Fájlok listázása

etyike képe

Mindig segítőkész választ kaptam tőletek ezért is reménykedem abban, hogy közelebb kerülök a megoldáshoz.

Fájlokat töltök föl két lépésben (háttér, minta), majd ezeket szeretném listázni a következő módon: póló.
Különböző mappákból töltődnének be a minták, mikor színt választok ez a problémám - most ez nem így működik CI-ben megoldottam, de drupal-ban szeretném. (minta->kapcsolódó képek[különböző színekben])

A modulok használatával tisztában vagyok alap szinten (cck, views, image*), de nem jutottam tovább :(

Válaszotok előre is köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
balagan képe

Ha nem kapsz választ, akkor szerintem rajtam kívül mások sem nagyon értették a problémád.

2
0
etyike képe

Utólag is elnézést kérnék az értelmetlenségem miatt.
Szeretnék drupal-lal létrehozni egy feltöltő form-ot {cck}, mellyel tudom kezelni a pólókra húzható mintákat.
Az én elképzelésem odáig ér, hogy készítek két típust: {Minta, Póló}, majd a különböző Mintákhoz kapcsolok képeket {kék,zöld,...[taxonomy?]}; viszont ezekből csak egy bizonyos színt listáznék {view} ki. Mikor a felhasználó kiválasztja a magának megfelelő színt, töltse be azt a színű {taxonomy?} pólót. Ezt ajax-szal igyekeztem megoldani a felesleges képbetöltések elkerülése végett, és ezt szeretném kezelhetőbbé tenni például, ha külön mappákba tenném vagy json/xml-lel visszatérő url adná az ajax értéket (nem tudom ez érthető-e, de ezt az információt a google-lal ki tudom keresni).
Summa summarum: két listát szeretnék (pólók, minták), ahol a minták bizonyos színe listázódjon, később ezek változtatásához könnyen tudjam kezelni kapcsolódó képeket.
Ennél nem tudom jobban elmondani, ez okán próbáltam írni CI-ben valamit.

0
0

Kellemes és szép napot a továbbiakban
etyike

etyike képe

A kulon mappaba osztast megoldottam (file field path, content taxonomy), a kapcsolodo kepek meg bajos; a views altal letrehozott listakat kene megjelenitenem, de az nem ide valo tema.

0
0

Kellemes és szép napot a továbbiakban
etyike

csg képe

Nem vagyok benne biztos, hogy értem. Arról van szó, hogy vannak különböző színű pólók, és különböző minták, és a felhasználó adja meg, hogy milyen színű pólón milyen mintát akar látni?

Ha minden minta mehet minden pólóra, akkor nem olyan bonyolult a dolog, mert a minták és pólók között nem kell semmilyen kapcsolat. Csak simán csinálsz két tartalomtípust egy-egy kép mezővel, az egyikbe feltöltögeted a pólókat, a másikba a mintákat, csinálsz mindkettőhöz egy view-t felfedett szűrővel a tartalom címére, és aztán már csak azt kell összeügyeskedned css-ben, hogy a nézegető oldalon a két kép egymásra kerüljön.

1
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

etyike képe

Igen jól érted. Köszönöm. Hasonlót próbáltam (listából csináltam amolyan layer-eket), de a kapcsolatot benne hagytam node-ok listázásához (nem befolyásol semmit), a szűrő viszont lemaradt és nagyon köszönöm az ötletet. A színes választót majd megoldom jQuery-vel. Ugyanazon képeket meg 'Autocomplete Node Finder'-rel, igyekszem ha jó lesz.
A nézegető oldalra view reference-szel gondoltam betenni vagy blokkal?
A megoldásról írok, hogy sikeredett.

0
0

Kellemes és szép napot a továbbiakban
etyike

etyike képe

Tudnál abban segíteni, hogy a szűrőm miért nem jelenhet meg a létrehozott blokkban? Ha oldalt csinálok hasonló a helyzet.

0
0

Kellemes és szép napot a továbbiakban
etyike