MySQL server hibauzenetek

Szabolcs képe

Napok ota probalok a forumban megoldast tallani a problemamra, de nem tudom felfogni ahelyzetet

Adott egy oldal, ami az egyik naprol a masikra mukodeskeptelenne valik a hibauzenetek miatt. Ezt tobb bejegyzesben is emlitik:
" MySQL server has gone away query..."
Tehat minden admin modositasnal tobboldalas hibauzenetet ir, es lehetetlen barmilyen modositast vegrehajtani.
Van egy ket drupalos probaoldalam, amihez nagyon regen nem nyultam.
Elso dolgom volt ott is ellenorizni. Sajnos minden letezo oldalamon ugyanez a jelenseg, legyen az regi vagy ujonnan telepitett.

Biztos vagyok benne, hogy nem nalam van a hiba, hanem feltehetoen a szerveren tortent valami, amihez meg vegkepp nem ertek.
Itt olvastam, hogy van ra megoldas a szerveren vegzett beallitasok megvaltoztatasaval, de hogyan lehet ezt vegrehajtani.
Irtam a szervergazdanak, aki szokas szerint nem valaszol, tehat nem tudom hova forduljak.

Kikapcsoltam az update modult, de azutan is akadozik es kezelhetetlen az oldal.
Van erre orvossag?

Szabolcs

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
d0r0ttya képe

Kinél van az oldalad? Az ilyen jellegű problémák az "ingyenes" (dehogy ingyenes, telenyomják reklámmal) tárhelyekre jellemző.
Saját tárhelyet nagyon olcsón lehet bérelni, érdemes megfontolni, én ezt javaslom neked.
Szerver oldali beállításokba te nem tudsz belenyúlni, azt nem engedik a szolgáltatók.

0
0
Szabolcs képe

A dataglobe-tol koltoztem at az Intrexhez, akinel most jelentkeztek ezek a problemak. A dataglobe-nal is problema volt, akik magyarazat helyett ajanlottak, hogy akkor keressek masik szolgalatatot.
Most megint koltozkodjem? :-(

0
0

Szabolcs

d0r0ttya képe

Az Intrexnél az oldaluk alapján van telefonos ügyfélszolgálat. Ha a te helyedben lennék, felhívnám őket és ha nem tudnak érdemben segíteni, feltenném nekik ezt a kérdést.

0
0
Noob képe

Kedves d0r0ttya, nekem is vannak lapok az intrexnél, s hasonló problémáim szoktak lenni, sőt abszolút nem vmi segítőkészek, legalábbis telefonon, mivel egy hölgy veszi fel akinek IT ismerete szintén 0-a.
Így az szokott történni, hogy elmondom neki telefonon ha gond van, és ő továbbítja a "technikus kollegáknak s majd értesítenek emailben a hiba javításról" na az email soha nemérkezik meg :( egyébként ott nem működik már oldalam. Reklámozni nem szeretnék ha érdekel tudok kettőt akik normálisak.

0
0
d0r0ttya képe

Köszönöm, de _nekem_ nagyszerű szolgáltatóm van. ;)

0
0
dyra képe

Hasonló problémákkal küszködök én is. Tárhely gond. Nálam akkor áll elő mikor a szolgáltató MySQL szervere egyszerűen nem szolgálja ki az oldalaimat (illetve lassan nagyon lassan). Gondolom kissé leterhelt (Ki tudja mennyien vannak még rajta). A szolgáltatók jó része simán kiosztja a tárhelyet közben meg olyan trágyán van beállítva a szerver, hogy már napi 20 - 30 látogató is sok. A Boost modul nagyon jó az ilyen lassúcska tárhelyeken hiszen megkerülöd vele a dög lassú MySQL kiszolgálót.

Én is próbálkoztam már több helyen is. Legtöbb helyen a válasz az, hogy Wordpress és Joomla felhasználóknak nincs gondja használjak én is normális CMS-t a Drupal amúgy is kockáknak van és hülyére kell konfigurálni, hogy normális teljesítmény jöjjön ki belőle.

Siralmas a helyzet. Gondolom a nyomott árak miatt alakult ez így. De a nagyon olcsó ajánlatokat inkább meg se nézd. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak a drágák a jók.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

Szabolcs képe

Koszonom a jotanacsokat, ugy tunik, hogy sikerult megoldani a problemat, amit a hasonlo eseteket nezve, szerencsesen megusztam.
Felhivtam az INTREX-es holgyet, aki tenyleg nem szakerto es a kozremukodesevel ezt a levelet kaptam. Azota tenyleg megszunt a megszamlalhatatlan hibauzenet, de szamomra igy is rejtely, hogy mi tortent tulkeppen. Jo lenne, ha valaki ertelmezne, a tovabbi bosszankodas elkerulese vegett. En egy napot szenvedtem vele, sajnos hiaba, mert nem nalam volt a hiba.
Tovabbi hibauzenetmentes drupalpzast mindenkinek!

Technikai kollégánk megvizsgálta a problémát:
„a max_allowed_packet értéke lett megnövelve, ez azt szabályozza, hogy egy lekérdezés eredményhalmaza mekkora méretű lehet, ez jelenleg 64MB, korábban 16MB volt.

0
0

Szabolcs