AUTO_INCREMENT nid vid node-ok nak az értékét hol lehet visszaállítani 1 re?

tamoca képe

Jó napot mindenkinek!
Az adatbázis a beküldött tartalmakat növekvően számozza. Ha a tartalmakat törlöm attól még az indexük megmarad és a már első tartalom ilyenkor akár megint node/10001 lesz nem pedig node/1.
Megnéztem a node adattábláját a phpmyadminnal a műveletekre kattintva és ott van az index érték amit vissza tudok írni 1 -re AUTO_INCREMENT hez 1-et beírva , igen ám de ez csak a "nid" értékét teszi vissza a tartalmaknak van mégegy indexe ami a "vid" ez pedig megőrzi a 10000-et és emiatt amikor beküldök egy tartalmat az egyik idexe 1 a másik meg a régi plusz1. Nem találom hol lehetne egyformára állítani. Ha ez nincs meg később duplikálás miatt elszállnak a dolgok.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Balogh Zoltán képe

Hogy legyen megoldásod, nézd meg a node_revisions táblát is. (TRUNCATE táblanév oszt annyi) De az ilyen adatbázis-bányászatnak általában nem szokott jó vége lenni. Meg aztán nem mindegy, hogy egy tartalomnak mi az azonosítója?

0
0
nevergone képe

Én nem piszkálnám, sem az adatbázis, sem a Drupal miatt. Ezer helyen hivatkozhatnak a nid-re, amiből te egyet (a központit) átírsz, a többi pedig ugyanúgy marad. Aztán pedig sírni fogsz, hogy nem működik a rendszer, nincsenek meg az adatok, nem lehet felvinni újakat, szaradrupal, stb.
Csatlakozom Balogh Zoltán véleményéhez: Nem mindegy, hogy mi a numerikus azonosító, pláne ha elfeded álnévvel?

1
0
szantog képe

Ha rendesen 1-től növekvő autoinc mezőt akarsz, ott a serial modul, az egy cck mezőben fogja tárolni az értékeket.
És csatlakozva a többiekhez teljesen irreleváns, hogy hanyas nidnél tartunk.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

dyra képe

Ebből amit le írtál azt feltételezem, hogy jelenleg nincs tartalom az oldalon (hiszen ha lenne pont emiatt duplikálnál folyamatosan). Ha így van miért nem mented a sminket ezen kivűl ami beállítást lehet exportálja ki és jegyezd meg a beállításokat (jó magam dokumentálok minden módosítást). Majd telepítesz egy új Drupalt beizzítod régi beállítások alapján és kész is vagy. Garantáltan 1 -től fog számolni és minden későbbi hibának elejét vetted.

0
-1

honlapom http://dyra.eu/