nemetivilmos

nemetivilmos képe

Személyes adatok

Valódi név
Németi Vilmos
Bemutatkozás

A 80-as években, a(z) (h)ős-korban kezdtem el számítástechnikával foglalkozni nem saját akaratomból, hanem "főnöki felkérésre". Villamos-mérnökként akkor azt feltételezték rólam, okos vagyok ebben a témában. Tévedtek, de én meg nem akartam hülyének kinézni és a pénz sem volt megvetendő. Először a csoda korszak volt : TV-Basic egy M08X gépen. Azutás a DbaseIII+ és a Clipper/C/Assembly. Ennek a korszaknak egyes termékei még ma is kiválóan dolgoznak a legkülönbözőbb vállalkozásoknál. Amikor kezdtem a szakmát a Pascal egy iskola nyelv volt és semmit sem tudott amire nekem kellett volna és bonyolultnak is éreztem. Basic-ban három sorban megírtam azt amit Pascal-ban sokkal többen kellett. Mellesleg a Basic-ot egy magyar mérnök találta ki mérnököknek ha jól emlékszem. Azután később büszke Clipperes lettem 86-ban... A történet már szinte szabványos. Megkértek, hogy írjak egy számlázót egy raktári nyilvántartóval meg egy raumbuch (építészeti helyiségkönyv) rendszert. Persze pénzért. Hát igy lettem maszek a 80-as évek közepén először csak főállás mellett azután a főállást elhagytam és most csak maszek vagyok. Ma három dologgal foglalkozunk : informatika, pr. és marketing valamint felnőtt oktatás és képzés. A drupal-ra Khauth György barátom hívta fel a figyelmemet egy új megbízásunkkal kapcsolatban. Hálás vagyok neki ezért. A CMS rendszerek kipróbálásainak tapasztalatairól egy tanulmányt szeretnék írni. Ma már az emberek érdekelnek a technikai dolgokat csak eszköznek fogom fel. Szabadidőmben és cégvezetőként is ezzel foglalkozom a legszívesebben. Feleségemmel több mint 30 éve élünk Budapesten a 17-ik kerületben.

Két ember akiknek hálával tartozom:

Halassy Béla tanított az adatkezelésre, amiért köszönetképpen ide írom a legfontosabbat amit nekünk megtanított a legelső órán:

"Két dolog van a világon, amely nem fogy el soha, ha másokkal is megosztják. Az egyik a
szeretet, a másik pedig az ismeret. Ez a két dolog szorosan összefügg. Az ember társas
lény. Azért kapott partnereket, hogy legyenek, akikkel együttműködve meg tudja valósitani
élete értelmét" (Idézet : Halassy Béla - Adatkezelés c könyve 5. oldal)

Az emberekkel kapcsolatosan sokat köszönhetek p. Brian Lange építész barátomnak akinek a legfontosabb gondolata számomra ez :

"Ha meg akarsz tanítani valamit valakinek azzal azt vállalod, hogy neki is sikerülni fog. Ez nem lesz könnyű és egyszerű." ( p. Brian Lange építész - GGWO Baltimore - Mariland )

És végül, köszönöm, hogy a fórumot létrehoztátok és üzemeltetitek.

Németi Vilmos Budapest 2009.07.05

Történet

Ennyi ideje tag
14 év 11 hónap