strict warning hibaüzenet

don brada képe

A hónapok óta üzemelő weboldalamon, a következő hibaüzenet fogad, csilliószor sokszorozódva.

Mit kell tennem?
A views-szal van baj, vagy az adatbázisommal esetleg?
Netán a szolgáltatót keressem?

strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /mnt/drbd/www/retikulesfuszer/modules/views/views.module on line 906.
strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /mnt/drbd/www/retikulesfuszer/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.
strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /mnt/drbd/www/retikulesfuszer/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.

Mint kezdő, hálásan köszönöm a segítséget.

Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

Tipp: nem volt a szerveren PHP update? mondjuk 5.2-rol 5.3 vagy 5.4-re?

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Szotyi képe

szerintem volt.
Nekem is ugyanez a bajom. Pontosan ez a figyelmeztetőüzenet nálam is.
Én is keresem a megoldást...

0
0

Péter

Sk8erPeter képe

Pont erről írtam nemrég valakinek egy hsz.-t drupal.org-on:
https://drupal.org/node/1208298#comment-7941077

Lényeg röviden:
PHP 5.4.0 fölött az E_ALL része az E_STRICT hibajelzés is. Ezalatti verzióknál a php.ini error_reporting beállítása (vagy az error_reporting() függvény) E_ALL érték esetén NEM tartalmazta az E_STRICT-jellegű hibaüzeneteket (lásd a nyitóhsz.-ben lévőket, "strict warning: ..."), korábban csak az E_ALL|E_STRICT beállítással lehetett elérni, hogy kiíródjanak a strict warningok is.
PHP update esetén változhattak a php.ini-beállítások a szerveren, így az error_reporting beállítás is.
Éles oldalon semmiképpen sem szabad kiíratni a hibaüzeneteket, erre pedig megoldás:
admin/config/development/logging (Administration » Configuration » Development » Logging and errors) oldalon az "Error messages to display" szekcióban három opció van:

  1. None
  2. Errors and warnings
  3. All messages

Természetesen a hibajelzések megszüntetéséhez a "None"-t kell kiválasztani.

(ha bárkit érdekel a háttér:
system_logging_settings()
utána
system_settings_form_submit()
aztán az error_level beállításaival itt lehet találkozni a kódban:
https://api.drupal.org/api/drupal/includes%21errors.inc/7
https://api.drupal.org/api/drupal/includes%21bootstrap.inc/7
:D)

A Views-t pedig a lehető legfrissebb változatra kell update-elni (ettől függetlenül előfordulhat, hogy még a legfrissebb változat is elavult kódot használ; amennyiben ilyen fordul elő egy modulnál, természetesen azt illik jelezni az issue queue-ban ;) ), és esetleg megfontolni a Drupal core upgrade-elését 6-osról 7-esre, amennyiben van lehetőség rá.

2
0
birop képe

Szervusztok!

Ma én is belefutottam egy "strict warning"-ba, pontosabban vagy 10 hibaüzenetbe a főoldalamon:

"strict warning: Non-static method view::load_views() should not be called statically in /home/alwayswa/public_html/modules/views/views.module on line 864.
strict warning: Non-static method view::db_objects() should not be called statically in /home/alwayswa/public_html/modules/views/includes/view.inc on line 1417.
strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/alwayswa/public_html/modules/views/views.module on line 906.
strict warning: Declaration of views_handler_field_comment_username::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /home/alwayswa/public_html/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment_username.inc on line 47.
..."

Kb. 2 hete frissítettem az alaprendszert (6.34) és az összes modult. Mindenhol "Aktuális" jelzés és zöld pipa virít... A Views 6.x-2.16 változatát használom.
Az eddigi hozzászólásokat olvasva sajnos nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
Köszönettel venném, ha segítenétek!

0
0
Phoere képe

Pedig a válasz itt van a hozzászólásod felett. A szerveren minden bizonnyal PHP 5.4.0 feletti verzióra frissített a rendszergazda. Hogy ez pontosan miért okozza a hibaüzenetet, szintén ott olvashatod.

A tüneti kezelés - ami egyébként is javasolt: a hibaüzenetek képernyőn való kiiratásának kikapcsolása.
A gyógymód pedig a modulok (most konkrétan a Views modul) legfrissebb verziójának használata. Remélhetőleg, előbb-utóbb javítják a modulban lévő nem megfelelő kódokat.

1
0

Csökönyi Ferenc