Webform2PDF hiba

haripeti képe

Sziasztok!

Olyan problémám támadt a Webform2PDF modul használatával, hogy bár elkészíti a PDF-et az űrlap kitöltése után, de:
1) valami gond van a charset-tel, mert ? van ő és ű helyett;
2) semmiféle formázásra nem reagál, a html-t megérti, mert az adatok rendesen táblázatba kerülnek, de se karakterméret, se színek, se semmi;
3) a %formadat formátumú kifejezéseket eléggé random kezeli - van ahol kiírja az értéket, van ahol viszont a %formadat kifejezésnél marad.

Drupal 6, Webform 3, TCPDF 5.9.023.

Nagyon hálás lennék, ha valaki meg tudná mondani, mi okozhatja ezt a problémát!

Előre is köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
haripeti képe

Még annyi adalék, amit most találtam: az Adminisztrációnál azt jelzni, hogy "The Webform2PDF module requires TCPDF 4.5.000 or later, your version: .", szóval valami miatt nem jól ismeri fel a TCPDF-et. De mi miatt...?

0
0
york képe

A modul es drupal verzioszamokat eleg gyeren adtad meg, igy nem igazan tudok mit mondani.
A html tag-ek hasznalatat befolyasolja milyen szuro van kivalasztva.
Nem tudom mi ez a '%formdat'.

0
0
haripeti képe

1) Kiegészítve a pontos verziószámokkal:
Drupal 6.19
Webform 6.x-3.4
Webform2PDF 6.x-2.0-rc1

2) A Full-html / Filtered html stb. szűrőre gondolsz? Mert azt a Webform2PDF-nél nem tudom állítgatni. Vagy a Filtered HTML jellemzőit kellene átírni a beviteli formáknál?

3) A %formadat a PDF-generáláshoz használt forma, elméletileg a form adott mezőjének eredményét kellene, hogy megjelenítse, gyakorlatilag van ahol megcsinálja, van ahol pedig nem oldja fel és magát a "%formadat" karaktersort adja vissza.
Pl.:
1. oszlopban még: Borító | 1 nap | oldal | 20.000 | stb.
2. oszlopban már: %munkafazis_megnevezes_2 | %hatarido_2 | %egyseg_2 | %egysegar_2 stb. szerepel az elkészült pdf-ben.

Remélem így érthetőbb volt a problémám, előre is köszi, ha tudsz valami támpontot adni!

0
0
york képe

1, verzioszamok jok :).

2, igen, ha nincs full html akkor hozz letre egy uj beviteli format es azt hasznald a webform2pdf-nel, es ott megfeleloen allitsd be a szuroket.

3, Hum, hum ez erdekes, beirnad milyen lehetosegeket sorol fel a rendszer, es ebbol mi az ami nem mukodik, probald ki siman beirva egymas ala is oket.

Korabban irtad, hogy bizonyos ekezetes karaktereket nem megfeleleloen jeleniti meg a rendszer, biztos at allitottad a betutipust az alapertelmezettrol, sajnos nem mindegyik betutipus tartalmazza a magyar ekezetes betuket, hasznalj olyat ami jol jeleniti meg oket.

0
0
haripeti képe

Köszönöm a segítséget, úgy néz ki, megoldódott a nagy része, leírom, mi volt a gond, hátha valaki belefut hasonlóba:

1.
2. Volt full html (csak az), és az a CKEditorhoz volt kapcsolva, ami nekem kivette az összes CSS-formázást. Egy sima új Webform beviteli formával már nem kavart bele.
3. Ezt én bakiztam, amikor a form-mezőket duplikáltam, egy-két helyen csak a mező címét írtam át, a mező adatbázisba kerülő neve úgy maradt, ami duplikálást eredményezett, ez volt a baj (bár fura, hogy ezt egyáltalán engedi).
4. A karakterekkel kapcsolatban is igazad volt, a Helvetica furcsamód nem tetszett neki, mikor visszaraktam DejaVu Sans-ra, már oké volt.

Még egyszer köszi!

0
0
york képe

Szivesen.
Orulok, hogy minden mukodik!

0
0