Blokk helyek létrehozása!

wittmanmark képe

Az a helyzet, hogy van egy marhajó smink ami totál jó lenne nekem, csak kevés a blokk, nekem más helyen is kellenének helyek blokkoknak. Mert itt alapból csak tartalom alatt, illetve jobb és bal oldalsávba lehet pakolni a dolgokat, de kéne nekem egy-két blokk legalább közvetlenül a tartalom fölé meg stb... Már csak a reklámok elhelyezése szempontjából is, de egyébként sem volna rosz! Tudtok erre valamilyen megoldást?

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

1. Smink info file megnyit, a többiehez hozzácsap: regions[enkicsiregiom] = En kicsi regiom.
2. page.tpl.php megnyit, a neked kellő helyre beír

<?php if (!empty($enkicsiregiom)): ?>
  <?php print $enkicsiregiom; ?>
<?php endif; ?>

3. Theme registry ürítése a smink beállítóoldalán és voila, jöhet a css varázslás.
2
-1

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

wittmanmark képe

Kösz szépen de nem teljesen világos.. Vagyis hát megcsináltam létre is hozott egy blokkot ami a valóságban nem is látszódott illetve a többi blokk meg eltűnt... Mivel előtte csináltam mentést SOS módon visszaállítottam a honlapot...

0
0
eager képe

Szóval neked régiók kellenek, amibe pakolhatsz blokkokat.

  • Az .info fájl,
  • a page.tpl.php és
  • a stíluslap (.css)

a sminked mappájában lesznek (asszem, D7-ben ott vannak legalábbis), ezekkel kell dolgoznod.

Ez itt a Drupal 6 alapértelmezett page.tpl.php-je. Ebből kinéztem, hogy hogy csinálnak régiót.

A bal oldalsáv tipikus régió, azt veszem tehát példának:

      <?php if (!empty($left)): ?>
        <div id="sidebar-left" class="column sidebar">
          <?php print $left; ?>
        </div> <!-- /sidebar-left -->
      <?php endif; ?>

Neked tehát ezt az ötsoros kódot kell beilleszteni a sminked page.tpl.php-jába, oda, ahol szeretnéd, ha létrejönne a régió - csak minden olyan személyes adatot, amely itt a bal oldalsávra utal, ki kell cserélned az általad választott adatokra:

  • a régió gépi nevét,
  • a befoglaló div id-jét
  • és az a class-dolog sem úgy fog kelleni, ahogy ott van (könnyen lehet, hogy semmilyen class nem fog kelleni)

A példában a - left - a gépi neve a régiónak, illetve a 2. és 4. sorban pedig megadnak egy divet, ami tartani fogja a majd oda helyezendő blokko(ka)t (ezt a divet az id-je alapján majd css szabályokkal kell ellátni a css stíluslapon (az szintén a smink mappájában lesz) - hogy hogyan jelenjen meg).

Az alapértelmezett D6 .info fájlban a bal oldalsávot ez a sor képviseli, erről lehet lelesni a syntax-ot (egy hasonló sorral kell kiegészítened a már ott lévő régiók sorát, csak saját megnevezéseket használva):

regions[left] = Left sidebar

(látható, hogy a "gépi név" itt annyi: left - ez jön vissza az 1. és 3. sorban ( a "Left sidebar" pedig az "ember neve" a régiónak, így lesz megnevezve az adminfelületen)

Cache ürítése: Drupal 7-nél - ha az .info fájlt is érintette a módosítás - nekem nem volt elég a Theme registryt újraépíttetni, hanem csinálnom kellett egy full Cache ürítést a performance oldalon - hátha ez megoldja, hogy a többi régiód ne tűnjön el...

(ha a sminket egy dummy-telepítésen csiszolod, akkor nem kell visszaállítgatni sem a webhelyedet, ha valami nem jön össze elsőre)

További info, hogy állítólag a sminkekre is igaz, hogy nem piszkálunk bele az eredetibe (mert mi van, ha frissíteni akarod), hanem kell csinálni egy belőle származtatott alsminket, és azon végrehajtani a módosításokat (az alsminkekről nekem nincs bővebb infóm).

Ebben a cikkben lehet olvasni azokról az átfogó feladatokról, amelyeknek a részét képezi a fenti beavatkozás...

5
0
wittmanmark képe

Fú köszi szépen így már asszem menni fog.. Holnap neki is állok aztán jelentkezem h sikerült e!

0
0