XML-RPC api (Services)

Magus képe

Sziasztok!

Szeretném azt megoldani, hogy ha van egy php alapú (nem drupal, hanem saját fejlesztésű weblap) oldal, és oda küldenek be egy tartalmat, akkor ha az egy kritériumnak megfelel, bekerüljön egy másik szerveren tárolt drupal-ba.

Hallottam (ám de még nem használtam soha), hogy az XML-RPC kb erre való, legalábbis erre is alkalmazható. (Pl vannak blogszerkesztő progik, amik a drupalt (blog api) és a wordpress-t is képesek kezelni.)

Találtam Services modult, ami kb ezeket elvileg json és xml-rpc formában (forma = protokol? nem tudom, hogy ez valyon protokol, szabvány vagy micsoda) is képes kezelni.

Tehát ha jól gondolom, akkor kéne írni php-ben egy olyan osztályt, ami felcsatlakozik a drupalra és beküldi a post-ot.

No erre szeretnék javaslatot kérni, hogy létezik-e ilyen vagy meg kell írni? melyik drupalos modult javasoljátok és milyen beállításokkal?

(Esetleg ha a küldő oldalon is Drupal lenne, akkor könyebb lenne a dolog?)

Köszönöm,
O. Magus

(Ezt a kérdést már egyszer feltettem, akkor nem érkezett rá válasz, up-olni nem akarok, ezért nyitottam még egyszer ezt a kérdést. Ha erre sem érkezik válasz, többször nem kérdezem meg, és sorry a duplikált témáért!)

Drupal verzió: 
snufkin képe

ezt nezd at: http://awebfactory.com.ar/node/297

kuldo oldalon nem kell drupal-nak lennie, akar kezzel is osszeallithatsz egy megfelelo xml file-t, amit elkuldesz az xmlrpc.php-nak, es az ertelmezi azt (services eseten asszem a server cime mas).

0
0
Magus képe

köszi, átbogarászom

0
0

- - - - -
Orseolo Magus
[email protected]