)

Remélem nem hagytam ki semmit.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

kree képe

Szia Vilmos!

Újra végignéztem a fentebb leírtakat, minden be volt állítva úgy, ahogy kell. Ki-be kapcsoltam a nyelvek engedélyezését is, hátha amiatt, de továbbra sem változik meg a nyelvválasztó blokk neve. Köszönöm szépen, de sajnos nem ezen múlott.

Más tipp esetleg?

0
0
kree képe

Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy ezt a blokkot hol tudom megformázni? Ha mondjuk sikerülne zászlókra lecserélni a nyelveket, akkor is megoldódna a problémám.

0
0
dj képe

modul ( http://drupal.org/project/i18n ) leírásánál megtalálod a javasolt és egyéb nyelvi modulokat, köztük a http://drupal.org/project/languageicons modult is.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

kree képe

Köszi, a leírásban megtaláltam a nekem szükséges modult a Language Interface személyében. Ez egy új blokkot hozott létre, melyben már változik a fejléc tartalma nyelvtől függően.

Köszönöm a segítséget!

0
0
nemetivilmos képe

Szia Krisztián, nem értettem a jelenséget és kipróbáltam a következőt, mert sokat vesződtem a többnyelvű dolgokkal én is.

1./ Drupal alap feltéve, semmi egyéb. Az adatbázisban alapból 49 db tábla van nálam ilyenkor.

2./ Címlap › Adminisztráció › Webhely beállítása › Nyelvek
. . . Beállítás : Csak útvonal előtagok vagy Útvonal előtagok nyelvi alapértelmzéssel
. . . Lista : Magyar esetén előtag nincs, angol esetén : en
3./ Címlap › Adminisztráció › Webhely építés › Blokkok : Nyelv választó engedélyezve

Ha váltogatom a nyelvet akkor a felirat is váltogat : Nyelvek / Languages. Ezenfelül a beépített kezdő oldal is vált nyelvet, valamint az admin menü is.

Ha így kezded el beállítani a többnyelvű alapot, akkor szerintem ennek működnie kell. Ha hozzákapcsolom az i18n modult akkor plusz három tábla jelenik meg az adatbázisban, i18n_blocks, i18n_strings, i18n_variable és ekkor 52 db tábla van.

Nekem is voltak keveredések, sajnos nem tudtam megfejteni mitől volt. Most ha egy lapot elkezdek akkor kapásból többnyelvűként inditom így és ebből fejlesztem tovább. Ha csak magyar lesz akkor a többi nyelvet nem kapcsolom be, a nyelvválasztót meg letiltom.

Ha van kedved próbáld ki.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

kree képe

Érdekes, hogy így működnie kéne. Elviekben stimmel is. Az fura, hogy azt írod a nyelvválasztó felirata váltogat ezek közül: Nyelvek, Languages... Nekem minden nyelven egy van, de nem az, hogy nyelvek, hanem hogy Nyelvválasztó. Itt a bibi szerintem, de az tény, hogy nem szűz drupalt dolgoztam meg.
Mindenesetre a fent említett modul egy újabb nyelvválasztó blokkot hozott létre, ami már megfelelően működik úgy, ahogy a beépítettnek kellett volna. Minden bizonnyal valami modul-veszekedés volt itt.

Köszönöm a segítségedet - tényleg értékelem! :)
Üdv!

0
0
nemetivilmos képe

Szia Krisztián, minden alap, és garland a smink. Lehet ott esetleg valami? Pl a garlandnak meg a kereső blokkja akad össze a Drupal standard keresőjével, ezért azt le kell kapcsolnom a sminknél, hogy normálisan működjön. Valahol olvastam, nem emlékszem, hol, hogy a smink nem csak a szint meg a felületet, hanem a megjelenést szabályozó egység. Azt hiszem valami ilyesmi volt, hogy nem csak ruha ami takar... Mindenesetre, ha a modul telepítésével megjelent a jól működő nyelvválasztó akkor a csomagokat ebben az esetben nálad úgy érdemes használni, és ha van idő rá, csak akkor kell bogarászni. Pl előről felépíteni az egészet, mert akkor kiderül melyik mit csinál, de ez ideg munka, és kérdés, megéri-e. Én csak három taxonómia modult teszteltem le, mert kellet, de most egy kicsit pihenek az ilyen feladattal, mert nagyon fárasztó volt.

Üdvözlettel és jó munkát kívánok neked. :)

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os