Belső kereső találati lista hossza egy oldalon

L.Tiny képe

Sziasztok!

Azt szeretném megoldani Drupal 6-ban, hogy a belső kereső találatainak listázását a látogató igény szerint tudja állítani. Itt láttam ilyet: http://www.szerszamvilag.hu/cikkek/lista/pag_cikklista.aspx?SZURES=f%C3%... Itt alapesetben 20 találatot mutat egy oldalon, de lehet választani a 10, 40 és a 100 értékek közül is (a "Találatok száma: 107" szöveg után).

Köszönöm előre is a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aruna képe

találtam:

1. A D6 core-ban lévő search modulba bele van drótozva 10 találat:
http://drupal.org/node/702940#comment-3056842

2. Ha a core search modulját lemásolod (saját modulként is létrehozod), akkor tudod állítani kódból a találatok számát oldalanként:
http://stackoverflow.com/questions/3976343/drupal-search-results-with-no-pager-and-no-limit
De itt még mindig nem választhat a user.

3. A találati oldalt view-ként is létrehozhatod:
http://stackoverflow.com/questions/2700856/drupal-can-i-specify-a-view-for-my-search-results

Ha ez megy, akkor ki lehet rakni egy lenyíló listát a user-eknek is:
http://www.wardontheweb.com/selectable-items-per-page-hack-for-drupal-6-views/

Szóval elég munkásnak tűnik. Hacsak nincs valami jobb megoldás.

1
0
L.Tiny képe

Elindulok a view-szálon. Ha sikerül megoldanom, jelzem itt!

Köszönöm szépen!

0
0
L.Tiny képe

Ez a varázsszó! Több heti (ha nem havi) Szopoklész olvasás után végre sikerült megoldanom. Leírom röviden, hátha másnak is hasznára válik:

Drupal 7-nél
Először is létrehoztam egy oldal nézetet, melynek címe "Találatok erre a kifejezésre:" (ez lesz a találati lista oldal címe). Az útvonal /search/node/% Mezőknek beállítottam a tartalom címét, és egy "tovább" hivatkozást. A trükk a lapozónál van! A "Pager options" beállításoknál meg lehet határozni, hány elemet mutasson egy oldalon, ha 0, akkor minden találat egy oldalon fog látszani. A lapozó beállításai alatt következik a "Exposed options". Itt a legfelső négyzetet kell bepucukázni (Expose items per page), és rögtön le is nyílnak a további beállítások, melyeket igény szerint lehet alakítani.

Drupal 6-nál is nagyon hasonló, csak ott még az argumentumoknál kiválasztottam a "Keresés: Keresési kifejezések" lehetőséget. E-nélkül nem akart működni.

Élesben itt lehet megnézni: http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/ Keressetek rá valamilyen szerszámra, pl. fúró (az jó sok találatot ad).

Hát kb. ennyi. Meg lehet csinálni más listákra is, pl. ha címkefelhőből kattintva jutunk el egy oldalra, ahol ki vannak listázva a tartalmak. Erre van is külön inaktív nézet (Taxonomy term), és ott az útvonal /taxonomy/term/%

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0
0