Finder modul: kis módosítás

Anonymous képe

Egy kis változtatást akarok csinálni a Finder modulban. Az adott sminkben nem keresem a megoldást, mivel ez több sminkben is így van, tehát a Finder modulban lehet ennek a beállítása.

Azt szeretném, ha a kereső mező (text típusú) mellett lenne a Keres (submit) gomb és nem alatta. Template-ket, css-eket, phph-kat is végignéztem, próbáltam módosítani, de ezt nem sikerült (a css file-ja elég rövid egyébként, ezen meg is lepődtem).

Olyan parancsot kerestem, ami a submit gombnál azt az utasítást adja, hogy új sorba kerüljön.

Már nem tudom hol nézhetném meg, Total Commanderrel az egész Finder modul mappára rákerestettem...

Elég, ha csak annyit megsúg valaki, hogy melyik file-ban vannak ezek a beállítások.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

A modulba meg egyébként is tilos belenyúlni.

Jó lenne, ha mutatnál egy linket, ahol láthatjuk, ilyen esetben sokkal gyorsabb válaszra számíthatsz. Látatlanban olyan megoldásra tippelek, hogy vagy float-olni kellene az űrlap elemeket, vagy display: inline. De kellene az a link.

0
0

Nagy Gusztáv

Atyla képe

Nem tudtam, hogy nem lehet a modulokat módosítani, hiszen van is egy ilyen fórumrész, ahol csak ezekről van szó.

Teljes a zavar most már nálam, mit szabad és mit nem :-(

És a modul licence ugyanazt a szöveget tartalmazza, amit a sminkek.

0
0
nevergone képe

Nem a licenc miatt tanácsolunk el a Drupal alaprendszer és a modulok módosításaitól. Számtalan eset közül képzeld el pl. a következőt: Módosítasz most egy modulon, eltelik egy kis idő, és kijön a modulból egy új verzió. Te frissítésnek letörlöd a régit, felteszed az újat, és nézel kistányér szemekkel, hogy ami eddig működött, az most miért nem?
Természetesen ez csak egy ok a sok közül, ami miatt mindenki azt tanácsolja itt, hogy ne módosítsd az alaprendszert, a modulokat, sminkeket, stb. :)

0
0
Atyla képe

Nem a licenc miatt tanácsolunk el a Drupal alaprendszer és a modulok módosításaitól.

Bár olyan kezdő vagyok mint az első randi előtt, de ha jól értem úgy kell módosításokat csinálni a modulokon, alaprendszeren, hogy egy külön file-ban megcsinálni a módosításokat és ezeket valahogy meghívni, hogy felülírja az eredetit?

0
0
nevergone képe

Így van, de nem pont felülírja, hanem felülbírálja, a kettő nem pontosan ugyanaz.
Ezért mondtuk azt, hogy ha egy modul nem pont azt csinálja, amit szeretnél, vagy nem úgy néz ki, akkor nem az eredeti modulban kell átírni a dolgokat, hanem írni egy saját kis modult, ami a szükséges dolgokat megváltoztatja. Nyilván ez a nehezebb út, de hosszabb távon ez vezet sikerre, és olyan szívásoktól kímél meg, amelyekbe jobb bele sem gondolni. :)

0
0
szantog képe

Nagyjából igen.
A működési logikába saját modulodon keresztül tudsz belenyúlni. Ez nem olyan ördöngősség, mint elsőre látszik. A hook rendszer, amivel bele tudsz szólni a működésbe, hasonlít egy lánchoz. Minden egyes modul, ami a saját függvényével beépül ebbe a rendszerbe, hozzáad egy láncszemet.
Amikor a moduloddal hozzáadsz egy ilyen láncszemet, akkor egyrészt új dolgokat fűzhetsz az adott láncodhoz, másrészt bármelyik korábban hozzáadott láncszem adatain módosíthatsz.
Egy konkrét példa: írsz a modulodba egy láncszemet, amelyekkel menükkel kapcsolatos dolgokat akarsz kezelni. Ez a hook_menu_alter, a saját modulodban a modulodneve_menu_alter nevű függvénnyel tudsz bekapcsolódni a láncba. Itt akár új menüelemet is létrehozhatsz, de egy korábban megadott menünek is meg tudod mondani, hogy például ne tabként jelenjen meg, hanem csak egy sima oldalként.
Hasonlóan működik a megjelenítési (smink) rétegben is. Ekkor a sminked template.php nevű file-jában tudsz bekapcsolódni a dolgokba, annyi különbséggel, hogyha egy sminkfüggvényt valósítasz meg, akkor a korábbi sminkfüggvények már nem fognak lefutni, hanem csak a tiéd. Éppen ezért a sminkfüggvények változtatása általában úgy kezdődik, hogy lemásolod az eredetit, és beilleszted a saját sminked template-php-jába.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Atyla képe

Gyerekek, olyan jó nektek, hogy ilyen jól tudtok programozni.

Mikorra fogok én php-ban programozni tudni... Jaj-jaj, pedig nagyon érdekel.

Szeretnék már én is király lenni itt, aki a feltett kérdésekre kirázza a megoldást és mint egy mester beavatja a tudásra vágyókat :-)

0
0
Gonda János képe

Király soha nem leszel, de törekedni kell rá.
Csak figyelj, van mikor a mesterek is kérdeznek.:-)
A drupál és a feladat felteszi a kérdést, a kézenfekvő megoldást, meg van aki mindjárt tudja. Senki nem tud mindent, de vagy kitalálja nagy küzdelem és utánajárás árán, vagy megkérdezi ami az egyszerűbb módja a probléma megoldásának.
Ezért jó a Drupal, mert itt szinte mindig van megoldás a közösségnek köszönhetően.

0
0

Gonda János

Atyla képe

Sosem kérdezek, amíg meg nem próbáltam, amit jelenlegi tudásommal meg tudok tenni.
Amit írsz az jó, de azért vannak királyok, miért ne lehetnél te, vagy én egyszer :-)

Ami a "szinte" szót illeti: valóban csak szinte, mert volt kb. két kérdés, amire nem, hogy választ nem kaptam, de még reagálást sem, pedig szerintem nem lényegtelen.

Na de majd én, egyszer megoldom :-)

Ami a Finder modult illeti, vannak:

- inc
- module
- info
- php
- js
- install
- css

kiterjesztésű file-ok. Az első kettő fogalmam sincs mit takar, az install logikus, bár nem értem miért nem install.php, az info gondolom csak infó, semmit sem csinál, a többit tudom.

Szóval 1 db css file van benne és abban mindössze 3 sor:

div.finder-buttons {
clear: both;
}

div.finder-buttons input.form-submit {
float: left;
}

div.finder-buttons div.ahah-progress {
float: right;

Tehát itt biztos nem tudom állítani azt a bizonyos gombot, ami elindítja a keresést, ha beírjuk a text formátumú mezőbe az adott szöveget. Tehát, hogy ne új sorban legyen a gomb, hanem a mező mellett.

Végignézem megint a megjelenés css file-jait, hátha elkerülte valami a figyelmem, de tartok tőle, hogy php fileban lesz amit keresek, olyanban, ami a html kódot generálja le általánosságban.

0
0
Gonda János képe

Letöltöttem a finder modult.
Sokszor azért nincs válasz, mert nincs éppen az aki használta a modult, vagy kevert vele.
Most nincs időm, ha van türelmed este szállítom a megoldást. Nálam az este az éjjel van:)
Azért írja mindenki hogy ne turkáljunk a modulokba, mert egy frissítés le fogja törölni a munkád. Sok lap gondozásánál ez óhatatlanul megesik. Ki emlékszik arra mit csinált hetekkel ezelőtt és melyik lap modulját firkálta át.

0
0

Gonda János

Atyla képe

Köszönöm János előre is!

Remélem majd én is tudok neked segíteni valamikor, de én csak Illustrátorban, QuarkXpressben, Photoshopban, Indesignban, azaz nyomdai előkészítésben vagyok otthon, és egy kis flashben (bele kell húznom, nagyon meg akarok tanulni programozni, először php-t, majd sql-t, apache-ot, linux-ot és jó lenne c++-ban is, meg assemble-ben valamikor, csak nem mindenhez találok jó leírást, ami az elejétől indul... :-)

Azért írja mindenki hogy ne turkáljunk a modulokba, mert egy frissítés le fogja törölni a munkád. Sok lap gondozásánál ez óhatatlanul megesik. Ki emlékszik arra mit csinált hetekkel ezelőtt és melyik lap modulját firkálta át.

Mivel még nem tudok külön file-okat írni, amivel felülbírálhatom az eredetieket, ezért azt a módszert alkalmazom, hogy ugyan azt a mappastruktúrát létrehozom, ami az eredetiben van (moduloknál, sminknél) és csak a javított file-okat hagyom benne. Amikor frissítem a rendszert, akkor szinkronizációval felülírom az eredeti file-okat.

Nyilván ha olyan változás van az eredetiben, hogy felépítésében is változik, akkor ez gond lehet, de egyelőre ezt tudom csinálni.

0
0
csovi képe

A választ 2 napja megadtam, nem értem miért nem találod :)
a css file-ba kell megadni a finder gombjára vonatkozó formátumot. Ehhez kell, hogy ismerd a css-t valamilyen szinten.

Azt is leírtam, hogy milyen módon találod meg melyik css stílusok befolyásolják a gombot.

Ha nehezebbet akarsz, akkor olvasd el a hook rendszer doksiját, valaki azt is belinkelte 2 napja.

1. megkeresni, mely stílusok vonatkoznak rá
2. css stílusthoz beállítani az új formátumot.

Az utóbbit jobb saját css-ben, de ha a sminkedébe simán beleírod a végére, akkor is működni fog. Ha sikerült, akkor is megcsinálhatod a saját css-t.

0
0
Atyla képe

Nem erre utaltam, hogy nem jött válasz, hanem másik két témában

Az egyik ez volt: http://drupal.hu/forum/tartalomt%C3%ADpusok-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa

0
0
csovi képe

Szerintem nézd meg mi a submit gomb smink elnevezése (milyen css szabályok vonatkoznak rá) és css-ben állítsd át olyanra, ahogy neked tetszik. Legkönnyebb, ha firefoxban a "css/view style information" -t használod.

0
0
nevergone képe

Ez egy egyszerű CSS változtatás lesz, amit az általad használt sminkben kell megvalósítanod.

0
0
csakiistvan képe

Ha netán Core sminket hazsnál, akkor javasolt alsminket készíteni

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aboros képe

mindig javasolt alsminket készíteni. soha nem érdemes egy letöltött sminkbe belemódosítani.

0
0

-
clear: both;

Atyla képe

Megnéztem az aktuális sminket, de közben az jutott eszembe, hogy ha minden (7-8 sminkkel próbáltam) smink esetében úgyan úgy néz ki, akkor nem a smink szabályozza.

Ezek szerint véletlenül mindegyik ugyan úgy kezeli ezt a megjelenítést?!

Megnézem megint.

UI: Nincs magyar megfelelője a smink szónak? Pl. arculat, (design :-), mert szívesebben írnám azt.

0
0
pinyooooo képe

"Nincs magyar megfelelője a smink szónak?"
xD :D :) :S :P
Dehogynincs! A theme vagy a design. Ősi magyar szavak. Ha jól emlékszem, még az Etelközből hozták magukkal a honfoglaló magyarok.

0
0
Gonda János képe

A smink az teljesen magyar szó. A nők sminkelik magukat. A honfoglalás elött mi volt arról hiányosak az ismereteim.

Vedd fel a szép ruhád
Viszlek a bálba
Ma éjjel nem alszunk
Más sem csinálja.

Ime egy Kispálborz nóta a sminkelés magyarázatáról:D
Bocsi ma nem vagyok nálam.

0
0

Gonda János

Atyla képe

Az a vicc, hogy a drupal kézikönyvben ez van:

Amikor egy Drupal alapú webhelyet alakítunk ki, több részből állítjuk össze a kész megoldást. Biztosan szükségünk lesz az alaprendszerre, az igényeinknek megfelelő kiegészítőkre, valamint egy általunk választott megjelenésre (amit magyarul sminknek nevezünk).

Tehát ha megfordítjuk, akkor vagyunk helyben: magyarul Megjelenés.

Ez már tetszik :-)

0
0
Gonda János képe

Az is jó ahogy kitalálták, hogy legyen honlap a magyar neve annak amit most látunk.
Van aki weblapot keres van aki honlapot meg nem is sorolom.... Az idegen szavak honosodását én nem ellenzem, ha az egyértelműbbé teszi a jelentését. A megjelenés, csak akkor jó szó, ha megmondjuk a nők mit csinálnak, mielőtt felveszik a szép ruhát?:) Megjenéseznek esetleg szépítkeznek? Na jó mára abba hagyom a sok púdert, mert megszólnák bennünket az OFF-olásért. Erre is van magyar szó :D

0
0

Gonda János

Atyla képe

Nincs lehetőségem törölni a hozzászólásomat.

0
0
aboros képe

jól látod. ha törölhetnéd, minden rá érkezett válasz is törlődne a szálkövetés miatt. én úgy szoktam, hogy átgondolom, mégegyszer elolvasom, hogy biztos akarom e ezt mondani és ha igen biztos így akarom e. működni szokott. ;)

0
0

-
clear: both;

Atyla képe

Én is így szoktam, de úgy látszik nem vagyok olyan tökéletes mint te.

Egyébként az utolsó hozzászólás volt az enyém, tehát nem volt utána senki.

0
0
york képe

A nekem tetszikkel az a baj, hogy az itt levok nehezebben ertik meg mit akarsz.
A kezdoknek sok ido kell amig megtanuljak a terminologiat, hogy mit minek hivnak es ha mar ezt tudjak sokkal gyorsabban haladnak, sokkal erthetobb es jobb kerdeseket tesznek fel.
Erre biztatlak teged is!
Olvasd passzivan a forumot nehany hetig, minden temat es raadott valaszt olvass el, meg akkor is ha nem erdekel a problema, igy is gyorsithatod a tudasod beepuleset.

0
0
csovi képe

A modul arculatát vagy a modul saját css-e, vagy a téma css-e kezeli. Vagy semmi, és akkor úgy néz ki, amiből származik.
Mivel itt mindig egyforma, az a valószínű, hogy a modul könyvtárban van egy css file.
De mivel frissítéskor azt mejd felülírod, ezért nem érdemes azt módosítani.
Ezért jó a saját css file, amibe beleteszed a te módosításaidat és azt töltöd be utoljára. Így az fog mindent felülírni, olyat is, ami esetleg valahol már másképp lett megadva.

Remélem érthető.

0
0
york képe

Na es ugye ott van a kampo (magyarul: hook) rendszer...
http://drupal.org/theme-guide angol igaz, de keves nyelv ismerettel is megertheto.

0
0
pp képe

„Megnéztem az aktuális sminket, de közben az jutott eszembe, hogy ha minden (7-8 sminkkel próbáltam) smink esetében úgyan úgy néz ki, akkor nem a smink szabályozza.”

Ez igaz, de nem jelenti azt, hogy nem írhatja felül a sminked. :) Drupalban pont ez a nagyszerű, hogy a modul kiböfög valamilyen html kimenetet és ha az nem tetszik és megfelelően van megírva a modul akkor azt a sminkben felülírhatod.

Ha nem írod felül, akkor mindegyik sminkben ugyan úgy néz ki. Márpedig egy akármilyen contrib modul kimenetét szinte biztos nem írja felül egyik smink se, hisz honnan tudná, hogy azt Te majd használni fogod. A core modulok (forum, comment, poll stb.) valószínűleg egy normális sminkben felül van írva. No de egy akármilyen pici modul, na az nem.

Tehát az, hogy semelyik smink nem írja felül az nem azt jelenti, hogy Te nem írhatod azt felül a saját sminkedben. (Medve nem lehetne kihúzni? hmm... hmm... de lehet.)

Itt egy példa arra, hogy a kereső űrlapot hogyan lehet módosítani. Ez is egy olyan amit általában a sminkek nem módosítanak. (már ami a blokkban van :))

http://palocz.hu/node/200

pp

0
0
Atyla képe

Még küzdök, kisebb kihagyásokkal, de nem találtam meg a megoldást :-(

0
0