Előre megírt mail küldés a tartalom létrehozójának viewsból

Szotyi képe

Sziasztok!

Az a feladatom, hogy egy bizonyos tartalomtípus kilistázásánál (views) az oldal tulajdonosa (admin) tudjon egy előre megírt emailt küldeni a tartalom létrehozóinak 1-2 kattintással.

Konkrétabban:
A regisztrált látogatók tudnak létrehozni "Csomagfeladás" tartalmat. Ez CCK mezőkből áll össze, amit az oldal tulajdonosa (egy fuvaros) lekérdez egy viewsal (ki, milyen csomagot, honnan-hova szeretne szállíttatni).
Ő azt szeretné, ha leszállította a csomagot, akkor ennél a nézetnél valahogy 1-2 kattintással küldhetne a tartalom létrehozójának egy mailt, hogy a "Ez csomag leszállítva, ekkor és ekkor.."

Hogyan lehetne ezt megcsinálni?

A VBO (Views Bulk Operation), és a Rules-t nézegetem, de még nem használtam ezeket. Meg lehet, hogy az irány is rossz. Kicsit belezavarodtam.

Köszi, ha válaszoltok!

Péter

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

a flag felé indulnék, az remekül össze tud dolgozni a rulesal ilyen esetekben. kérdés persze, hogy a mail szövegét kéne e szerkeszteni küldés előtt vagy mindig teljesen ugyan azt a szöveget küldjük. ha utóbbi, akkor az úgy sima ügy lesz, amikor a content "leszállítva" flaget kap, akkor küld mail x cimre ami gondolom egy cck mezőbe van.

2
0

-
clear: both;

vajdasági képe

Szerintem a level szoveget is modositani kellene. En nem azt az idopont tennem az ugyfelnek a levelbe hogy a fuvarozo mikor flaggelte. Talan egy plussz mezo kellene ahova a "flaggeleskor" be lehet vinni az atadas idopontjat. A level kuldesekor meg ebbol a plussz mezobol ki lehet szedni ...

Szoval eloszor is hazzaadnak egy atadas_idopont mezot. Keszitenek egy nezetet a szallitando dolgokrol ugy hogy azokat mutassa ahol az atadas_idopont ures. A nezet minden egyes elemehez hozzaadnak egy atadva gombot amire kattintva bekeri a idopontot. Megkockaztatom azt is feltetelezni hogy a fuvarozo amikor visszater a fuvarrol akkor nem csak 1-2 hanem joval tobb ilyen esete lessz ahova kattingatni kell igy talan valami ajax -os valami lenne praktikus hogy a nezetnek azon az oldalan tobb helyre is egymasutan beirhassa az atadast.

0
0
csg képe

Szerintem az nem olyan jó irány, hogy a views oldalra kerüljön ez a funkció. Gondolom úgy képzelted, hogy minden listaelem mellé kerül egy gomb, hogy "Leszállítva", de ebben az esetben mi történik, ha valaki véletlenül félrenyom? Hogy tudja visszavonni? Meg hát az emailen kívül sehol nem lenne nyoma, hogy mi van leszállítva, az oldalon nem látszana.

Én egy pipálási lehetőséget tennék a tartalomra, amit csak a fuvarosok látnak, és ez alapján még külön views listákat is lehetne létrehozni a leszállított és nem leszállított csomagokhoz. Sőt, talán még egyszerűbb az egészet a flag modullal csinálni.

A rules fog kelleni a küldéshez, azt jól gondoltad.

1
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

Szotyi képe

Köszi a tippeket.
Tényleg a flag modul lesz a jó számomra.
Legalább ezt is átnézem kicsit mert új számomra. A VBO nem is kell hozzá.
Addig eljutottam, hogy a táblázatos nézetben már 'ajaxosan' váltogatható 'Leszállítva' és 'Nincs még leszállítva' státusz minden egyes sornál.

A levélküldést még át kell beszélnem a tulajjal, hogy mit is akar valójában.

0
0

Péter