warning: Invalid argument supplied for foreach()

norbiii képe

Egy kis segítségre lenne szükségem.

6.8 -as verziójú Drupál-t és 6.x-2.2-es verziójú views használok. Mikor létrehoztam egy új nézetet akkor ha adminisztrátorként megnézem, h hogyan mutat minden jónak tűnik. Ha viszont ha egyszerű látogatóként nézem akkor az alábbi hibaüzenetet adja és nem jeleníti meg a nézetet.

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vol5/hunhost.info/hunh_2848695/htdocs/sites/all/modules/views/theme/views-view-table.tpl.php on line 22.

A segítséget előre is köszönöm.

Norbi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

0
0

-
clear: both;

sgabe képe

google is your friend, de ezt még nem láttam.

Köszönöm! ;)))

0
0
Pasqualle képe

mar csak azt magyarazzatok meg nekem, hogy mennyivel lesz elobre a kerdezo, hogy tudja mit jelent a hibauzenet?

0
0
sgabe képe

Rögtön az első találat megadja a választ, miszerint ha nem uberuserként van bejelentkezve a felhasználó akkor a megfelelő engedélyek híján nem fér hozzá a kérdéses mezőkhöz. Innen már el lehet indulni a jogosultságok ellenőrzésének irányába, ami minden bizonnyal megoldja a problémát.

Plusz még a Google használatát is igazán kiválóan reprezentálja. :)

0
0
Pasqualle képe

normal hasznalat mellett jogosultsag hianya nem vezethetne php hibahoz szerintem.. de ahogy latom http://drupal.org/node/339930 megis?

0
0
Pasqualle képe

A hibauzenet szerint a hiba helye:
 foreach ($header as $field => $label):

nos ezt nem tudom, hogyan lehet a $header valtozot elrontani latogatok szamara..

minden view-ra ezt a hibauzenetet dobja, vagy csak az altalad keszitett egyre?
hasznalsz valami modult ami a views modulra epul ra?
hogyan jelenited meg a viewt? sima page tipus es az oldal url-jen keresztul ered el, vagy kiegeszito modullal raktad a view-t a weboldalba?
van valami specialis oszlop a view-ban?

0
0
Tgr képe

devel modul fel, admin/settings/devel, error handler: backtrace, aztán csak szépen végig kell nézni a trace-ben, hogy mit ad át $header-ként és honan veszi.

0
0
norbiii képe

Addig én is eljutottam, hogy lehetséges a jogosultságokkal van a probléma, megnéztem már én is a fenti kódrészletet, de nem jutottam vele semmire. Sajnos nem igazán értek még a kódoláshoz. Mivel van másik view is ami működik, így ezt kilőttem. Nem használok semmilyen kiegészítő modult és igen a view-t az oldal url-jeként érem el, amely egy sima page típusú. Szóval egy sima view-t hoztam létre amiben taxonómia alapján listázom ki tartalmakat és táblázatosan jelenítem meg a cck-val hozzáadott képeket, melyek hivatkoznak a node-ra.

Szerk.
Végülis sikerült megoldanom a problémát úgy, hogy felraktam a 2.2-es views helyett a 2.1-es verziót és így minden rendesen megjelenik. Köszönöm szépen az eddigi segítségeket.

B.Norbi

0
0
Pasqualle képe

felraktam a 2.2-es views helyett a 2.1-es verziót

na ez nem jo megoldas. vagy 2.2-vel vagy a dev verzioval kell mukodnie. Az nem eleg jo ha a 2.1-el mukodik..

update.php-t lefuttattad amikor feltetted a 2.2-t? ha most visszateszed a 2.2-t akkor megint nem mukodik?

0
0
norbiii képe

Tudom, hogy nem jó megoldás az amit csináltam, de sajnos nekem a dev verzióval is voltak gondjaim és szintúgy a 2.2-es verzióval is. A legújabbal épp az volt a problémám, h rögtön a bekapcsolása után mikor megnyitottam a views-t akkor egy rakás hibaüzenetet kaptam, h ez meg az a fájl nem található meg. Akkor gondoltam magamban ez nem lehetséges, hogy most töltöttem le a drupal.org-ról és hiányoznak a fájlok. Miután megnéztem hát igen bizony azok a fájlok hiányoztak amiket írt. Ekkor elkezdtem próbálkozni, hogy mit is lehetne csinálni és letöröltem teljesen (még el is távolítottam az eltávolítással) és felraktam a dev verziót. Annál jött először elő valamilyen probléma. Erre felmérgelődve kikapcsoltam a modult és eltávolítottam, majd a dev verziós fájlokat felülírtam a 2.2-es fájljaival és így működött látszólag hibamentesen és csak a jogosultsági probléma jelentkezett egy idő után. Ekkor mérgelődtem fel és töröltem le az egész views, eltávolítottam és felraktam a 2.1-es verziót ami idáig hibátlanúl működik. Lehetséges hogyha most rámásolnám a 2.2-es verzió fájljait, eltávolítanám és ismét bekapcsolnám jó lenne (azért gondolom ezt, mert megnéztem és a 2.1-es verzióban benne vannak azok a fájlok amik a 2.2-esben nincsenek benne).

Nagyából ez volt amit csináltam és ezek miatt maradtam a 2.11-es mellett.

0
0
aboros képe

update.php -t nem is futtattad egyszer se?

és az eltávolítással is vannak parák.
azt írod, letörölted a modult a filerendszerből és eltávolítottad. na, ez így nem jó, a helyes sorrend:
- kikapcsolom a modult
- eltávolítás fülön eltávolítom a modult
- letörlöm a fileokat

a 2.2 felrakása pedig így lett volna helyes:
- biztonsági mentés a file- és adatbázisról
- webhely karbantartás üzemmódba kapcsolása
- "régi" views fileok felülírása az újjal
- update.php futtatása

valószínűleg a nagy kapkodásban össze-vissza letörlés, felülírás, eltávolítás műveletek nem tettek olyan jót neki.

0
0

-
clear: both;

norbiii képe

Lehetséges, hogy ezek is közrejátszottak. Az eltávolítást az pont úgy csináltam mint ahogyan te is leírtad. Viszont igazad van az update.php-t egyszer sem futtattam le, lehetséges, hogy ez is közrejátszott. Ebből is tanultam már. Legközelebb ha ilyet csinálok akkor már így fogom ahogyan írtad.

0
0
Pasqualle képe

az update.php-t mindig le kell futtatni ha egy modulbol (vagy core-bol) uj verziot teszel fel. ennek hianya belathatatlan hibakhoz vezethet..

0
0
sgabe képe

fejre áll az adatbázis

0
0
norbiii képe

Most már ezt is tudom, csak azt nem értem, hogy miért nem működött egy teljesen újonnan telepített rendszeren a 2.2-es views. Mindent úgy csináltam ahogyan a "nagykönyvben" van leírna.

0
0