Online Drupal Sulit indít az online-vallalkozas.com

csoky80 képe

A képzés oktatóvideók segítségével online történik, így egyéni időbeosztással szabadon végezhető.
Az első fokozatra azoknak a jelentkezését várják, akik most ismerkednek a Drupal tartalomkezelő rendszerrel.
Az intenzív 5+1 napos intenzív online képzés alatt nemcsak az alapokkal ismerkedhetnek meg, hanem már néhány fontosabb bővítménnyel is. A képzéshez tárhelyet és domain nevet is biztosítanak.
Lehetőség van az oktatóvideók igénylésére amit DVD-n a Drupal alapok kézikönyvvel együtt kaphatnak meg a résztvevők.

További részletek:
http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

Szerk.: A hozzászólásokat lezártam. - Nagy Gusztáv

Drupal verzió: 
Kategóriák: 

Hozzászólások

sgabe képe

kereshetsz pénzt weboldal készítéssel

Szerintem ez azért túlzás...

nevergone képe

Egyetértek veled.
Bár nincs belelátásom a tanfolyam technikai hátterébe, és mások zsebében sem turkálni sem szeretnék, de talán elmond valamit, hogy a honlap által használt smink Artisteer-rel készült, ami elég jó szoftver, csak drága, és ezért elég kevesen veszik meg.

Amúgy nekem az böki a szememet, hogy itt van ez a hír, a beküldő szinte spamként reklámozza minden hozzászólásának aljában, és problémázik, hogy már mikor beküldte, de még nem tette senki ide az oldalra. Közben pedig a tanfolyam készítője szinte semmit nem tett a közösségért, a hozzászólásainak nagy része a kérdezésben merül ki. Nem írt szabadon elérhető leírást a Drupalhoz, a drupal.hu-s kézikönyvet sem bővítette, nem készített videó-tutoriált, nem válaszolt meg rengeteg kérdést itt a drupal.hu, személyesen sem vesz részt rendezvények megszervezésében és lebonyolításában, a drupal.org-on sem aktív. Úgy érzem, mintha kezdőként jobbára csak kivenni szeretne a közös tálból, ami nem baj, csak akkor ne próbálja meg "eladni" a Drupalt, vagy legalábbis ne itt verjen hozzá reklámot. És ne mondja azt, hogy a Drupallal hat nap alatt honlapot csinálhatsz úgy, hogy érted is, hogy mit miért csináltál, illetve az önálló munka nem mások honlapjáról lelopkodott elkért dolgok saját oldalon való felhasználásából áll. Szerintem.

(Ui.: És ha a tanfolyam is azzal kezdődik, hogy valami illegális oldalról töltsük le az Artisteer-t, akkor elsírom magam.)

szantog képe

Amit eddig ide leírtam, már vagy hatszor kitöröltem, hogy ne legyek túl durva..
Ennyit viszont meghagyok: 5+1 nap alatt nem lehet elérni a belinkelt oldalon felsorolt célokat, tehát...

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csoky80 képe

Egy elég hosszú választ írtam, de aztán kitöröltem, mert nem akarok vitát, de néhány gondolatot meghagyok...Csak tudnám, hogy miért kell látatlanba ítélkezni... És főleg ha érteném, hogy miért mindig az ilyenek a hangosak... Ha valamit nem tudunk, attól még más tudhatja... előre csak úgy lehet lépni, ha új dolgokat, új módszereket találunk ki és alkalmazunk, hátralépni vagy egy helyben toporogni pedig úgy lehet, ha meg sem próbáljuk, mert úgy sem fog sikerülni... Megértlek, mert én is úgy kezdtem, hogy több órát, napot szívtam egy egy alkalmazással amíg rájöttem a nyitjára, még ha alapdolgokról is volt szó, de ki nem? ma már ezeket rutinszerűen csinálom. Az alapokat a legnehezebb elsajátítani egy kezdőnek, ha azok megvannak, akkor már könnyebb autodidakta módon tovább tanulni vagy egy-két szóból is érteni a választ ha kérdezel valamit - sokan szégyellnek még kérdezni is, mert érzik, hogy még olyan alap dolog de...mégis elakadtak. A legtöbb ember használni szeretné a drupalt, nem akar fejleszteni alája, nem akar minél több modult kiismerni: arra van szükségük, hogy egyszerű céges weboldalakat tudjanak készíteni. Erre kell egy hét ha valaki "fogja a kezed" vagy kell több hét, ha tök egyedül próbálkozol.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

chx képe

Aki erre ráugrik az utána majd jön a drupal.hu -ra újabb díjnyertes okosságokkal teli threadeket nyitni.

csoky80 képe

Ilyen hozzáállással meg aztán lehet csodálkozni, hogy miért jelennek meg más fórumokban ilyen hozzászólások a kezdőktől a drupal.hu -ról:
http://seo.forum.hu/cms-f31/joomla-vs-drupal-t4667/post94335.html

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

nevergone képe

Egyrészt szerintem nem cél, hogy mindenki Drupalt használjon. Ez legfeljebb neked lehet jó a tanfolyam miatt, nekünk biztosan nem a sok újra és újra lejátszott kezdő kérdés-válasz miatt. Ugyanis joggal gondolják majd azt, hogy a tanfolyamod elvégzése után olvasni sem kell majd (pedig de, és még mennyit), így aztán születnek majd olyan kérdések itt, hogy huhu.

Másrészt pedig pont az általad említett oldalt nem hoznám fel példának, hiszen ők nagyon is megmondták, hogy a Drupal szar. De ez már egy másik történet.

pp képe

De legfőképp minősíteni nem kéne. De ezt már megbeszéltük egy párszor.

nevergone képe

Igazad van, kicsit talán elragadtattam magam, ki is szállok a vitából, van más dolgom. :)

csoky80 képe

Elolvastam a kommentjeidet. Minden építő jellegű kritikának, hozzászólásnak örülök. Mivel a tied a minősítgetéseket, gyanúsítgatásokat és vulgáris kifejezést tartalmaz, így nem kívánok rájuk reagálni.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

g-easy képe

"Másrészt pedig pont az általad említett oldalt nem hoznám fel példának, hiszen ők nagyon is megmondták, hogy a Drupal szar. De ez már egy másik történet."

Bocsánat az off-ért. Annyit tennék hozzá, hogy egyes seo fórum tagok véleménye nem feltétlenül egyezik a seo fórum álláspontjával. Sok tagunk elégedett Drupal felhasználó és a nevükben is köszönöm a fejlesztéseket, a fordítást, mindent, a Drupal.hu csapatának.

pp képe

Szeretném visszautasítani, hogy a drupal.hu közösségét egy azaz 1 darab egy évvel ezelőtti hozzászólással kívánod minősíteni. Teszed ezt chx-re reagálva. Bárcsak mindenkinek ilyen hozzáállása lenne.

csoky80 képe

István, az nem az én hozzászólásom. Annak ellenére, hogy néhánynak nem tetszik, hogy valaki Drupal sulit "mer" indítani a kezdőknek, ezáltal népszerűsítve a drupalt illetve néhány kezdőnek segít megismerni a rendszer alapjait, hogy ne hosszú heteket kelljen kísérletezgessen, attól nekem még nagyon is jó véleményem van a drupal.hu -ról. Egy olyan kommentre írtam azt válaszként, amelyiknek a hozzáállásáról azt láttam, hogy igenis elbizonytalanítja a lelkes kezdő, tanulni vágyókat.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

szantog képe

Akkor ezt most nagyon szívesen elmagyarázom neked, de csak az fog kiderülni belőle, hogy nem értesz ahhoz, amit tanítani akarsz. Ráadásul ezt a poént másodjára lőtted el - szintén teljesen ok nélkül és sértően a közösségre nézve, ergo Te most egy olyan közösségtől vársz reklámozáshoz segítséget, akit lenézel.
1. Ránéztem a joomla fórumára, ott 0401-től 50 topic látszik a listában. Ez a drupal.hu-n 150!
2. Mivel a drupal és a joomla teljesen más alapokon nyugszik, ezért egészen más hozzáállást igény. A joomla sokkal egzaktabb rendszer, amíg ha drupalnal egy rosszul megfogalmazott kérdés egészen más választ igényel, ellenben szinte már minden kérdés meg van válaszolva valahol.
3. A drupal tanulás kreatív, kezdeményező, alkotó, problémamegoldó folyamat. Kutatni kell, kipróbálni, eldobni amit csináltál, elölről kezdeni, és ez alól senki nem lehet kivétel, az sem, aki egyszerű céges weboldalt akar. Amit Te kínálsz, az csak kérdéseket szül, és egy dologra nem biztos nem fogod megtanítani - megtalálni a választ, a megoldást! (Itt egy baromi hosszú felsorolás következhet. Akarod?)
4. Azt sem tanítod meg - mert a hozzáállásodból ítélve gőzöd sincs róla - hogy ez egy közösségi munka, és azért nem érted, amit chx írt, mert magad sem tettél hozzá szinte semmit ehhez a közösséghez. (Leszámítva azt a néhány, időnként teljesen irreleváns hozzászólást az elmúlt két hétben, amióta módosítottad az aláírásodat a spamre.)

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csoky80 képe

Amit leírtál, annak a nagy részével tökéletesen egyetértek. Amivel nem, azok közül két dolgot kiemelnék:
1.) nem nézem le, sőt. Nekem inkább azzal a pár szakival van bajom, akik "kisajátítják" maguknak a drupal.hu-t ami ugye a drupal magyar közösség portálaként van meghirdetve és zavarja őket minden, zavarják a kezdők, a kérdezők, akik alapdolgokat kérdeznek, zavarja őket egy drupal suli amit nem ők csinálnak, mert az akkor már nem is lehet jó, mindenre csak szakmai szemmel tekintenek és nem akarják elfogadni, hogy az emberek többségét nem az érdekli ami őket, vagy nem úgy tekintenek a drupalra ahogyan ők. Tisztelem a szakmai tudásukat, de ezt a fajta viselkedésüket nem szeretném kommentálni.

2.) miért baj az, ha az ember kérdez? Senki sem úgy születik, hogy mindent tudjon. És én már többször is leírtam és nem szégyenlem, hogy igen, én is kérdeztem. Így utólag teljesen irrelevánsnak tűnő dolgokat is, de én is voltam teljesen kezdő. És azt is leírtam a bemutatkozómban, hogy nem foglalkozok drupal programozással, nem is áll szándékomban és azt is, hogy nap mint nap tanulok új dolgokat...Kérlek olvasd el.
Az én meglátásom szerint a Drupal a egyik legnagyszerűbb tartalom kezelő rendszer. Mint ilyen, komoly segítséget jelenthet azoknak, akik saját egyszerű céges weboldalt szeretnének készíteni maguknak vagy másoknak. És aki profi webprogramozó akar lenni, az tovább tanul, kérdez, keres, kutat, az van amit leírtál te is és már jeleztem hogy egyetértek. De nem mindenki akar profi webprogramozó lenni. A többségnek egy rendszer kell, amelyiknek a segítségével könnyen tud boldogulni és meg tudja oldani a saját problémáit. Ennyi és nem több. Ezért törekszik a drupal is arra, hogy még felhasználóbarátabb legyen, könnyebben kezelhető - a 7-es verzión is elég nagy hangsúlyt fektetnek erre. És az, hogy többen használják majd és akad aki még többet szeretne majd tudni és kérdezősködni fog? Az jó a drupalnak, a közösségnek és mindenkinek.
"A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést." - Albert Einstein

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

Désiré képe

Igen, egyet tudok érteni tulajdonképpen a teljes mondanivalóddal, csak valahogy úgy látom (és szerintem a fentebb szólók is), hogy ez csak a mondanivalód.

Csak egy apró észrevétel:
Jól látod, hogy fontos, hogy valakinek legyenek kérdései, és merje is őket feltenni, és a közösséget valóban ez viszi előre. Ezt itt mindenki tudja.
De akkor megkérdezném, hogy mért van az, hogy a tanfolyamodnak csak a prémium (+5000 HUF) változatában adsz lehetőséget arra, hogy a résztvevők kérdezzenek? Sőt, mások kérdéseinek megtekintésére is csak így van lehetőség!

Ezek után teljesen jogos azt hiszem a következő kérdésem:
Mi lesz azokkal, akik nem a prémium tanfolyamot választják, de mégis vannak kérdéseik?
Jöhetnek a drupal.hu-ra, és itt majd ingyen elvégzi a közösség azt a munkát, amit Te csak jópénzért?

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

csoky80 képe

Köszönöm a kérdéseket.
Először a "drága" kérdésre válaszolnék: - ha valaki nagyon sok szabadidővel és türelemmel rendelkezik, akkor annak minden drága, amit idővel ki tudna kísérletezni, tanulmányozni, megkeresgélni a neten, kipróbálni, szívni vele stb. Aki ezt szeretné lerövidíteni annak nem az.
A tanfolyammal egy éves időtartamra tárhely is jár és egy domain név, ami ugye mindenkinek pénzbe kerül. Nem titok, ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a résztvevő adott esetben ne egy ingyenes tárhely miatt szívjon, vagy egyéb konfigurációs problémái akadjanak. Igyekeztünk mindenre gondolni.
Kérdések. Azért 5+1 nap, mert a +1 nap a tanfolyam során összegyűlt kérdések megválaszolásának a napja. Tehát mindenki kérdezhet. Aki viszont közben is szeretne, az online supportot igényel, erre ember kell, ez szintén pénzbe kerül, tehát neki is több pénz. Arról nem is beszélve, hogy abban az árkülönbözetben amit te írtál, benne van egy nyomtatott leírás, a videók DVD-n stb.
Aki tovább szeretné fejleszteni magát, profivá szeretne válni, az azt teszi, amit már többen is leírtatok, keres, kutat, érdeklődik, vagy elvégez egy magasabb szintű tanfolyamot, ha jól tudom épp most indul egy ilyen... ja és hosszú távú terveink között szerepel a Drupal Suli II is. Jelzem semmilyen tanfolyam alatt nem lehet egy olyan rendszert, mint a Drupal atfogóan megtanítani, de meg lehet ismertetni az alapokat, lehet érdekesebb dolgokat bemutatni és tovább mindneki maga dönt, megelégszik a kapott tudással, azt elsajátítja és használja, vagy még tovább fejleszti.
Mi az alapokat tanítjuk, vagyis amire egy átlagos számítógép felhasználónak szüksége van. Ezt meg lehet tanulni ingyen is, itt a drupal.hu tessék kérdezősködni, van kézikönyv, sőt, ott vannak NG-nek is a jegyzetei, vannak már oktatóvideók is... Aki ezt az időt le akarja rövidíteni, az meg választhat minket.

Kérlek ne habozz feltenni, ha még kérdésed van ezzel a témával kapcsolatban.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

sgabe képe

Az általad leírtak fényében

Mi az alapokat tanítjuk, vagyis amire egy átlagos számítógép felhasználónak szüksége van.

Megtennéd, hogy ezt

kereshetsz pénzt weboldal készítéssel

eltávolítod?

favago képe

Előre elnézést kérek, hogy "beleszólok a nagyok szócsatájába"
De!
A teljes fórum olvasása kapcsán úgy éreztem, a harmadik oldalnak is meg kellene szólalnia. Nevezetesen a " KEZDŐ TANULÓNAK"
Hát, Én az vagyok. Pardon azért már egy lépéssel (tanfolyammal) előbbre vagyok, de asszem ez még bőven belefér a "kezdő" státusba.
Alap ismereteimet, nem titok Nagy Gusztáv online oktatásán szereztem.
Mivel szeretném elkészíteni saját céges Weblapomat (és nem webfejlesztő kívánok lenni) kerestem egy online sulit az alapok elsajátítására. Rábukkantam Géza hirdetésére és belevágtam. Nem akarom hosszan ragozni, de egy nagyon összerakott, szabatos megfogalmazású, a laikus számára is érthető alapoktatásban volt részem, ismeretekben gazdag és értelmes jegyzet segítségével. Ráadásul hab a tortán, hogy egy jó kis tanuló gárda jött össze.
És a fő: KÉRDÉS KÉRDÉS hátán! :)
Rá voltunk kényszerítve, hogy igen is megtanuljunk és merjünk kérdezni. Gusztáv ezt már az elején belénk sulykolta, amiért külön köszönet neki.
Hozzá teszem, hogy igaz nem 5+1 nap alatt tanultuk meg az alapokat, hanem 2 hónap alatt. De az Én véleményem is az (főleg hogy elsőre kaptam a drupal oktatást), hogy 1 hét alatt NEM lehet megtanulni honlapot készíteni. Párdon lehet! De arra a honlapra valószínűleg csak nagyon kevésszer fog látogató tévedni, ráadásul szerintem a különböző kereső oldalak is hanyagolni fogják. (ha nem így van, kérem nézzétek el nekem, de laikus vagyok ebben a "kereső" témában)
Csak visszaemlékezve az 1. tanfolyamom két hónapjára. Volt olyan feladatrész amivel kezdőként majd egy napot szöszöltem (és ez nem épp a smink kiválasztása volt) :)
ergo már ezért sem lehet 1 hét alatt megtanulni a drupal alapokat és honlapot szerkeszteni. Szerintem abba a hibába fog beesni az illető, aki így sajátítja el az alapokat, hogy egy jó sminket kiválasztva azt gondolja, hogy egy bombázó honlap birtokosa, üzemeltetője -netán fejlesztője- lett. (erre utal úgy gondolom, a 34,95$-os, még is ingyenes smink csomag)

Nem is szaporítanám tovább a szót, és még egyszer megjegyzem, nem tisztem akár csoky80 akár a többiek hozzászólásait minősítenem. Nem kívánok senkit megbántani, Én csak azt a "laikus" tapasztalatot szerettem volna megfogalmazni, amit itt úgy gondolom Én és még sokan mások képviselünk.

csoky80 képe

Örülök, hogy megszólaltál, mint "harmadik fél".

Amit leírtál, mindennel egyetértek.
Egyedül az 5+1 napot hadd magyarázzam meg. Azért ennyi és nem több, mert mindenkinek nincs egyszerűen két hónapja arra, hogy aktívan részt vegyen egy képzésen. Közben más dolga akad, feladja, lemarad stb. ilyenek az emberek. De ha ennyi idő alatt bemutatnak neki valamit jól összeszedve egy koncentrált tudásanyagot, amit ráadásul lehetősége van újra és úja megnézni, akár el is olvasni, még több mint két hónap múlva is vagy amikor épp szüksége van rá, akkor már másképp állnak a dolgok. Hidd el, hogy sokkal nehezebb egy 5+1 napos tantervet összeállítani, mint egy hosszút, pontosan azok miatt az okok miatt, melyeket te is leírtál - de ebben az egészben ez a lényeg is egyben, igaz, így picit más lesz a célközönsége is.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

aboros képe

szeretném kipróbálni, mit tud ez a dolog. korábban én is gondolkodtam ilyesmi oktatóanyag összeállításán és bevallom szerintem sok újat nem fogok találni benne, de szívesen megnézném, hogy tudjam ha mégis erre adnám a fejem, akkor kb milyen a "konkurencia". :) megrendelném a prémium csomagot, ezzel kapcsolatosan lenne néhány kérdésem/észrevételem.

  • miért kötelező telefonszám megadása? ez elég érzékeny adat, ha csak így lehet rendelni, én nagyon nem szívesen rendelnék. nem lehetne, hogy ne legyen ez kötelező?
  • sehol nem találok arra vonatkozó információt, hogy miután kitöltöttem a megrendelő lapot és beküldtem azt, mi fog történni? kb hány nap amíg megkapom az anyagokat és pontosan hogyan is fizetek majd? postai utánvéttel?
  • az április 20 -ig hirdetett akció keretében rendelhetek úgy egy prémium csomagot, hogy csak a jövő hónap elején kérném a szállítást/fizetést, anyagi okok miatt?
  • ez csak egy észrevétel, de ha ilyen érzékeny adatokat kérünk be a felhasználóktól, általában szokott lenni egy adatvédelmi nyilatkozat, melyben kijelented, hogy nem használod az adatokat fel, nem adod tovább harmadik fél részére, stb.. ennek hiányában igencsak remeg a kezem, amikor az adószámomra meg a mobilszámomra, lakcímemre, beküldést nyomok.

előre is köszi a válaszokat!

-
clear: both;

kotto képe

Ha rákerestek, tele van az internet on-line bizniszelőkkel.
Főleg SEO, marketing, google analitycs, google adwords, érkesítés, menedzsment, időbeosztás témában.
Jó üzlet, mert kell hozzá egy PC, internet kapcsolat és sok munka.
A sikeresség itt van elásva. Ha valaki tisztességesen sok időt és munkát rááldozva értékes dolgot hoz létre, azt a piac majd meg fogja becsülni.
A kóklerek teszik tönkre ennek az üzletágnak a hírnevét. A kóklerek főleg onnan ismerkszenek meg, hogy max. 10-15.000 Ft-ért, tehát viszonylag megfizethető (nem fájó) összeget kérnek el. De ismert a mondás: Olcsó húsnak, híg a leve.
A konkrét esetre rátérve.
Kiváncsi lennék rá: Megvenni a fickó tanfolyamát és öszzehasonlítami a tanarurkerem videóival.
Amúgy teljesen jogos a fickó binisze. Mo-n, magyar nyelven nincs egy könyv ill. hozzátartozó DVD a Drupalról, tehát lehet nyomulni ebben a szegmensben.
Amúgy mindenkinek szabad a pálya. A GURUK-nak is.

csoky80 képe

Köszönöm a kérdéseket, egész tetszenek :)

Nem te lennél az első, aki a leendő konkurenciától lenne jelen:)

És akkor a válaszok a kérdéseidre:
- Telefonszám - ezen még elmélázok kicsit, azért tettem kötelezővé, mert nem mindenki nézi állandóan az e-mailjeit, így ha bármi gond van, könnyebb felhívni és megbeszélni vele. Jelzem, elgondolkoztattál, hogy kivegyem-e a kötelezően szükséges adatok közül. (épp most rendelt valaki nem EU-ból, őt fel kellett hívni néhány dolog pontosítása végett)
- Amint kitöltötted, megjelenik, hogy mi fog történni és e-mailban is felvesszük veled a kapcsolatot rövid időn belül.
- Nem. Azért nem, mert nem csak oktató videókat árulunk pénzért, hanem domain nevet, tárhelyet stb. biztosítunk. Így szűrjük ki a komolytalan megrendelőket, akik miatt kidobott pénz lenne ezeket beszerezni és beállítani. Sajnos mindig akadnak, akik az internet névtelenségébe burkolódzva azt lesik, hogyan tudjanak másokat átverni, legyen szó magánszemélyről vagy cégről. Mi Minden olyan dolgot, ami a tisztességes online kereskedelemmel kapcsolatos, azonnal támogatunk, tagjai is vagyunk a nemrég indult tisztességes vállalkozás mozgalomnak - az oldalunkon találtok erről bővebb infót.
- Ezzel tökéletesen egyetértek, azonnal fel is tüntettem a megrendelőlapon az adatvédelmi nyilatkozatot (soha meg sem fordult a fejemben, de 100%-ban igazad van).

Bátran írj, ha még van kérdésed.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

aboros képe

ha nem lesz kötelező a telefonszám, jövő hónapban rendelek. (ha kötelező lesz akkor meg majd megadom mondjuk a nemzeti múzeum portájának a számát vagy ilyesmi.:)

-
clear: both;

vikicica22 képe

Én a kezdőknek mindenesetre a Nagy Gusztáv jegyzete és a tanár úr kérem, videói ajánlom.

Ilyen dolgokra felesleges pénz kidobni inkább azt a pénz egy jó szakembere kell fordítani.
+ egy cégnek miért kell azzal foglakozni, hogy ő maga tegye össze a weboldalát. a válasz: mert ezen is spórolni akar és majd pont ez a spórolt pénz viszi előrébb.

csoky80 képe

Kérlek ne vedd kritikának, de két dolgot megjegyeznék:
1.) az első infótanárom egy nagyon elismert szaki volt de a tudásából szinte semmit sem tudott átadni a legnagyobb igyekezete ellenére sem
2.) nincs céged igaz? nagyon sok kisvállalkozó azért küzd, hogy a saját fizetését tudja kihozni - ezért mennek bele a honlap varázslós dolgokba, az ingyen tárhelyekbe és mert nagyon kevés webprogramozó van, aki olyan weboldalt is készít, ami termel is a vállalkozónak - a legtöbb a rossz tapasztalat. Én hosszú távon azt látom ,hogy egy kisvállalkozónak meg kell tanulnia a weboldal készítést, nem azért, hogy így spóroljon, hanem azért, hogy ne legyen megkötve a keze, ne függjön mástól, mert egyre inkább egy internet orientált világban élünk és elengedhetetlen az online businessben való részvétel a kisvállalkozóknak is. Igenis tanulják meg az online marketinget, tanuljanak meg egyszerű céges weboldalt készíteni és tanulják meg azt is, hogy hogyan működik az online kereskedelem, hogy ezt a tudásukat majd tudják kamatoztatni is.
Miért? Mert a kisvállalkozó az idejét és az energiáját fekteti be, nincs pénze marketingesre, webprogramozóra, seo szakemberre. Ezért fejlődött ki a gerilla marketing és ezért egyre népszerűbbek a csináld magad dolgok.
A közepes és nagyobb vállalatoknál már más a helyzet, ott a cégvezetőnek nincs ideje és energiája ilyesmire, a projektek is nagyobbak, mint egy egyszerű céges weboldal esetében, ott igenis tessék szakembereket alkalmazni erre a feladatra.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

dj képe

... nagyon kevés webprogramozó van, aki olyan weboldalt is készít, ami termel is a vállalkozónak ...

Üdv!
Dudás József

csoky80 képe

Szívesen.
A kisvállalkozók többségének negatív a tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy az interneten bővítse az üzletét. Ennek az az oka, hogy sokan pénzért elkészíttetnek egy weboldalt, telik az idő és még annyi pénzt sem termelt az oldal, mint amennyibe az elkészítés került.
Miért?
Mert a legtöbb webprogramozó nem ért az online businesshez, így weboldalon kívül mást nem is tud készíteni. Vannak kivételek, de őszintén megmondom - nagyon kevés.
Fehér hollónak számít az a weboldal készítő cég, amelyik úgy ül le a klienssel, hogy megbeszéli vele az online marketing stratégiáját, hogy egy annak megfelelő weboldalt készítsen. A legtöbben abban érdekeltek, hogy elkészítsék a weboldalt, ahogy kész van megkapják a pénzt és tovább álljanak. Így marad az, hogy jelen vagyunk az interneten, mert van egy weboldalunk... volt is már pár érdeklődő, vevő is akadt de...nem éri meg az egész... Így aztán érthető az a keserű csalódottság, ami a kisvállalkozóknál tapasztalható ezen a téren.

Picit elkanyarodtunk a témától, itt egy induló drupal suliról van szó, ami alapdolgokat tanít meg:)

De a téma amit boncolgatni szeretnél mindenképp megérne egy külön topicot.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

dj képe

Bocs, de igazán nem értem ezeket a fekete-fehér összefüggéseket. Ha valaki szán pénzt azokra a dolgokra amiket kifogásolsz akkor természetesen megvalósulnak azok a dolgok. Ha nem szán rá pénzt, mert csak egy weboldalt akar és adja az infókat amiket meg kell jeleníteni akkor azt kapja. Ez nem jó vagy rossz webprogramozás kérdése, hanem a megrendelésé. Gondolom 5+1 nap alatt nem fogja elsajátítani a webmarketinget nálad sem senki akkor minek kevered ide ezt az opciót.

Üdv!
Dudás József

csoky80 képe

József, picit valóban elkanyarodtunk a Drupal Sulitól. Javaslom nyissunk ennek egy külön topicot - megéri még akkor is, ha nem a drupalról szól, mert sokan vannak itt, akik azzal keresnek pénzt, hogy weboldalakat készítenek megrendelésre. Minden olyan dolog, ami több megrendeléshez juttatja őket és elégedettebbé a megrendelőiket, megérdemel akár egy hosszú eszmecserét is.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

szantog képe

Nézzünk egy egyszerű eszmefuttatást:
Nálad 5 plusz egy nap alatt megtanul az ember profittermelő honlapot készíteni.
Azt nyilván tudod, hogy, hogy egy profittermelő honlaphoz minimum marketingesre, programozóra, seo szakemberre van szüksége, hiszen: nincs pénze marketingesre, webprogramozóra, seo szakemberre.
Szóval akkor nálad 5+1 nap alatt
- marketinges
- seo szakember
- webprogramozó lesz az ember
Vagy akkor hol csúszik ez a logika?
Senkinek sem lenne semmi baja a kezdeményezéssel, hogyha nem azt a fajta torz marketinget alkalmaznád, amit a "WG-s diákok" egyszerűen rosszul implementálnak.
Ami a honlapodon van, az jelenleg félrevezető és megtévesztő - mondjuk ki nyíltan: nem igaz! Ezt bárki hozzáértő első ránézésre látja.
Vagy szerinted miért van az, hogy egyetlen tapasztalt drupal fejlesztő sem áll ki melletted, viszont pp és Gusztáv tanfolyamai mellett igen?

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csoky80 képe

Kérlek másold be a weboldalamról azt a részt, ahol azokat ígérem, amiket te felsoroltál. Utána megvédem magam, ha már így kitámadsz. De olyanért amit én nem ígérek, hanem te magyarázod bele, vagy szándékosan értelmezed másképp - semmi értelme.
Szóval Copy + Paste a weboldalamról kérlek.

Ellenkező esetben kénytelen vagyok rosszindulatú kritikának venni amit írsz.

Kérdezz vagy javasolj az egésszel kapcsolatban, de amíg látatlanba kritizálsz, olyan dolgokat hozol fel, amelyeket én nem ígérek, nem látom értelmét Veled ezt a beszélgetést folytatni, így kérlek ne vedd zokon ha válasz nélkül hagylak bármit is írsz.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

szantog képe

elkészítheted Te a saját weboldalad - nem kell többé pénzt adj ezért: Ez nyilván azt jelenti, hogy szabványkövető, keresőbarát, böngészőfüggetlen, megfelelő marketinggel rendelkező oldalt fog elkészíteni, ami bizony több komponensű dolog, lásd korábbi hozzászólást.
Ha nem ezt jelenti, akkor áruld el, légyszi, miért jó ha össze tud magának kattingatni egy semmire sem jó tömegweblapot? Mert az neki profitot nem fog termelni.
Ha pedig ezt jelenti, akkor Te azt ígéred neki, hogy 5+1 nap alatt marketinges, webprogramozó, SEO szakember lesz - netán még web-ergonómus is.
kereshetsz pénzt weboldal készítéssel. Ha a célcsoportod azok a kisvállalkozók, akiknek szerinted "meg kell tanulniuk a honlapkészítést", akkor ez itt mi? Sokkal inkább szomszédpistikeképző, aki csokiért összerak "valamit". Ez megint miért jó a kisvállalkozónak?
Letesztelt oktatóvideó sorozatról van szó, mindent mi adunk, még a tárhelyet is ahol gyakorlohatsz, így kizárt, hogy ne tudd megcsinálni a hét végére Te is a Saját Weboldalad. : És ez a weboldal milyen lesz? Így marad az, hogy jelen vagyunk az interneten, mert van egy weboldalunk... volt is már pár érdeklődő, vevő is akadt de...nem éri meg az egész... Így aztán érthető az a keserű csalódottság, ami a kisvállalkozóknál tapasztalható ezen a téren. - ennél mivel jobb?
Professzionális weboldal készítés pillanatok alatt, html, php, mysql ismeretek nélkül. Erre csak ennyit tudok reagálni..

5+1 nap alatt senki nem fog tudni professzionális weblapot csinálni.
Ja, én is ki tudom venni bárkinek a vakbelét, mert rengeteg Dr. House-t néztem.. Igaz, belehal..

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csoky80 képe

Nem tudom, hogy mivel bántottalak meg, hogy ennyi időt és energiát szánsz arra, hogy azt keresd, hogy hol tudsz belém kötni. Oldalakat írsz és minden apróságba belekötsz, még abba is, amit csak te fantáziálsz ki, te értelmezel úgy ahogy akarsz vagy "te látsz előre".

Továbbra is az az álláspontom, hogy ha van értelmes hozzászólásod, kérdésed, javaslatod, ötleted, szívesen beszélgetek veled, de ebben nem kívánok részt venni.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

csg képe

1. Te egy üzletember vagy
Ez persze önmagában nem lenne baj (vagy hát ahogy vesszük, hehh). Itt is biztos sokakat érdekel a pénz. De téged csak az érdekel. Sosem fogsz modult fejleszteni, vagy sminket készíteni, és azt önzetlenül megosztani a közösséggel. Nem küldesz be patch-et, fordítást, vagy bug reportot. Csak felhasználod a drupalt a céljaidra, de nem teszel semmit azért, hogy bármit visszaadj a készítőknek, vagy a közösségnek. És a fő baj az, hogy ha te így állsz hozzá, akkor valószínűleg a tanítványaidnak is ezt adod át. Ha mindenki ezt csinálná, nem lenne drupal.

2. Túlígéred a szintet
Elmondták előttem is, 5 darab 30-90 perces oktatóvideó alatt nagyon keveset lehet átadni abból, amiről a webfejlesztés szól. Iszonyú keveset. Ha ezt te nem így látod, az azt mutatja, hogy mennyire keveset tudsz magad is. Ennyi idő alatt el lehet valakit indítani a helyes irányban, az igaz, de te nem így hirdeted a tanfolyamodat, hanem mintha ennyi teljesen elég is lenne. Ezzel egyrészt becsapod a tanítványaidat, másrészt valószínűleg szomszédpistikéket nevelsz.

3. Nem mutattál eddig semmit
Felvetették már előttem pp és Nagy Gusztáv tanfolyamait, és utánanézhetsz, ők mennyit tettek le azon kívül az asztalra, vagy mennyi embert hoztak be az aktív közösségbe, de sorolhatnék még sok nevet, akik itt a fórumon, a DUG-okon, vagy a saját blogjukon rendszeresen foglalkoznak a drupallal, és segítik a kezdőket, haladókat. Te ezt nem csinálod, és erre alapozom, hogy csakis az üzleti lehetőséget látod a dologban. Ha tényleg érdekelnének a kezdők, ha tényleg segíteni akarnál, akkor néha megtennéd ellenszolgáltatás nélkül is.

Jöhetsz azzal, hogy én is csak fantáziálok, de leírtam, mire alapozom. Ha lenne elérhető mintarész a tanfolyamodból, kapnál ennél konkrétabb kritikát is, sőt, az is lehet, hogy mindenkit meggyőznél, és bátran ajánlanánk a tanfolyamodat az ismerőseinknek. De nincs.

Rosszindulat sincs bennem, és szerintem a többiekben sem volt, csak az informatika (vagy talán az összes szakma) két legnagyobb elrontója a szomszédpistikék és a szellemiséget magasról leszaró üzletemberek, és neked ezt sikerült egyesíteni.

Köszi, ha a hosszúság ellenére végigolvastad.

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

csoky80 képe

1.) Felajánlottam, hogy készítek ingyenes videókat amelyek egy-egy konkrét problémára kínálnak megoldást és közzéteszem itt:
http://drupal.hu/forum/oktató-videók

2.) "Ennyi idő alatt el lehet valakit indítani a helyes irányban" - mi a helyes irány? hol van kőbe vésve? El kellene fogadni, hogy nem mindenki akar webprogramozó lenni. Aki az akar, az megkedveli, tovább tanul, aki nem az használja és csak annyit tanul meg belőle, amennyire szüksége van, például készítsen magának egy egyszerű céges weboldalt, amit ő maga tud adminisztrálni - ha két mondatot ki kell cserélni nem kell ismét szólni a készítőnek.

3.) Már említettem hogy elismerem és tisztelem NG és PP munkásságát és tisztelem azoknak is a tudását, akik kőkeményen kritizálnak, sőt én magam is felajánlottam már ingyenesen egy oktatóvideó sorozatot. A többire nem reagálok mert ismét "előre ítélsz" tehát erre nincs mit reagáljak - olyanról beszélsz, amit nem ismersz.

(Zárójelben: ma valaki megkérdezte tőlem, hogy mi értelme olyan webprogramozókkal vitázni, akik teljesen más szemszögből látják a dolgokat és ezért sosem fognak megérteni ... igaza volt. Én azonban meg tudom érteni egyesek felháborodását, hiszen van egy rendszer, amin sokat munkálkodnak és most úgy érzik, hogy más is pénzt csinál belőle, ráadásul úgy, hogy jön valaki, aki felrúg minden szabályt és ... és ez bosszantó, felháborító stb. Talán kimaradt az önmagam jellemzéséből, hogy sosem szerettem a megszokott dolgokat, mindig szerettem letérni a jól kitaposott ösvényről - ha az lenne a bevett szokás, hogy 2 napos drupal tanfolyamokat "kell" tartani, akkor én azon agyalnék, hogy tudnék 1 naposakat, hogyan tudnám másképp csinálni - vagy elfogadjátok, hogy ilyen vagyok, mint ahogy én is megértem azokat, akik dühösen kifakadva kritizálnak ezért, vagy folytathatják ezt a vitát, de nem vezet semmire.)

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

kotto képe

Ez azért elsősorban egy szakmai oldal, elkötelezett hívőkkel.
A Wolf Gáboros szemlélet még új itt.
Még dolgoznod kell az elismerésért.

sgabe képe

Harmadszor írom le, eddig szinte minden hozzászólásra külön reagáltál, csak az enyémre nem. A témában ezidáig általad leírtak alapján, megtennéd, hogy ezt

kereshetsz pénzt weboldal készítéssel

eltávolítod?

csg képe

Én nem akarlak lebeszélni arról, hogy oktató videókat készíts, és pénzért áruld őket. Ezzel nincs semmi baj. Azzal sincs, ha valaki nem akar webprogramozó lenni. Néha én sem akarok.

Abban viszont hiszek, hogy a webfejlesztés egy komoly szakma, sőt, szakma-csoport, amihez évek tapasztalata kell, és folyamatos tanulás. A nulláról indulva 5 órányi oktatóvideó után olyan oldalt tudsz összekattintgatni, ami nem pont úgy néz ki, ahogy szeretnéd (netán különböző böngészőkben teljesen máshogy), nem pont úgy működik, ahogy szeretnéd, és nem ott van a keresőkben, ahol szeretnéd, és ezekkel vagy együtt élsz, vagy csak szakember fog tudni segíteni. Szóval eleve nem egy profi honlappal indulsz, ráadásul a web fejlődési üteme miatt nemsokára elavult lesz. Ez a megoldás? Ha egy szakember rosszul dolgozik, mert nem ért hozzá, akkor kirúgjuk, és elkezdjük rosszul csinálni mi magunk, mert mi sem értünk hozzá? Szerintem ez nonszensz.

Én egyébként frankón néztem oktatóvideókat boncolásról, és biztos ki tudnék venni egy vakbelet. Valószínűleg össze is tudnám varrni utána, de hogy mennyire gyógyulna be, milyen heg maradna, mennyire fertőződne el, azt nem tudom. Elaltatni meg végképp nem tudnám előtte, az a videókon nem volt. És tudod mit? Inkább rábíznám az egészet egy szakemberre.

Összefoglalva, arra próbál itt mindenki rávilágítani, hogy 5 óra alatt csak higítani lehet a szakmát, és az mindenkinek árt. Ne gányolni tanítsd az embereket.

Vagy ha már muszáj, akkor inkább csinálj szakács-tanfolyamot zacskós levessel, az csak 10 perc.

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

csoky80 képe

Eszméletlen, most már lejöttünk 5 órára...
Amúgy szerintem sem kellene csinálni semmit, hanem ülni és várni a segélyre, úgy élni, öltözni, viselkedni, ahogy mások elvárják tőlünk, olyan tartalmat írni a weboldalunkra ami másoknak tetszik (ugye sgabe) és mindent úgy csinálni, ahogy mások szeretnék.

Én igazán örülnék, ha oldalakat írnátok tele javaslatokkal, ötletekkel, észrevételekkel - e helyett azt látom, hogy minden butaságot kifilozofálnak a vakbélműtéttől a szakács tanfolyamig. Komolyan mondom, számomra hihetetlen ez az egész, magyar betegség, mással foglalkozni, mást fikázni, megmondani másnak, hogy mit kell csináljon, hogy jó legyen - mert ugye mindenki tudja, hogy ki mit kellene csináljon és hogyan.

Én eddig válaszoltam majdnem minden hozzászólásra, mostantól azonban csak a normális hangvételűekre fogok - időpocsékolásnak tartom az ilyenekre reagálni, hiszen egyértelmű, hogy aki valamibe bele akar kötni, az mindig talál valamit és akinek van ideje ilyesmivel foglalkozni, ott szerintem más baj van.

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

nevergone képe

Eredetileg nem szándékoztam ehhez már hozzászólni, de most azt hiszem, kénytelen vagyok. Sgabe csupán arra mutatott rá, hogy olyant állítasz a honlapodon, ami nem igaz, és ezt magad is elismered. Milyen pénzt lehet keresni öt nap után weboldal készítéssel? Eleve, milyen weboldal készítés az, ahol a készítőnek fogalma sincs a weboldal készítéséről? Mondhatod, hogy nem kell webprogramozónak lennie, pedig de, van egy szint, amelyet mindenképpen ismernie kell belőle akkor is, ha csak kattintgatva dolgozik.
A többiek hozzászólásából is csak pont a lényeget nem veszed észre, úgy csavarod az elhangzott dolgokat, hogy neked kedvezőbb legyen, közben nem veszed észre azokat az ellentmondásokat, amelyekbe már többször belekeveredtél itt. Nem kell válaszolnod nekem, sőt semmi ilyen nem kell, csak olvasd el a honlapod tartalmát alaposan, majd az itt született hozzászólásokat, lehetőleg időrendben.
Köszi!

A drupal.hu adminisztrátorai felé az a javaslatom, hogy ezt a témát zárolják/töröljék átmenetileg. A téma indítójának elég sok lehetősége van itt a drupal.hu-n vagy a drupal.org-n, hogy hozzáértését megmutassa és letegyen valamit a közösség elé. Illetve várjon, türelemmel, nyugalmasan.
Ha ez sikerült, szeretettel látom újra a drupal.hu-na hirdetését, addig azonban úgy látom, hogy csak hasznot próbál húzni belőle.

Elnézést az új hozzászólásért, igyekszem nem reagálni a többire.