csak a saját tartalom legyen látható teljesen

balazsgabi képe

Üdv Mindenkinek!

Adott egy booking timeslots modullal létrehozott tartalom, amit a View jelenít meg. A foglalásoknál - naptárnézetben - csak a cím látható, amit a node-ra linkeltem. A node viszont tartalmaz egyéb személyes adatokat is, amit csak a létrehozónak kellene látni.
A fenti modulokat próbáltam, de nem igazán az a végeredmény amit szeretnék. A content access-re tippelek, hogy a barátom lesz, de még nem az. A tartalomtípusnál az Acces control alatt jelölgettem, hogy csak a saját tartalmat lássa a user, de mégis lát mindent. Pedig a jogosultságkezelési újraértelmezés (vagy mi a pontos neve) is lefutott, ami elméletileg törölte cache-t. Sőt a beállítás után hoztam létre új tartalmat és akkor sem akarja az igazságot.

Tuti, hogy túlbonyolítottam már az engedélyeket csak azt ne tudom, hogy mivel. Ti hogyan futnátok neki a fenti feladatnak?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
dióhéj képe

azt figyeltem meg, hogy az alap node hozzáférés szabályozás beállításai felülírják, vagyis magasabb rendűek, mint a content acces modul beállításai, vagyis ha azt szeretnéd, hogy az egyes tartalomtípusoknál az legyen érvényes, amit content accesnél állítasz be, akkor az alapmoduloknál úgy állítsd a jogosultságokat, hogy ne legyen hozzáférése a tartalmakhoz, a content accesnál pedig állítsd be amit szeretnél

0
0
balazsgabi képe

felülírják egymást, de ki az "egy" és ki a "más"?

Ha így járok el,akkor valóban csak a saját tartalmat látja, viszont egy másik juzer által lefoglalt időrést "foglalható"-nak lát és a durva, hogy még foglalhat is. A saját foglalás mellé nem foglalhat még egyszer.

Elméletileg három (content access, permisssion, view) helyen tudok valamilyen szinten jogosultságot álítani. Ebből a permission a necces, mivel itt kombinálhatom ahogyan csak akarom. Ha viszont az általad javasolt - modulnál ami jelen esetben booking timeslots - jogot megvonom, akkor csak annyit lát, hogy foglalt, de nem látja, hogy kié (sajátját sem) és ekkor nem tud "melléfoglalni" sehova.
Félek, hogy nem tudom jól leírni a problémámat, mivel magam sem értem mi a konkrét baj, de estére megpróbálom publikálni, már ami megvan belőle.

0
0
balazsgabi képe

Jelenleg azt tudtam elérni, hogy a nézetben megjelenő adatokat nem linkként jelenítem meg, így valóban nem fér hozzá senki. Még a sajáthoz sem :( Ami így nem jó.

Ha valakinek lenne kedve megnézni, akkor a http://balazsgabi.hu oldalon vethet rá egy pillázást.

Reményeim szerint az alábbi usert felruháztam a kellő jogokkal, ha mégsem, akkor magánban jelezzétek, hogy mire lenne még szükség.

login: tester
pswd: tester

Az előjegyzés eléréséhez be kell jelentkezni mindenképp. Ha az okt.26-át nézitek, akkor ott három user által beküldött tartalom van (admin,tester,valaki).

A célom, továbbra is az, hogy mindenki csak a sajátját láthassa és ha már egy időrés foglalt, akkor (egyelőre) ne tudjon mellé foglalni.

Előre is köszönöm!

0
0
aksza képe

Én nem biztos, hogy így naptárban jeleníteném meg a foglalásokat, miért lenne az baj ha létrehoznál egy új nézetet a views-al és csak felsoroltatnád a lefoglalt időpontokat, nevet nem csak időpontot. Ha a foglalásnál kitennéd egy blokkba a lefoglalt időket akkor elég jól nézne ki és biztos nem akarná más lefoglalni a már foglalt időpontot:
http://gabifodraszat.hostzi.com/?q=idopont-kerese

A created with Artisteer direkt maradt meg, vagy nem tudod hol kell törölni?

0
0
balazsgabi képe

Sokat gondolkodtam rajta (de lehet nem eleget:) , de arra jutottam, hogy nekem ez a módszer felelne meg a legjobban. Pl. ha beindul a szekér akkor lehessen ugyanabban az időpontban többször - most telhetetlen leszek- nagyon sokszor is lehessen jelentkezni. Aztán nem baj ha látja a rendszámokat, hogy már mennyien regisztrálta. (tömegvonzás elmélete :). Viszont a tartalmak csak az arra jogosultaknak (saját magának) jelenjenek meg, mert tartalmaz(hat) olyan adatot, amit mással nem biztos, hogy meg szeretne osztani mindenki.

Egyébként nem rossz amit javasoltál még megfontolom.

<off>

A created with Artisteer direkt maradt meg

Ugyanis nagy segítségemre volt a design kialakításában, viszont sok minden nem szimpatikus benne, így nem adnék érte annyi pénzt, amennyit kérnek. Mivel támogatási lehetőséget nem találtam a honlapjukon így jobb híján úgy láttam helyesnek, ha a segítségért cserébe linkelem.

</off>

0
0
sgabe képe

Próbáltad már a View own modult?

0
0
balazsgabi képe

eddig nem volt hozzá szerencsém most viszont egy gyors install után csak úgy tudtam beállítani, hogy user/1-en kívül senki nem lát semmit (nem csak ebben a tartalomtípusban) A readme elég szegényes, de ahogy project oldalon látom ez inkább csoportok jogait hívatott kezelni. Nekem arra lenne szükségem, hogy aki regisztrál azt ne kelljen még egy plusz csoporthoz hozzárendelni. Azért körbenézek alaposabban (project oldal és fórumok), most ott tartok, hogy már kezd folyni a szemem.

0
0
sgabe képe

Lehet, hogy out-of-box nem oldja meg a problémád, de kiindulásnak mindenképp jó egy saját kis modulhoz, ami pontosan azt csinálja, amire neked szükséged van, az elv - a szerzői alapon történő jogkorlátozás - ebben benne van.

0
0
balazsgabi képe

modul a megoldás, arra amivel indítottam a témát. Csináltam egy tabula rasa-t és valóban ezzel a modullal csak a saját tartalmak látszanak. Ez szuper lesz nekem (a konkrét esetben) ha beindul a bót :)

A valós problémát - mely szerint adott időrésbe ne lehessen foglalni ha már van benne egy (esetleg x darab) foglalás - meg máshonnan közelítem meg.

Aksza-nak is köszönöm, onnan tippet kaptam, hogy kezeljem le ezt a problémát (confirmation of booking)

Kössz mégegyszer Mindenkinek!

0
0