Breadcrumb probléma view-val megoldott gyűjtőoldalakkal

mtamas képe

Az alábbi problémára nem találok megoldást.
Van egy Drupal 6-os oldalam, ahol a gyűjtő oldalak view-val vannak megoldva. A view-k tartalmát a node típusa alapján szelektálom.
Szeretnék morzsamenüt rakni az oldalakra, de nem sikerül beállítanom azt úgy, hogy az megfeleljen az oldal hierarchiájának.
A gond egyrészt az, hogy a gyűjtőoldalak breadcrumb neve helyett mindig "oldalmegjelenites" jelenik meg, másrészt nem tudom beállítani, hogy a megfelelő oldalhierarchiát mutassa.

A következő megoldásokkal próbálkoztam:

  • menu breadcrumb modul
    Ezzel az volt a baj, hogy view-s oldalak címe helyett "oldalmegjelenites" szöveget írt, illetve a híreim nincsenek menüben, ezért ezekre az oldalakra nem működik.
  • menu trails modul
    Itt is hasonló problémákkal találkoztam, mint az előző modulnál.
  • custom breadcrumb modul
    Úgy tűnt, hogy ez lenne az az eszköz, amire szükégem van, mert ezzel node type-ok-hoz lehet címeket, és linkeket rendelni.
    A README alapján azt gondolom, hogy mindent jól csináltam, mégis a beállításaim egyáltalán nem változtatták meg a breadcrumb megjelenést. Nem jöttem rá, hogy mi lehet a probléma.
  • template.php
    Próbálkoztam template.php-vel módosítani a breadcrumb-ot ezen URL alapján. Úgy is megpróbáltam, hogy az 'if ($_GET['q']' feltételt elhagytam, azaz minden oldalra érvényesnek kellett volna lenni a beállításank, a breadcrumb-om mégsem változott semmit.

Elindulásnak elsősorban abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vajon melyik módszer akár a fentiek közül, vagy ezeken kívül, amivel meg oldani tudnám oldalni ezt a feladatot!

Előre is köszi

Tamás

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
csg képe

Szerintem csak cache ürítés hiányzott a template.php-s megoldásból.

Van még egy megoldás, ami nem annyira elegáns, de segítségével egy helyen lesz a view és a hozzá tartozó breadcrumb módosítás, így a view-k törlésénél/variálásánál nem kell külön arra is figyelni, hogy ne maradjon kódszemét, ez pedig az, hogy a view fejlécébe írod be a kódot (PHP beviteli móddal), pl:

<?php
$breadcrumb[] = l(t('Home'), '<frontpage>');
$breadcrumb[] = l('Valami', 'valami/utvonal');
drupal_set_breadcrumb($breadcrumb);
?>
1
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

mtamas képe

A cache ürítés meghozta az eredményt, pedig gyorsítótárazás nincs bekapcsolva.
Megint tanultam valamit.
Így a template.php-vel sikerült olyan breadcrumbot beállítanom, amilyet szerettem volna.
A view fejléces megoldás viszont nem volt sikerre vezető, mert ez csak az aktuális view-ra érvényes. Amint a gyűjtőoldalról tovább navigálok egy node-ra, a node-on már elrontódik a breadcrumb útvonal.

Köszi a segítséget!

0
0