Nyelvi fordítások a moduloknak törlése az oldalról és újra építése

vikicica22 képe

Hello mindenki!

Hogyan tudom megoldani azt, hogy amit eddig a moduloknak feltöltöttem magyar és román fordításokat a l10n_update segítségével az ki tudjam törölni, és majd utána természetesen ismételten lekérdezném a l10n_update segítségével a modulok fordításait.

Úgy érzem, és látom, káosz van már az oldalban a modulok nyelvi fordításai terén és csak így tudnám normálisan megint szépen újra a moduloknak többnyelvűséget adni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Ez így elsőre cseppet furcsán hangzik, de ha jól értem, amit írtál, akkor elég az i10n_update importálás elindítás előtt bepipálni, hogy írja felül a meglévőket.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Balogh Zoltán képe

de működik...

Csinálj egy teljes adatbázis mentést (ha netán bármi gáz lenne), majd phpmyadmin-ból zúzd ki az alábbi táblák tartalmát (TRUNCATE): locales_source, locales_target, l10n_update_file, l10n_update_project.

Ha ez megvan, akkor minden angol lesz, de észre fogod venni az állapotjelentés oldalon, hogy az l10n_update újra jelzi, hogy a fordító csapat dolgozott, és vannak elérhető fordítási frissítések. Telepítés a szokott módon.

Hátrány: Ha lokalizált telepítési profilt használtál a telepítésnél, akkor az evvel járó előnyök (pl. a lefordított regisztrációs levelek, a tartalomtípusok leírásai, stb.) így szintén elvesznek.

0
0
vikicica22 képe

Köszi, a segítséget.
Az utókor számára leírom hogyan oldottam meg:

1, uninstall a l10n_update modult - admin/build/modules
2, files/ könyvtárból kitöröltem a languages könyvtárat
3, phpmyadmin könyvtárban locales_source és a locales_target kiürítése
4, phpmyadmin languages -ból minden nyelvet kitöröltem csak az English hagytam meg
5, a weboldalon az admin/settings/language menüpontnál a nyelv hozzáadásánál kiválasztottam a magyar és román nyelveket
6, ezek után a l10n_update modul bekapcsoltam
7, az admin/build/translate/update oldalon kiválasztottam a magyar és fordítások frissítése és legvégül kiválasztottam a román fordítások frissítése

Működik, tökéletesen minden modulnak megvan a fordítása.

0
0
Balogh Zoltán képe

Ha minden működik, akkor közösen örülünk. Az 1, 2 pont SZVSZ felesleges volt, a 3 és a 7 a lényeg, a 4 a felületről is megoldható lett volna, de az sem kell, az 5, 6 pedig csak következménye a feleslegnek.

0
0