Készül a Drupal 5.0.0 - a csillagok szerencsés együttállásával

Hojtsy Gábor képe

A mai napon Dries Buytaert bejelentette, hogy a ?csillagok szerencsés együttállásának? köszönhetően a következő kiadás az 5.0.0 nevet kapja majd. A Drupal leendő verziójának képességei a mai napon lettek befagyasztva, ami azt jelenti, hogy az elkövetkezendő legalább két hónapban hibajavítás, használhatósági újítások, biztonsági és teljesítmény optimalizálások kerülhetnek be. Lássuk a csillagokat.

A korábban általunk említett felhasználók által létrehozható tartalom típusok, az új adminisztrációs felület, és a telepítő (mely magyar nyelven is beszélni fog) mellett számos fejlesztői újításról is szót ejtettük már. A legújabb változás a jQuery JavaScript kódtár beépítése a rendszerbe, a jQuery fő fejlesztőjének közvetlen támogatásával. Ez lehetővé fogja tenni, hogy egyszerűbb dinamikus lapokat készíthessünk. Folyamatban van több új alaprendszerbe szánt smink készítése is, melyek a meglévő sminkek egy részét vagy akár az összeset helyettesíthetik, teljesen új megjelenést adva a Drupal 5.0.0-nak.

Hozzászólások

eMeLA képe

Lehet tudni, hogy mikorra várható az 5.0.0 ?

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Sogat képe

Már várom, kíváncsi leszek az új adminra!

Az élet egy szar játék, de kurva jó a grafikája!

Hojtsy Gábor képe

Fent ezt írtam:

az elkövetkezendő legalább két hónapban hibajavítás, használhatósági újítások, biztonsági és teljesítmény optimalizálások kerülhetnek be

Ez pontosan azt jelenti, hogy november eleje előtt nem valószínű, hogy megjelenik, mivel emellett tette le voksát Dries. Hogy mikor jelenik meg ezen túl, azt nem lehet megmondani. Erre az a sablon válasz, hogy amikor kész lesz. Te sem szeretnél egy potenciálisan hibás változatot használni, csakhogy előbb kezedbe kapd (vagy ha mégis, akkor a magyar kézikönyvben is megtudod, hogy hogyan juthatsz hozzá a mostani kódhoz).