Drupal kepek

zoliky képe

Letezik egy olyan drupal modul amelyel kepeket tudok feltolteni, es a felhasznalok ki tudjak nyomtatni a kepeket. A gallery es a drupal gallery modul picit sok memoriat igenyel es problemas a web szolgaltato..

Koszonom!

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

A felhasználók fel tudnak vele tölteni képeket, sőt még word dokumentumot és és ki is tudják nyomtatni... már ha van nyomtatójuk ugye.

pp

0
0
zoliky képe

az admin rakja fel a kepeket, nem a felhasznalok... A lenyeg az, hogy a felrakott kepeket meg tudjak nezni a felhasznalok.. Ezt meg tudom csinalni az upload modulal ? vagy jobb az imagefield + cck paros ?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Mit is akarsz pontosan? Képgalériát nyomtatási funkcióval, vagy inkább fájlmegosztást, vagy mit is?

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Ha leírod konkrétan mit szeretnél sokkal jobban tudunk segíteni ;))

pp

0
0
zoliky képe

Az oldalt egy holgynek csinalom amely nem ert semmit a drupal-hoz de szeretne egy kep galeriat.. Gondoltam kiprobalom a Gallery 2 + drupal modult de szerintem tul sok memoriat zabal es kulon adatbazist kovetel.

Felraktam a CCK, Imagefield, Imagecache csomagokat. Nem tudom ha jo megoldast valasztottam. Letrehoztam egy uj tartalom tipust es ott felrakja a kepeket.

Igy nez ki az oldal: http://img388.imageshack.us/img388/1654/photosww7.jpg

A problema az, hogy a kepeket usztatni kell, es ha beirom ezt:

.field-items img, .field-items a img{
        float: left;
}

Mindegyik kep egymas mellet jelenik meg ugy ahogy akartam de az oldal kinezete elromlik: http://img58.imageshack.us/my.php?image=ujlapid3.jpg

Valoszinuleg azert, mert torolni kell a floatot (clear: both) a kepek megjelenitese utan.. A nagy kerdes az, hogy tudom ezt megcsinalni ! eloszor is meg kene tudjam, hogy nyomja ki az imagefield a tartalmat.

A nyomtatast megmondom, hogy csinalja meg a browszerbol ha megnyilt a kep.

0
0
eMeLA képe

Ezt meg tudom csinalni az upload modulal ?
Meg.

vagy jobb az imagefield + cck paros ?
Szerintem ha kipróbálod kiderül, hogy neked melyik a megfelelőbb ;)

Az upload egy általánosabb feltöltőmodul. Gyakorlatilag az engedélyezett formátumú fájlokból bármit fel lehet tölteni...
Az imagefield pedig kifejezetten a képek csatolásához készült. Így szerintem az utóbbi választás jobb...

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

zoliky képe

Itt van az oldal:

http://86.125.253.236/wedding/node/9

Ha valaki meg tudna mondani, miert rontja el az oldalt nagyon meghalalnam! Orakat kerestem de nem sikerul megoldani :( Valoszinuleg kell egy "clear: both" a kepek kilistazasa utan, de nem tudom hol, kell berakni.

A kepeket az imagefield-el raktam fel, az imagecache kicsinyiti oket es ha raklikeltek megnyilik a nagy meret! Szerintem ez boven eleg lesz, ha nyomtatni akar akkor ott a firefox print.

0
0
zoliky képe

valoszinuleg az imagecache kimenetet kell megvaltoztatni es egy divet beszurni (clear: both)! Tudnatok adni egy otletet, hogy kell ? Fogalmam sincs mit irjak a preprocessor fugvenybe... Esetleg tudnatok adni egy olyan valtozot amivel ki tudnam deriteni mi jon ki az imagecache-bol ? valami print_r felere gondolok

0
0
zoliky képe

Ok sikerult, mukodik! Szerintem az imagefield jobb mint a semmi! Nem talaltam valami out-of-box megoldast, a gallery2 pedig egy kulso szkript amelyet be kell hegeszteni a drupal-ba. Maradok az imagefield megoldasnal :)

0
0