Webshop tartalom Szűrés

Raron képe

Kedves Mindenki!

Segítségeteket kérném készítettem egy ubercart webshopot (állateledeleket áruló) és szeretnék egy szűrési lehetőséget integrálni hozzá amiben a vásárlók le tudják szűkíteni, hogy milyen speciális termékekre van igénye. A tartalmakat több Taxonómia szótárhoz is hozzárendeltem.

Milyen módszerekkel tudom ezt megoldani?

Mellékelek egy képet hogy lássátok mit is szeretnék pontosan.

Előre is köszönöm a segítséget.

Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon szuro.jpg8.35 KB
aksza képe

Érdemes csinálni views segítségével egy új nézetet (nem az eredetileg kialakított nézetet használni) és itt a taxonomy kifejezéseket felfedett szűrőként alkalmazni.

0
0
Raron képe

Segítségedet kérem egy kicsit szájbarágósabb módszerrel le tudnád írni nekem hogy hozzam létre ezt a szűrőt mert nekem akárhogy próbálkozok nem akarja az igazságot.
Nem tudom megoldani a nézet helyes szűrését. Nem találom hogy lehetne megadni hogy adott szótár alárendeltjeit is tudja választani.

0
0
kocsit képe

"This item is currently not exposed. If you expose it, users will be able to change the filter as they view it."

A Views-ban vegyél fel egy új szűrőt és ott nyomd meg a fenti szöveg meletti Exposed gombot és kész a felfedett szűrő.

Én egy raktárkészlet nyilvántartó oldalt készítettem ennek a segítségével.
PP árulta el nekem is a trükköt, azt mondta, hogy elméletileg 10 000 tételig nem lesz gond ezekkel a felfedett szűrőkkel.

Én nem taxonomiát használtam, egyszerú CCK mezőket hoztam létre, legördülő listákba töltöttem bele a fix tartalmakat és azokra szűrök.
Így a felvitel is egyszerű, mert űrlap szerűen kell kitölteni a mezőket, tehát a kevésbé gyakorlott user is képes felvinni új tételt.

Egyenlőre jól működik.
Én drupal 7-ben csináltam, oda nem sok plusz modul kellett.
D6-ban szerintem szükséged lesz az alábbi modulokra:

CCK
filefield (ha kell állományt is csatolni)
views
content_access és acl, hogy minden jogosultságot meg tudj határozni pontosan.

Üdv
KocsiT

0
0
Raron képe

Amit írtál az mind jó, de nem az a gondom a viewban hogy hogy vegyek fel egy szűrőt és hogyan tegyem felfedetté, hanem az hogy melyik szűrővel tudom megoldani pontosan, mert azt nem találom meg.

0
0
kocsit képe

Én CCK mezőkkel csináltam meg, te Taxonomi term-el, azt hiszem.
Akkor felveszel egy új szűrőt a views-ban, ott kiválasztod a csoportok legördülőből a a Taxonómiát, itt a Taxonómia: Vocabulary -t, mivel azt írtad szótárakba rendezted a dolgaidat, végül hozzáad.

Pontosabban a Taxonómiáról nem tudok többet írni, mert így még nem csináltam. Mint mondtam én cck field-ekkel csináltam és teljesen jól működik

0
0
Raron képe

Ha a CCK megoldás neked működik akkor nekem az is jó. Nekem az a lényeg hogy működjön valahogy a webshop tartalom szűrése. Ha van időd és azt el tudod mondani hogy azt hogy oldjam meg.(szájbarágósan)

Előre is köszönöm.

0
0
kocsit képe

- Létrehozol egy új tartalomtípust (ha már van nem kell)
- Definiálsz benne mezőket pl.: állateledel, állat gyógyszer, stb.
- Kiválasztod a mező típusát, legyen lista (szöveges), a felügyeleti elem legyen legördülő lista, vagy jelölő négyzete / választó gombok (a mellékelt kép alapján legördülő lista)
- add meg az értékeket, hogy mik szerepeljenek benne, beállíthatod, hogy egyszerre többet is ki lehessen választani, vagy csak egyet, illetve, hogy kötelezően kitöltendő mező legyen e vagy sem (felvitelkor)
Ha megvagy az összes mezővel, akkor csinálsz egy új nézetet a views-al.

Itt csinálsz egy page nézetet (vagy blokkot)
Szól, hogy nincsenek mezők beállítva, page esetében útvonalat is meg kell határozni.
Hozzáadod a mezőidet
Majd a szűrésnél is beállítod a mezőket, hogy mikre szűrjön + tartalom közzétett.
Egyenként minden mezőnél megmondod neki, hogy exposed.
(esetemben a táblázatos stílust választottam a kimeneti nézetnek, a beállított mezők a táblázat oszlopai (amik a mezőknél vannak felvéve és nem a szűrésnél!))
Ha megvagy, lemented. (amúgy ha már van tartalom, akkor a views mutat egy előképet is az oldal alján.)
A jogosultságoknál engedélyezni kell a ezen mezők megtekintését a bejelentkezett és a be nem jelentkezett felhasználók számára és elvileg készen van.

Üdv

2
0
Raron képe

Köszönöm a segítséget így már kezd alakulni a dolog és a leírásod nagyon alapos volt.

Ha esetleg elakadnék valahol kereshetlek?

0
0
kocsit képe

Bár nem mindig vagyok itt fenn, de írj egy pm-et a tamaskocsikukacgooglemailpontcom-ra

Üdv

0
0
memil képe

Kedves Tamás!

Általad leírt útmutatás alapján próbálok egy összetett szűrőt létrehozni. Übercart modullal (Übercart 3.0, Drupal 7.8) készítek egy webshop -ot, és már több mint 100 terméket feltöltöttem. Ezen termékek között szeretnék szűrést alkalmazni. A termékek bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek, pl. különböző gyártók, különböző üzemfeszültségek stb. Azonos tulajdonságú termékeket különböző gyártók is gyárthatnak. Eljutottam odáig - a leírásod alapján -, hogy elkészült egy oldal ahol az össz termék felvan sorolva és az oldal tetején vannak a szűrők. Egyelőre kitudom választani a gyártót, és választhatok 230 V AC és 24 V DC között. Amit nem értek, hogy hol tudom megmondani minden termék esetében a tulajdonságait? Hol tudom az értékeket hozzárendelni a termékekhez? Jelenleg egyik terméknél sem adtam meg, hogy 24 VDC -vel működik vagy 230 VAC -vet, egyik terméknél sem adtam meg a gyártót. Ezért bármit próbálok szűrni - értelemszerűen - üres oldalt kapok eredményként. Hol tudom meghatározni termékenként a gyártót, az üzemfeszültséget stb?

köszönöm előre is!

0
0
kocsit képe

Létrehozol egy tartalomtípust.
Abban felveszed a szükséges mezőket (legördülő, stb)
Definiálod hogy a mezőkben milyen adatokat akarsz tárolni. (szám, szöveg, hosszú szöveg, dátum, fájl, stb.)
Miután megvan és végeztél az adat szerkezet kialakításával (nem akarod a mezők alap értékeit megváltoztatni), elkezded beküldeni a tartalmakat, mivel ha már van tartalma az adott mezőnek, akkor nem lehet az alapértékeit módosítani.

Tehát minden egyes árucikk egy új tartalom lesz a mezőket pedig űrlapszerűen feltöltöd.

0
0