Drupal frissítése után "500 Internal Server Error" hiba

vlezli képe

Sziasztok!

Egy eddig jól működő honlapot próbáltam az általam használt 7-es verzión belül a legfrissebb (7.42-es) verzióra frissíteni. Több honlapot üzemeltetek, mindegyiknél megcsináltam már ezt a frissítést minden probléma nélkül.

De a http://burkus.leshosting.com honlapnál a frissítést követően egy eddig soha nem tapasztalt hiba jött elő.

A címlap bejön rendesen, de onnan bárhová lépnék tovább, mindig csak egy "500 Internal Server Error" hibát kapok.

Keresgéltem az eddigi írások között, találtam is egy hasonló bejegyzést:

https://www.drupal.hu/forum/internal-server-error-drupal-619-r%C5%91l-62...

Ott a ".htaccess" fájl átnevezését, ill. ASC II módban való feltöltését javasolta valaki. Az ASC II-nél nincs változás, ha pedig átnevezem ideiglenesen az említett fájlt, akkor nem a fenti hibaüzenet jön, hanem a "Page not found". Kivéve a címlapot, mert az ilyenkor is bejön rendesen, csak a többi oldal nem.

Megpróbáltam egy korábbi mentésből helyreállítani a honlapot (az adatbázist is az akkori mentés bélire cseréltem), az eredmény ugyanaz.

Jelenleg ez a 2014. júniusi mentés van fent a tárhelyen, de így is csak a címlap jön be (az se teljesen, mert eltűnt a közepéről az oldal nagy részét kitöltő fénykép), de a többi oldalra a fenti hibaüzenetet kapom.

A mentéssel aligha lehet hiba, mert ezt felhasználva egyszer már át is költöztettem a honlapot egy új tárhelyre, azóta is ott üzemel (Godaddy).

A gyorsítótár törlését is ajánlotta valaki az említett cikkben, de azt csak akkor tudnám megtenni, ha be tudnék lépni az admin felületre. Biztos van erre más mód is... de sajnos nem értek annyira a témához, hogy e célból forráskód szintjén tudjak beírni valamit valahová. Vajon mit és hová...?

A tárhellyel se nagyon lehet probléma, mert az ugyanitt üzemeltetett másik három honlap kifogástalanul üzemel.

Mi lehet a gond? Mit lehetne tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Fórum: 
asrob képe

Nézd meg, hogy a 7.42-vel szállított .htaccess fájl miben tér el a tiédtől. Van-e a tiédben egyedi / utólag hozzáadott "beállítás", ha igen akkor vezesd át az új, 7.42-es drupallal szállított fájlba. Tapasztalataim szerint a nem megfelelően beállított .htaccess szokott ilyen kavarásokat okozni.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

vlezli képe

Valóban ott volt a hiba!

Elfelejtkeztem róla, hogy korábban a rövid címeket (Clean URL-s) csak úgy tudtam bekapcsolni ezen a tárhelyen, hogy a .htaccess fájlba, a megfelelő helyre elhelyeztem egy per jelet:

RewriteRule ^ /index.php [L]

Ha ebből a sorból hiányzik a perjel, akkor nem működnek a rövid webcímek, legalább is ennél a szolgáltatónál.

A frissítéssel ez a perjel eltűnt, így már érthető, hogy a rövid URL-ekkel megalkotott linkek nem működtek, helyettük csak a hibaüzenet jött be.

A perjel beírásával helyre állt a rend!

A korábbi mentésben még a perjel nélküli .htaccess fájl volt, mert akkoriban még olyan szolgáltatónál volt a honlap, ahol alapból támogatták a rövid webcímeket. Azt meg már közel két év alatt elfelejtettem, hogy a honlap átköltöztetése után csak ezzel a trükkel tudtam előcsalni a rövid címeket, és ezért belenyúltam az említett fájlba.

Így már az is kiderült számomra, hogy a mentésből való helyreállítás után is miért volt ugyanaz a gond. A perjel hiánya miatt!

Nagyon köszönöm a gyors és hathatós segítséget!

0
0

Veres László

lazar képe

htaccesst felülírta, a "RewriteBase /" sor módosulhatott - aktív vagy inaktív lett (a # jel kikerült előle vagy ismét odakerült)

- utólag látom megy az oldal, úgyhogy megoldottad magad is

0
0