Új ingyenes és magyar Drupal tárhelyszolgáltató indult.

neobase képe

Kedves Mindenki!

http://www.neobase.hu címen elindítottunk egy ingyenes Drupal webtárhely szolgáltatást. Regisztráció után 10GB tárhelyet és egy előre feltelepített 6.10-es (frissítéseket követjük) Drupal rendszert magyar beállításokkal, fél tucat kiegészítő modullal.

Az oldalhoz FTPn keresztül újabb, akár saját fejelsztésű modulok és sminkek adhatóak.

Szeretném kérni az érintetteket, hogy minden építő jellegű kritikájukat írják meg nekünk mailben. Reméljük oldalunkkal hozzájárulhatunk a Drupal közösség dinamikus bővüléséhez!

Neobase.hu

-------------------------------------------------
A témát lezártam. Ha Drupallal kapcsolatos kérdésetek van akkor azt egy új témaként tegyétek fel nyugodtan itt a drupal.hu-n, ha a Neobase-el akkor azt pedig náluk.

pp

Drupal verzió: 
tolmi képe

A neobase.hu is lehetne Drupalban ;)

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

neobase képe

;) csinal par olyan dolgot a rendszer, amire nem alkalmas a drupal;) de meg csak nem is PHP ;)

0
0
tolmi képe

hu, kiváncsivá tettél...

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

pp képe

Először is gratulálok. Most próbáltam nekem első ránézésre jónak tűnik.

Milyen egyéb korlátozások vannak, PHP memory limit, stb.?
Milyen modulokkal teszteltétek?

pp

0
0
neobase képe

Alap core modulok elvileg mind mukodnek de van fent meg advanced_forum, avatar_selection, backup and migrate, wysiwyg + TinyMCE, image, pathauto, token, webform es 2 sajat modul... a PHP limitet asszem adminban ki is irja a drupal, most 8M. Ennek azert elegnek kellene lenni asszem normal felhasznalasra. Mail kuldes is van, php-bol is csak par funkcio van letiltva, de ezeket nem is hasznalja a drupal.

0
0
pp képe

8M az igen karcsú.

pp

0
0
neobase képe

bocsi, kicsit hulyeseget mondtam... 8M az upload resz, a PHP 32M-t kap

0
0
kutyafule képe

Most néztem rá és az Update status azt jelzi.hogy az előre telepített modulokból van frissebb. Viszont ezeket - ha jól értem -, központilag frissítitek, mivel az én modulkönyvtáramban nem szerepelnek, tehát nem tudom frissíteni. Kérdezem: mi alapján döntitek el, hogy melyik verzió van az alapcsomagban. (Sajnos már szívtam frissítés miatt!)

0
0
york képe

Engem az erdekel, hogy futatjatok az update.php-t ennyi domainre?
Alapesetben gondolom nincs mindenhova admin jogosultsagu useretek.

0
0
neobase képe

sehogy nem futtatjuk. Mivel a felhasznalo feltehet sajat modulokat igy az update.php nem is 100% hogy egeszseges lenne. Ha friss verziot teszunk a szerverre akkor az uj regisztraciok lesznek frissek, a regi felhasznalok csak ertesitest kapnak, hogy van ujabb verzio. Van egy frissitesi utmutato (mar belinkeltem ide) es a felhasznalo az alapjan tudja frissiteni a sajat lapjat. Ha csak 1-1 almodulbol jon ki frissites azt a juzer sajat maga a sajat homjaba be tudja tenni ha mindenkepp kell neki a friss es mehet az update.php Mi a modulokat drupal verzio frissiteskor frissitjuk kozpontilag.

0
0
york képe

Ertem, en ezt eleg veszelyesnek tartom. De az okait is megertem.

0
0
neobase képe

Tulajdonkeppen a felhasznalo megteheti, hogy 100%-ban magahoz tolti fel a modulokat es O manageli azt a reszet mint egy hagyomanyos egyeni telepitesu drupalnal. Ha valaki ennyire expert, lehet meg is teszi. A drupal foverziokat meg mindenkepp kovetjuk mi is es 1 klikk a frissites a letolt / feltolt helyett, utana meg ugyanaz mint normal esetben. De termeszetesen abban igazad van, hogy veszelyes ha valaki nem foglalkozik az oldalaval es netan az adott modulben sechole van es vki megtalalja, de ez barhol elofordulhat es elo is fordul sajnos. Mi azert valasztottuk a drupal-t mert talan ennel van a legkevesebb ilyen gond es raadasul jol hasznalhato, jol optimalizalhato, rugalmas, stb.

0
0
york képe

Abban az esetben mi tortenik, ha a core frissites miatt kellene futtatni az update.php-t es ahol ez nem tortenik meg ott hasznalhatatlanna valik az oldal?

0
0
neobase képe

Ha a juzer raklikkel a belso adminban, hogy frissiteni szeretne es aztan felbahagyja, sziver joga sajat maganak tonkretenni az oldalat :) Mi csupan elerhetove tesszuk a frissitest, senkit nem kotelezunk ra, hogy hasznalja.

0
0
york képe

Igy mar minden vilagos :)...

0
0
Drupalamator képe

Én ezt használom és tökéletesen meg vagyok vele elégedve:
http://www.hunhost.info/
eddig ;)

0
0
neobase képe

de ahogy latom, az inkabb tarhely szolgaltato, itt kicsit masrol van szo.

0
0
Drupalamator képe

neobase: igen tárhely szolgáltató működik rajta a Drupal a legújabb verziók is és ingyenes ;) Drupalhoz nincs is másra szükség vagy tévedek? ;)

0
0
neobase képe

Te tárhelyet adsz, ahoba bármi feltehető. Drupal, saját statikus oldal, joomla, phpnyuk, stb. A neobase egy KÖZPONTI telepítésű drupalt ad, amihez tehetsz fel saját cuccokat.

0
0
Közszolga képe

Ha jól látom, az adatbázisba nem nagyon lehet belenyúlni, csak feltölteni és menteni lehet a Backup and Migrate modullal.

0
0
neobase képe

Ha van drupalhoz phpmysql vagy hasonlo modul akkor elvben mindenhez hozzafersz. Termeszetesen shellt nem adunk azert a gepre ;)

0
0
Nagy Gusztáv képe

phpmyadminon keresztül szokták megoldani.

Nekem (és gondolom másoknak is) az a kérdésem, hogy

  1. lehet-e saját modulokkal bővíteni
  2. fog-e verziófrissítés történni a fájlrendszeren
0
0

Nagy Gusztáv

neobase képe

1: 10GB-on ami elfer :) modulok, skinek, tartalom stb. Barmit feltehetsz amit egy drupalhoz.
2: az is le van irva, hogyan kell. (egyszer itt: http://www.neobase.hu/gyik aztan itt reszletesen: http://www.neobase.hu/friss%C3%ADt%C3%A9s

Egy olyan rendszernel mint a drupal amit folyamatosan fejlesztenek, nincs ertelme befagyasztott verziohoz ragaszkodni.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Köszönöm!

0
0

Nagy Gusztáv

zila képe

Navicat http tunnel ;)

0
0

--
IE doesn't support internet

kutyafule képe

Tunnel URL-hez mit írjak be? Folyton "102 - Wrong HTTP Signature" üzenetet kapok. Ehhez nem kéne valami kapcsolódási pontot ismernem? Lásd:
Navicat http tunnel ;)

0
0
joebacsi képe

ezt

kulcsmondat:

Note: ntunnel_mysql.php is available in the Navicat installation folder.

0
0
Voluman képe

Az ÁFSZ-ben az áll, hogy "Szolgáltató jogosult az oldal teljes területén valamint e-mailben tetszőleges formában és méretben hirdetéseket elhelyezni". Ez konkrétan az én címemre küldött hírdetéseket jelent, vagy az oldalamon regisztrált felhasználók is kapnak?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem ez arra vonatkozik, hogy az oldalon keresztül küldött levelek fognak reklámot tartalmazni.

0
0

Nagy Gusztáv

neobase képe

Nem, ez azt jelenti, hogy HA egyszer ugy gondoljuk akkor mint minden ingyen tarhely szolgaltato tehetunk reklamot az oldalra (banner, szoveg, stb) illetve az oldal tulajdonosanak kuldhetunk mailban reklam tartalmu levelet is. Az oldal regisztralt felhasznaloi velunk semmifele szerzodest nem kotnek igy nekik jogilag csak az oldal tulajdonosa kuldhet reklamot, ha az O oldalanak szabalyzataban ez bennevan.

A jelenlegi uzleti modell amit kitalaltunk masra epit nem a reklamokra, de a jogot fenntartjuk ra meg akkor is, ha nem elunk vele.

0
0
falu képe

Nekem tetszik. Csak egy kérdésem lenne: Hogyan tudnék saját i18n-ascii.txt fájlt használni a pathauto modulhoz? Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nem nagyon tetszenek az url-ekben az ékezetes karakterek, hogy az átkódolt (pl: é=%C3%A9) karakterekről ne is beszéljek.

0
0
neobase képe

Passz. Elsőre azt javasolnám, hogy tedd fel magadhoz ezt a modult es probáld rábeszélni, hogy együttműködjön ezzel :) Én személy szerint manuálisan csinálom ezt :) de google megérti az ékezetes path-t is és sokkal jobb, SEO szempontbol mint a /node/12 ;)

0
0
csavi képe

Első és nagyon kezdő kérdésem: ugye nem illik egy ingyen drupal tárhelyre más cms-rendszert feltölteni?

0
0
Petik képe

Nem illik.
De annyira nem lehetünk szemfülesek:(

0
0

Üdv. Peti

neobase képe

Reszletkerdes mivel a user home nem a te tarhelyeden van hanem a kozponti drupal az. A ta tarhelyed csakis es kizarolag arra szolgal, hogy a kozpontilag telepitett drupalodhoz kiegeszito temakat, modulokat, sajat adatokat, stb tegyel fel.

0
0
mrdrupal képe

Sziasztok!

Először is gratulálni szeretnék a Neobase-nak! Nagyon tetszik a szolgáltatás.
Egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy mindent be tudok illeszteni, amit akarok, képet szöveget, stb, de flash bannert és tartalmat nem. Hogyan tudnám ezt is beilleszteni? A választ előre is köszönöm!

0
0
Nagy Gusztáv képe

A beviteli formákat ismered? Az a tippem, hogy nem. Nézz utána pl. a jegyzetemben.

0
0

Nagy Gusztáv

mrdrupal képe

Csak pár kattintás és kész. Nagyon szépen köszönöm a választ, és a jegyzetet. A kérdés így már meg is lett oldva.

0
0