Domain modul, userek reloaded

bnorbi képe

Hasonló megoldandóba ütköztem, mint Gazsesz itt:
http://drupal.hu/forum/domain-modul-userek#comment-51467

Nálam az a háttértörténet, hogy egy drupallal több, ugyanolyan szolgáltatásokkal bíró weboldalt szolgálunk ki, de a felhasználók, domainonként (közösségenként) tökéletesen el vannak szeparálva egymástól. Tehát nincs átjárás weboldalak közt, csak a szerkesztő(k)nek.

Azt szeretném megoldani, hogy a különböző domainok alatt lehessen ugyanazt a felhasználói nevet (usermane) használni.

A nagy Domainosoknak mi a véleménye erről? Hogy lehet ezt hatékonyan megoldani? Szívem szerint prefix nélkül csinálnám..

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
sgabe képe

Miért is nem jó a Domain Prefix?

0
0
Prancz Ádám képe

Csinálsz másolatokat a user tábláról a domainek alá.
Ugyan az a probléma szerintem mint az url aliasoknál, ott is prefixeled a két táblát és utána tudsz ugyan olyan urleket használni a két különböző domain alatt, de különböző tartalommal.

0
0
bnorbi képe

A prefixtől részben azért félek, mert ha egyszer elkezdjük használni, akkor nincs visszatérés, s egy működő oldalon utólag már nagyon nehéz változtatni.

Az url alias jó meglátás, a felhasználók felé ez már megfelelő megoldás, hogy

Nos, a problémám viszont ezzel az egésszel az - amit elfelejtettem megemlíteni -, hogy a közösségek ugyan teljesen elszeparálódnak egymástól, de a szerkesztők nem. Vagyis ideális esetben az a 2-3 szerkesztő úgy viszi fel a tartalmakat, hogy a fődomainba belépnek, majd node beküldéskor kiválasztják a domaint, ahova szánják azt. Eddig tökéletesen működik is.

A probléma ott kezdődik, ha a a felhasználókat prefixeljük, akkor onnan kezdve a fődomainen nem lehet követni a felhasználók által beküldött node-okat, hiszen a node táblában lévő uid nem lesz egyértelmű. (még ha a node_access -ben lévő gid azzá is teszi, de nem azt használja a fődomain)

Erre esetleg egy megoldás? Vagy túl sokat akarok egyszerre? :)

0
0
Prancz Ádám képe

Igen. Legalábbis én ebben így hirtelen nem tudok segíteni sajnos....

A szerkesztőknek kellene szerintem rugalmasabban hozzáállni a dologhoz és maradna a prefix....

0
0
bnorbi képe

Igen. Ez megfizethető áldozat..

Köszönöm a tanácsot!

0
0
gazsesz képe

Ahogy a belinkelt fórumban írtam, nekem a prefixes dolog sem működött, mert akkor ugyanazt a uid-eket osztotta ki és akkor a user-domain összerendelés omlott össze. Ez csak akkor tudna rendesen működni, ha külön táblák autoincrementjei közös bázison mennének - azaz nincs 2x ugyanaz az uid kiosztva - , vagy... szóval ez egy elég róka fogta csuka eset.

0
0

Gazsesz