Notifications + Token + Messaging

Anonymous képe

Sziasztok!

6-os Drupallal beállítottam, hogy értesítést kapjanak a felhasználók egyes tartalmakról. Azt állítottam be, hogy alapbeállításként kapjanak értesítést, ennek ellenére csak akkor kapnak, ha beállítják maguknak is konkrétan egy adott tartalomnál. A felhasználói profiljukban pedig ott virít, hogy Automatikus értesítés a tartalmakról. Na de ez a kisebbik baj.

Van egy hiba a levél értesítésekkor:

"
Kedves [user]!
[node-teaser]
Bővebben [node-url]
"

Azaz nem helyettesíti be a megfelelő adatokat a modul a kiküldött levelekben.

A hibajelzés a naplóban ez:

"preg_match_all() expects parameter 2 to be string, array given - .../sites/all/modules/token/token.module - 701. sor.
"

Mivel hiába nézegetem ezt a sort - nem értek php-ul " meg tudnátok mondani, mi lehet a hiba?

Az állapotjelentés szerint minden helyesen van beállítva.

Ez a helyzet akkor is, ha a PHPmailer-rel csinálom és akkor is, ha SimleMaillal, tehát a Messaging modul ezen küldőinek bármelyikével ez a helyzet.

Előre is köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
vacati képe

Ez van a 701-es sorban:

preg_match_all("/{$leading}([^\s{$leading}{$trailing}]+){$trailing}/x", $text, $matches);

0
0
vacati képe

Jött ma egy frissítés a TOKEN modulból, a token-6.x-1.18, ami javította ezt a hibát, így a téma megoldott!

0
0
vacati képe

Ha ki is van kapcsolva az adott user csoportnak az, hogy a feliratkozásait kezelje, és a honlapon így meg sem jelenik számára a lehetőség, az értesítő e-mailban ott van két link, a feliratkozások kezeléséhez és a leiratkozáshoz.
Az előbbire kattintva rendesen a jogosultság megtagadása üzenet fogadja az illetőt a honlapon, ám a leiratkozásra kattintva - annak ellenére, hogy nem kezelheti semmilyen módon ezt - megjelenik a leiratkozás felület és működik is.

Ha azt vesszük, hogy a jogosultsági beállítást ez figyelmen kívül hagyja, akkor ez egy hiba.

0
0
szantog képe

Ha az vesszük, hogy ki van kapcsolva az adott user csoportnak az, hogy a feliratkozásait kezelje, akkor miért is hiba, hogy megjelenik a leiratkozás felület? Nyilván máshol is hasonló a szabályozási környezet, mint itthon, és attól, hogy menet közben a feliratkozási lehetőséget megszüntetik, a meglévő feliratkozottaknak még lehetőséget kell adni a feliratkozás megszüntetésére, és nagyon jó, hogy ez tiszteletben van tartva.

3
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vacati képe

Elmondom ismét: ha van egy link, amely hozzáférést ad a már letiltott hozzáféréshez, mármint a leiratkozás kezelésével kapcsolatban, akkor ez szerinted rendben van?

Mintha pl. kicserélnéd a lakásod ajtózárját, miután kiköltözött egy bérlő, de a ház gondnoka továbbra is beengedi.

Ha ez szerinted rendben van, akkor én vagyok rossz bolygón...

0
-3
szantog képe

Ha az a bajod, hogy user fel van iratkozva a tistutyafile node új hozzászólásaira, és új hozzászóláskor kap egy emailt egy leiratkozás linkkel, ami működik, annak ellenére, hogy ki van kapcsolva az általad emlegetett jogosultság, akkor az nem hiba.
Milyen alapon kényszeríted rá a usert, hogy élete végéig neki a tistulyafile nodehoz tartozó új hozzászólásokról emailt kell kapnia? Ez a működés számomra teljesen elfogadható és logikus, bár nyilván ez erősen szvsz, én nem bánom, hogy nincs direkt célmodul spammelésre a dorgon.

Ha te másképp gondolod, bátran lehet issuet beküldeni a modulhoz, lépésről lépésre leírva a reprodukálhatósághoz szükséges műveleteket, netán patchel együtt. Ez mondjuk nyilván bonyolultabb, mint itt elpolemizálni a semmiről, anélkül, hogy érdemi megoldást kaphatnál egy (vélt) hibára.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

dyra képe

<off><troll>Szerintem is hiba, mert ugye a regisztrációt meg is szüntetheti. Ez esetben meg nem kap semmit sem. Szerintem persze. Az oldal tulaja meg ugye azt akarja, hogy a regeltek kapjanak alapból valamit. Amit gondolom bele is ír a regisztrációs feltételekbe. Ha a user-nek nem tetszik megszünteti a reget és csók. A levélről leiratkozás ez esetben a regisztráció megszüntetése.</troll></off>

2
0

honlapom http://dyra.eu/

szantog képe

Nekem ez tűnik speckósabb esetnek, de mint már említettem, ez szvsz kategória, kinek a pap, kinek a paplan.

Viszont abban az esetben, amit írsz,
1. kell-e egyáltalán a notifications - messaging modul?
2. ha mégis igen, akkor egyszerűen el kell tüntetni a leiratkozás linket a levélből, emlékezeteim szerint tokenizált linkeket tartalmaz, szóval nem lehet kitalálni.
2.b, ha nem tokenizáltak a linkek akkor egy hook_menu_alterben le lehet kezelni ezt is.

Az elmúlt pár év tapasztalata és a magyar jogi szabályozás alapján továbbra is úgy vélem, ez a működés by design (kb egyetlen nem spamnek szánt levélből sem hiányzik a feliratkozás megszüntetése), és az a ritkábban használt eset, amit írsz, de ezt a modul fejlesztői eldöntik, amint a kolléga szájkarate helyett a modulhoz tartozó issue queueban vezeti elő a problémáját.

2
-1

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vacati képe

És kikérem magamnak még a feltételezést is SZANTOG, hogy SPAM-melni akarok. Rossz, aki rosszra gondol.

Képzeld, csak, hogy legközelebb ne rosszat feltételezz idegenekről, elárulom, hogy egy szerkesztőségi oldalról van szó, az újságíró beküldi az anyagot, amiről értesítést akar a szerkesztő, és viszont, mivel átmegy a tartalom egy-két folyamaton, nem részletezem. Szóval mindenki értesítést akar arról, hogy ha új anyag érkezett, vagy valami elkészült.
Mivel azonban egy-egy felhasználóról feltételezni kell a korábbi tapasztalatok alapján, hogy meggondolatlanul össze-vissza kattintgat, ezért miután megkapták a jogosultságot egy-egy tartalomtípushoz, és hogy arról értesítést kapjanak, nagy baj lenne, ha véletlenül leiratkozna róla, mert akkor nem kapna értesítést.
Ezért vettem le a jogot - ráadásul egyeztetve velük - a leiratkozásról.

De az értesítő mailban benne van a link, ami működik, pedig nincs joga hozzá, hogy leiratkozzon.

És ez igenis nem jó így, mert a jogosultsági beállításnak akkor is működnie kellene.

Kiszedtem a mailból a linkelős részt, de ez a megoldás nem tetszik, az tetszene, ha a jogosultságot nem lehetne kijátszani.

Tehát minimum elvárok egy bocsánat kérést az aljas feltételezés miatt.

Egyébként hibajelentést tervezek beküldeni, csak előtte gondoltam írok ide, hátha én tévedek és nem vettem észre valamit. De te ezt is rossz indulattal reagáltad le.

Gratulálok, biztos boldog ember vagy..

0
-8
vacati képe

Minek fárasztod magad a válasszal SZANTOG, ha csak vért tudsz köpni?!
Ráadásul hülyeségeket beszélsz.

0
-11
Den képe

Úgy látom, az a baj, hogy Gábor szeretné megérteni a te megoldásod mögötti logikát, és rá szeretne vezetni arra, hogy az hol hibás.

Ellenben te csak a problémára koncentrálsz és újakat generálsz magadnak. Lehet így is, csak kicsit lassan fogsz haladni, ha mindenkivel összeveszel, aki segíteni akar neked…

5
-1
vacati képe

DEN, szerinted az akar összeveszni valakivel, aki feltesz egy kérdést, vagy aki válaszképpen azzal vádolja pl. hogy SPAM-elni akar és egyébként is egy szar alak az illető, mármint én?
Azért, mert esetleg haverod SZANTOG, még nem kéne elvtelenül védened!

0
-3
Den képe

Értem.

El ne felejtsem, hogy neked aztán többet sose válaszoljak, mert a végén elvtelen leszek, mármit írok is.

0
-1
vacati képe

Ez gyenge volt, de szerintem te is tudod. Mindazonáltal mivel eddig se válaszoltál, nem lesz változás.

0
-5
asrob képe

mert látom megy itt a nagy szájkarate... :S

Biztos hogy neked a fentebb említett modulokra van szükséged? Akár egy Rules modul is játszhat...

2
-1

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

vacati képe

Lehet, hogy a Rules is jó lenne, de én azt akartam kideríteni, hogy beküldjek-e hibajelentést a Token modulról, pontosabban a Notifications modulról, vagy se.
Ha jól látom 3:2 az állás egyelőre, de ez nem verseny. Nem kell ahhoz drupal programozónak lenni, hogy lássa az ember, hogy ha egy jogosultság be van állítva valahogy, akkor azt az egész rendszernek figyelembe kell vennie.
Lehet itt pár embernek nagy arccal lealázni a kezdőt - ami egyedül ezen a fórumon szokás, de ezt már nem csak én jegyeztem meg ezen a fórumon - attól még ez hiba.
És küldtem már be javítást más témában és meg is csinálták, akik értenek hozzá. Ezt is fontos megjegyeznem.
Valamiért itt van egy pár ember, aki itt akarja kiélni a felsőbbrendűségi érzését.
És most nem rád gondolok, te legalább valódi választ adtál.

Mindegy is, én vagyok a hülye, hogy kérdezek egy fórumon, ami azért van, hogy kérdezzünk, ha elakadunk.

Szerintem minden kérdezőnek itt kéne hagynia ezt az oldalt, maradjanak magukban az önjelölt istenek.

0
-6
aboros képe

"azt akartam kideríteni, hogy beküldjek-e hibajelentést a Token modulról, pontosabban a Notifications modulról, vagy se."

küldj be! így megy.

2
0

-
clear: both;