Webcímek + Google Analytics

Luigi.hu képe

Szeretném Google Analytics-ben látni, hogy a userek meddig jutnak el az ideális útvonalon, mennyien lépnek ki az oldalról vásárlás előtt, ill. melyik oldalnál. Az ideális útvonal legyen pl. Címlap -> Termékek -> Vásárlás.

Rövid webcímek, útvonal álnevek, global redirect be vannak állítva ahogyan kell.

A Címlapomnál nem jelenik meg semmi a böngésző címsorában, de menüknél természetesen igen (termekek, vasarlas, stb).

A kérdés az, hogy a Címlapnál a Google milyen címet "lát": index.php vagy "cimlap"? Ha a belépő oldalam nincs helyesen beállítva az Analytics-ben, akkor nem mutat majd semmit az útvonal követés.

Nagy dilemmám az ékezetes vagy ékezet nélkül webcímek beállítása. Minden file-t ékezet nélkül tárolok, a szerveren pedig csak kisbetűvel, szóköz nélkül (az a tuti :-) ), de a webcímeket a SEO miatt esetleg jobb lenne ékezettel tárolni, megjeleníteni. Mi a véleményetek erről?
Köszi.

Drupal verzió: 
edgarpe képe

A Google Analytics nem "lát bele" a rendszered működésébe, annyit lát, hogy milyen URL lett letöltve. A kezdőlap tehát nem lesz semmi már a domain után. Ezt kellene beállítani Google Analyticsben is.

Az ékezetes url-eket felejtsd el, csak ártani tudsz magadnak, használni nem. Használj kisbetűs, ékezet nélküli url-eket, kötőjel elválasztóval (-), nem pedig alulvonással (_)

0
0
Luigi.hu képe

Jelenleg csak kisbetűs, ékezet nélküli címeket használok, kötőjellel választom el a szavakat. De láttam itt a drupal.hu-n az ékezetes címeket, ezért gondolkodtam el rajta, hogy esetleg ez jobb vmiért, kíváncsi voltam mások tapasztalatára erről.

Időközben beindult az Analytics és látom, hogy az "/index.php" szerepel a látogatottsági statisztikában.

Egyébként a címlapon az index.php az az URL amit "lát" a Google ill. a böngészők, vagy a "szemmel nem látható" címlap URL-t, nálam ez "cimlap" ? Nem igazán ismerem, hogyan kezeli le a Drupal ezt a dolgot.

"A kezdőlap tehát nem lesz semmi már a domain után. Ezt kellene beállítani Google Analyticsben is."
Muszály vmi címet megadni a "célkonverziónál", most az index.php van megadva az első oldalként, ami logikus, mert ált. ott kezdik a böngészést, de nincs rá eredmény, pedig végigjártam azt az útvonalat...
Köszi.

0
0
hosszu.kalman képe

Ha csak a SEO-t nézzük akkor teljesen mindegy hogy ékezettel vagy anélkül, mert ugyanúgy beindexeli a google, viszont én az ékezet nélkülit ajánlom, mert sok böngésző átalakítja az ékezetes url-eket és bár a kereső elmenti jól, az ember nem tudja érdemben megjegyezni.
Tehát szerintem ékezet nélkül, szóközök helyett kötőjel, ahogy edgarpe is írta.

0
0
Luigi.hu képe

erre nem is gondoltam: "mert sok böngésző átalakítja az ékezetes url-eket és bár a kereső elmenti jól, az ember nem tudja érdemben megjegyezni."
Köszi.

0
0