Új adminisztrációs felület a Drupal 4.8/5.0 kiadásában

Hojtsy Gábor képe

A Drupal következő kiadásában (amely egyelőre helyesen a 4.8/5.0 munkanevet viseli, tekintettel a jelenleg még ismeretlen verziószámra) megújított adminisztrációs felülettel találkoznak majd a felhasználók. A nemrég a fejlesztői verzióba bekerült változtatás természetesen a végleges kiadásig még finomodik, a felhasználóbarátabb elrendezés azonban teljesen új élményt jelent az adminisztrátorok számára.

Mivel az adminisztrációs kezdőlapot a menüből generálja a Drupal, a kategorizálásnak megfelelően az adminisztrációs menü is feladatcsoportokra lett felbontva. A kigészítő modulok fejlesztői számára rövidesen elérhető lesz egy menüpont elhelyezési javaslat csomag a 4.7-es modulok frissítését leíró oldalon, melynek segítségével a korábbi adminisztrációs menüpontjaikat a megfelelő új helyekre tudják változtatni.

Hozzászólások

Paal képe

Üdv,

Kipróbálható/használható az alap 4.7.2-es rendszerrel? Vagy sok mindent kellene hozzá frissíteni? Hol érhető el?

Kösz, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Mint hogy a többi fejlesztői verzióban bevezetett újítás, ez sem próbálható ki korábbi verzióval (minden modul admin menüpontjainak átstruktúrálását igényli ugyanis, mint ahogy fentebb írtam).

A fejlesztői verzió mindenkori letöltési helye a drupal.org Downloads fül, onnan Drupal project, onnan View other releases, ahol a CVS csomagot le lehet tölteni (direkt nem linkelem be, ivódjon csak be az útvonal :). Az aktuális fejlesztői verzióban vannak többek között a telepítő és a fejlettebb admin felület.

Paal képe

Leszedtem a mai (08.02) cvs Drupal verziót és egy új adatbázison beüzemeltem. Kb. 3 perc alatt meg is volt, install.php rulez :)

A régihez képest szerintem sokkal jobb lesz így az admin felület, bár eleinte majd szokni kell.

Kösz, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan