Adatok megosztása oldalak között

SzalayA képe

Sziasztok!

Adott egy évek óta működő hírportál, illetve egy szintén nagy múltra visszatekintő különálló fórum. A két Drupal-alapú oldal egy domainen, de külön-külön subdomainen üzemel. A két oldal egyesítését szeretném megoldani olyan módon, hogy a felhasználói adatbázis megegyező legyen, illetve a hírportál bejegyzéseihez fűzött kommentárok automatikusan a másik oldal fórumában kerüljenek elhelyezésre. Ez utóbbira a "Discuss This!" modul tűnik alkalmasnak, azonban csak egyazon telepítésen belül.
Valamilyen multisite megoldással próbálkozzak, vagy egyazon adatbázis használatával, és a megfelelő táblák megosztásával? Ez utóbbi tűnik nekem járható útnak, de az érintett táblák nagy száma miatt meglehetősen bonyolultnak is. Van valakinek használható ötlete? A segítséget előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
aboros képe

nekem úgy tűnik az lenne itt a legjobb megoldás.

0
-1

-
clear: both;

SzalayA képe

Köszönöm! Kipróbálom...

0
-1
docker képe

Ha nem a táblák megosztását, hanem mégis tartalom importálását akarod megcsinálni akkor ez talán segít:
http://www.lullabot.com/articles/drupal-data-imports-migrate-and-table-w...

0
-1
SzalayA képe

A táblák megosztásával sikerült elérnem a kívánt hatást, de akadt egy probléma. Az elsődleges oldal adatbázisában lévő felhasználókkal lehetséges a belépés, viszont a jogosultságokat nem sikerült megosztani. A megosztott táblák jelenleg a következők:

users, users_roles, sessions, authmap, sequences, profile_fields, profile_values, role, forum, node, node_access, node_counter, node_revisions, node_type, languages, comments, history, node_comment_statistics, term_data, term_hierarchy, term_node

Mi hiányozhat?

0
-1
SzalayA képe

A 'permission' tábla hozzáadása megoldotta a problémát. Alakul a dolog...

0
-1
aboros képe

ez a táblamegosztogatásos történet tud átfordulni káoszba azt beszélik.

2
-1

-
clear: both;

aries képe

Nem derül ki, hogy mi a különbség a két oldal közt. Ha a tartalmak,felhasználók, hozzászólások megegyeznek, akkor valószínű csak látványban lesz különbség, mivel a Drupalban szinte minden tartalmakhoz és felhasználókhoz kapcsolódik, így szinte minden táblát meg kell osztanod.

Úgy hangzik, mintha egyszerűbb lenne sminkeléssel különbséget tenni.

0
-1
SzalayA képe

Sziasztok!
Némi kihagyás után újra nekiugrottam a problémának. A Domain Access beüzemelésével nem volt gond, a megfelelő témázás is működik domainenként. A célegyenesben akadtam el újra.
Arra lenne szükségem, hogy az akarmi.hu/forum* cím a további paraméterezés megőrzése mellett átirányítson a fórumnak készült domainre (pl. forum.hu). A .htacces fájlban elhelyezett "RedirectMatch ^/forum(.*) http://forum.hu/" sor megfelelőnek tűnt, de így elveszik az alias, ráadásul az utasítás a forum.hu domain alatt is minden esetben lefut.
Remélem, hogy érthetően sikerült leírni a problémámat. Tud valaki segíteni?

0
-1