Smink színkészlet kezelés

Richter Miklós képe

Kedves Mesterek!

Van egy óriási gondom:
Garland és pixture sminkek beállításánál, ha megváltoztatom az alapértelmezés színét és mentem akkor szét esik a lap struktúra. ez igazából a szín részre igaz.

Van valakinek ötlete, hogy ezt, hogy lehet orvosolni.
u.i ha vissza állítom alapértelmezésre, akkor ismét jó lesz...

Válaszotokat előre nagyon köszönöm.
Miki

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Minden smink témájú kérdést ezzel kellene kezdeni.

0
0

Nagy Gusztáv

Richter Miklós képe

Kedves Gusztáv!

Már mint arra a linkre gondolsz, hogy, hogy néz ki a lap széteset állapotban?

Köszönettel:
Miki

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szeretnénk megnézni.

0
0

Nagy Gusztáv

Richter Miklós képe

Igen is itt lenne:
http://www.teszt.bestsales.hu/index.php?q=admin/build/themes/settings/ga...
Nagyon köszönöm előre is.
Miki

0
0
pp képe

Internál szerver errorod van (ez csak harmadjára sikerült elolvasnom, mert mindig átirányított a nyomorult)

A szolgáltatód valószínűleg speciális beállításokat vezetett be a szerverén. Keresd őket telefonon.
Ők is ezt kérik:

Szervereinken a mai naptól elérhető a Mod Rewrite lehetőség, a „.rewrite” kiterjesztés/file használatával. (.rewrite).
További kérdések esetén, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonos elérhetőségeinken.

pp

0
0
Richter Miklós képe

Kedves Uram!
Nos azt hiszem kezd alakulni:
A szolgáltatónál a .htacess file tiltott, viszont van helyette .rewrite. A nagy kérdés, hogy ez lehet-e a Drupal esetében állítani, hogy ilyen filet gyártson.

Állítólag így a rövid cím is elérhető lesz, mert mos ez sem lehetséges...

Miki

0
0
pp képe

Egy üres .htaccess fájl kell neked és kézzel gyártsd el a .rewrite-ot, de hogy oda mit kell írni azt a szolgáltatód tudja megmondani, mert ez egy ottani speicális beállítás.

pp

0
0
Richter Miklós képe

Kedves Mester!
Ez nem nyerő, nem lehet semmilyen .htaccess file ez nem engedélyezet. Ez annyira így van, hogy az alapcsomagban lévőt a telepítésnél törölni kell, mert addíg nem engedi telepíteni a szerverre. Utánna minden ok.
Az ASPNet szerint több drupálos is van a szerveren, Ők is megoldják valahogy modja!!!

NA ebben kéne valami előbre lépés.

Miki

0
0
Nagy Gusztáv képe

ha van lehetőség, akkor válts szolgáltatót.

0
0

Nagy Gusztáv

nemetivilmos képe

Sokan szídják az Extra-hu-t, ott nem kell a drupalhoz semmilyen .htaccess a root mappába, meg az oldal anélkül is. A /wwwroot/sites/default/files/ van 664-es joggal, és nulla hosszban (tehát üresen ahogy István is javasolja) tehát még te sem tudsz semmit futtatni ott !! Ha kiveszem akkor is megy a drupal, legfejebb vissza akar majd ide írni.

Nekem van fennt igy anyagom, a többi helyen meg lehetne nyugodtan .htaccess, mert a hozzáféréseket úgy adod meg, hogy csak te tudj ott matatni. Ezzel sokat kinlódtam már régebben is azután egy profi rendszergazda barátom kitanított. A drupal működése során néha írogat ezt azt de soha sem a root-ba. Azért nem engednek neked oda .htaccess-t, mert az veszélyes lehet az egész szerverre. A profik megtalálják és legyilkolját a szervert egy ilyen bejáraton. Ha azt mondják, hogy működik ott drupál, akkor kérdezd meg pontosan, hogy milyen beállításokkal. Ezt köteles megmondani, hiszen te fizetsz a szolgáltatásért. Vagy írja le akár GYIK-ben vagy valahol ahogy mindenki teszi. Ha nem akkor Gusztáv javaslata a legjobb, puszi nekik és next....

A hozzáférések táblája amit a barátomtól kaptam - total commanderrel tudod állitani :

a három szám 3 jogosultsági csoportot jelent.

az első a tulajdonosra vonatkozik a második a tulajdonos csoportjára, a harmadik pedig mindenki egyébre....

a szám maga pedig három másik szám összegéből adódik össze:

1 végrehajtás
2 írás
4 olvasás

tehát a 666 azt jelenti, hogy a tulajdonostól kezdve a tulajdonos csoportja és a mindenki egyéb is tudja a file-t írni és olvasni.

a 777 pedig ugyanezt csak az állományt még futtathatják is (ez azt jelenti, hogyha windows lenne akkor a .exe állományt tudnád e futtatni vagy sem a jogosultságai miatt.)

általában a mindenki egyebet, harmadik csoport, 0-ra szokták tenni, azonban ebben az esetben talán több tanácsot és ötletet találhatsz a CMS rendszer dokumentációiban. (ha van ilyen) ha nincs akkor javasolt lenne első esetben a 766-t kipróbálni és ha nem megy akkor a 776-t aztán pedig a 777-et.

Amikor ilyenek kérdeztem az ingyenes Extra supporttól igy válaszoltak !

A mappáknak adott jogosultság, teljesen jó, azonban a konfigurációs
beállításokat tartalmazó állományok jogosultságait célszerű módosítani
400-ra azaz csak a tulajdonosnak legyen lehetősége olvasni a
dokumentumot, amennyiben a telepített rendszer ezt engedi.

Remélem valamit segít ...

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

aboros képe

Sokan szídják az Extra-hu-t, ott nem kell a drupalhoz semmilyen .htaccess a root mappába, meg az oldal anélkül is.

.htaccess nélkül drupal honlapot üzemeltetni erősen ellenjavallt. ne bíztassunk embereket arra, hogy .htaccess támogatás nélkül éles drupal oldalakat üzemeltessenek, mert aztán összetörik a honlapjuk valami miatt amit a .htaccess hiánya okozott, akkor nem az lesz a tanúlság, hogy "lám, lám, kell az a .htaccess mégiscsak" .. hanem az, hogy a drupal "egyszer csak magától összeomlott"...

0
0

-
clear: both;

Richter Miklós képe

Kedves uram!

Igen ez fontos több dolog miatt, Nos például a rövid web címek paraméterezésénél elkerülhetetlen. Nekem abban nincs nagy tapasztalatom, hogy így összeomlik -e vagy nem a rendzser de azért ezt is jó lenne tudni.

Nem tudom, hogy esetleg van-e olyan fejlesztői ismerősöd aki aspnet szolgáltatónál bérel tárhelyet? _ Az Ő állításuk, hogy sok drupalos fejlesztés megy ott.

Nincs ilyen rész a regiben, hogy meg kéne adni a tárhely szolgáltatót? vagy olyan fórum ahol ezt meg lehetne kérdezni. Jó lenne ha ilyen tapasztalatokat is lehetne gyűjteni.

Nagy tisztelettel:
Richter Miklós

0
0
Nagy Gusztáv képe

itt bogarászhatsz: http://drupal.hu/forum/temak/hoszting-k%C3%A9rd%C3%A9sek
Pl. ez: http://drupal.hu/forum/szolg%C3%A1ltat%C3%B3-kerestetik

De azért ez nehéz téma, hiszen bármelyik szolgáltató is ide regisztrálhat, és agyba főbe dicsérheti a saját szolgáltatóját, mintha egy elégedett ügyfél lenne.

0
0

Nagy Gusztáv

nemetivilmos képe

Kedves Ádám, nem magamtól találtam ki, hanem anno a support javasolta, amikor a rendszerüket biztonságosabbá tették egy körlevélben. Én magam egy kukkot sem értek ezekhez, mindig megkérdezek valahol valakit. Azért vannak a supporttosok. A jogosultságokat értem és a jelszavas dolgokat is. Ha valami pl 400 akkor azt te és csak te csak olvashatod és semmi más nem tehetsz, vagy gázos a szerver védelme - nekem így magyarázták. A .htaccess-t konfigurációs beállításnak magyarázták ami bizonyos dolgokat megváltoztathat. Pl. ilyeneket amit a fentiekben írtam. Lehet hogy az egészet teljesen félre hallottam ? Meglehet... Ha így van kérlek igazíts ki.

Egy fontos viszont az eredeti témához, hogy a jelenséget amit Miklós leírt az nálam is jelentkezett az ingyenes 000whost.com-on és el is jöttem onnan, mert semmilyen módon nem lehetett a jogosultságokat beállítani. Nálam is "esett szét" pontosabban szűnt meg smik és voltak feltöltési problémák is. Ezeket a helyeket én próbának használom csak.

Köszönöm ha helyrerakod a téves elképzeléseimet.

Üdvözlettel :

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

Nagy Gusztáv képe

Azért a support nem a Drupalhoz ért ám, és olyan nagyon nem is akar érteni hozzá. Neki nem érdeke.

Arról nem is beszélve, hogy nem írhatja le: az oldal így tele van biztonsági lyukakkal, de nem gond, a szervert úgyse tudod vele rántani, mert más dolgokat is letiltottunk. A cégnek az az érdeke, hogy a profizmust sugározza, függetlenül a valóságtól. Ez van.

Szóval nem fogok kimerítő választ adni, de nekem többet ér az itteni kollégák szava, mint az extra support.

0
0

Nagy Gusztáv

nemetivilmos képe

Kedves Gusztáv, hát semmit sem értek már, a hozzáférési attributumok, amiket pl a drupal is állít telepítés közben az akkor semmire nem jó csak van, és teljesen más dolgok vannak a háttérben ? Azért kérdezem mert nem értem kinek mi az érdeke, mi a profizmus, mit lehet tönkre tenni, hogyan kellene védeni az oldalamat, stb. Az is duma ezek szerrint amit a .htaccess-e kapcsolatban mondtak nekem? Azért nem kell mert ezeket központilag ők elintézik? Mert ha ezek a dolgok így vannak, akkor kezdem érteni miért vannak viták és állítások, mert sehol sincs komplex support, csak valamihez ért, és mond valamit... Számomra ez elég elkeserítő...

Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmünket.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

pp képe

Legalább is én arra gyanakszom. Fájlfeltöltés megy? Hibaüzenetek nincsenek? Ugye nem az extran vagy. ;)

pp

0
0
Richter Miklós képe

Kedves Uram!

Hiba üzenet nincs, a szolgáltató az aspnet. Megtisztelve érezném, ha valaki letesztelné, hogy neki az említett sminkek jók-e?

Ez azért is érdekes számomra, mert Garland alap smink.

Valószínűleg igazad van, de mihez kell nyúlni, hogy jó legyen???

Miki

0
0
nemetivilmos képe

Kedves Miklós, hol van a lap, hogy került oda, stb. Ez tényleg fontos...

Mondok néhány lehetőséget addig is ami a hibát okozhatja.

Az átállított garland smink pl a

..\sites\default\files\color\ mappába belerak egy ilyenhez hasonló mappát : garland-5f04aba2

Ebben a mappában garland esetén 19 fájl van ami az állitásod következményeként jön létre és ebben van a leírás a drupál "smink értelmező" részére hogy mit hogyan jelenítsen meg.

Ha localhostról valahova felmásolod és ott a beállítást újra megcsinálod, a dolog rendbe jön, mert "legyártódik" az a hiányzó mappa.

A jogosultságok a ..\sites\default\files\color\ mappába és más fontos helyeken ahova irogat a rendszer írható státuszu kell hogy legyen a fejlesztés alatt.

.. \sites\default\files és alatta minden ! Ide irogat a drupal.

Gusztáv aláírásában ott a link ami a jegyzetre mutat. Hidd el hasznos, én is ebből értettem meg amikor lépésenként mint az oskolában végigcsináltam.

Üdvözlettel és szurkolva neked :

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os