webform save problem

cartman képe

Webform modullal akadt egy kis problémám.
Létrehoztam a webform tartalomtípust, adtam hozzá CCK-val mezőket (5 text, 2 date).
Tartalom beküldésénél kitöltöm a cím, törzs + cck mezőket, következő formon hozzáadok egy szövegdobozt -> mentés. Megnéztem adatbázisban és elment minden mezőt, de ha megnézem a beküldött tartalmat akkor nem látszanak a CCK-s mezők, szerkesztésnél a cím és törzs tartalmazza a megadott értéket cck-s mezők viszont üresek.

help me!

Drupal verzió: 
pp képe

Ha jól értem butaságot csinálsz. A webform és a CCK modulokat ne használd így együtt.

pp

0
0
cartman képe

Elképzelhető, hogy butaságot csinálok, de nem tudtam megoldani máshogy.
De az is lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg az alapproblémát.

Szóval, szükségem volt egy olyan formra ahol pl. rendezvényre lehet jelentkezni.
A szervező megadja az alapadatokat: helyszín, időpont, .... ezeket hozzáadtam a webformhoz mint cck mezők, ha új rendezvényt vesz fel valaki akkor megadja a címét, leírását (törzs) és kitölti ezeket a mezőket. Az űrlaphoz hozzáad egy szövegdobozt, amit a felhasználó kitölthet, jó lenne ha ezt is fixen hozzá lehetne adni (nem kellene minden rendezvény felvitelkor hozzáadni, rendezvény típusú űrlaphoz fixen hozzátartozik)

A felhasználó jelentkezhet egy rendezvényre és a szövegdobozba írhatja a megjegyzését.

Van erre szebb és használható megoldás?

0
0
pp képe

Lassíts!

"ezeket hozzáadtam a webformhoz mint cck mezők,"

A webform az egy modul, van webform tartalom típusod, és van webform típusú tartalmad. Ehhez a webform típusú tartalomhoz tud hozzáadni a webform mezőket. Én képtelen vagyok értelmezni mit írsz.

Legjobb lenne, ha részletesen leírnád különválasztva és jelezve a modul, tartalomtípus, tartalom vagy node fogalmakat. Az se ártana, hogy ha leírnád a felhasználóid csoportjait, hisz most külön van rendezvény és rendezvényre való jelentkezés, feltételezem van rendezvény gazda, meg résztvevő és nem csak felhasználó...

Tudom sokat kell ehhez gépelni, de hátha megéri.

pp

0
0
cartman képe

Elnézést, hogy értelmetlenül írtam le, nem gondoltam bele, hogy aki nem látja annak nehéz követni. Remélem most kicsit összeszedettebb lesz a leírás.

Tehát a következő felhasználói csoportok vannak: főszerkesztő, szerkesztő, user és a 2 alap az autheticated user és az anonymous user.

Ez a rendezvény egy oldalnak csak egy kis része, alapból híreket tartalmaz az oldal, közösségépítés céljából lehet rendezvényeket szervezni. Rendezvényt a főszerkesztő tud felvenni és az összes regisztrált felhasználó tud rá jelentkezni.

Telepítettem a webform modult, a tartalomtípusok között van egy rendezvény nevű, webform típusú tartalomtípusom. Itt a tartalomtípusoknál a rendezvény nevű tartalomtípusnak szerkesztettem a mezőit ("mezők szerkesztése") és a "Mezők kezelése" fülön hozzáadtam x darab mezőt csoportba foglalva. -> alapadatok

A főszerkesztő tud felvinni rendezvény nevű tartalmat, felvitelkor ki kell töltenie a cím, leírás, és a hozzáadott mezőket, majd megnyomja a mentés gombot. Így a rendezvény adatait felvitte. Ezután tudja hozzáadni az űrlap komponenseit, amit a jelentkezőnek (regisztrált felhasználónak) ki kell töltenie ha szeretne résztvenni a rendezvényen, ez most 1 darab szövegdoboz ami a megjegyzést tartalmazza majd.

* egy másik kérdés lenne, hogy megoldható e az, hogy ez az űrlap ami megjegyzés szövegdobozt tartalmazza fixen tartozzon a rendezvényhez. A rendezvény felvitel annyi legyen, hogy megadja az alapadatokat és kész, az űrlapot a drupal hozzáadja.

Mentés után a "Mezők kezelése" fülön hozzáadott mezőket nem jeleníti meg, de adatbázisba elmenti.

A rendezvényeket views modullal szűrve jelenítem meg egy listázó oldalon, Views-ban lekérdezem a rendezvény alapadatait és listaszerűen megjelenítek x darab rendezvényt, ez működik, megjelenik minden alapadat -> views visszaadja.
Ha itt kiválaszt valaki egyet akkor megjelenik a konkrét rendezvény az űrlappal. Ezt az oldalt a webform modul állítja elő, megjelenítené az alapadatokat és az űrlapot, de a "mezők szerkesztésével" hozzáadott alapadatok nem jelennek meg, csak a cím, leírás és az űrlap.

Módosításkor a "mezők szerkesztésével" hozzáadott mezők üresek, nem tölti fel a lementett értékekkel, újra be kell írni és azt már jól jeleníti meg mentés után, rendesen működik.

Köszönöm, hogy ilyen kitartóan foglalkozol a problémámmal.

Zoli

0
0
pp képe

Ha ez így megy, akkor ez egy bug. Lehet a cck és a webform összekavarodik.

Mindkét problémádra megoldás lehet a Node Clone modul. Hozz létre egy eseményt a megjegyzés mezővel és a felhasználók azt klónozgassák. Így a webform mezőknek másolódniuk kell.

pp

0
0
cartman képe

Köszönöm a segítséget, a node clone modul megoldotta a problémát.

Zoli

ui: Mégegyszer elnézést a szétszórtságért, legközelebb jobban átgondolom.

0
0