Vizuális szerkesztő - kép és flv

moon képe

Sziasztok!

Wysiwyg + TinyMCE szerkesztőt használok - képet, videót mégsem tudok beilleszteni a tartalomba.

Szeretnénk egy zártkörü családi-baráti, felhasználóbarát honlapot használni (neobase-n voltunk egy ideig, ott kedveltem meg a drupal rendszert). Jelenleg már saját tárhelyünk van, ahova a kézikönyv alapján feltöltöttem a Drupal 6.17-et - a htdocs mappába - htdocs alá készítettem egy files mappát is, ahova képeinket, flv videóinkat helyeztem.
Oldalunkat főleg tartalom-beküldésre vennénk igénybe (írások, jegyzetek, beágyazott képpel, videóval - aminek megkönnyítésére feltettem a wysiwig + TinyMCE 3.3.8 -at.
Az oldal jól müködik - tartalom beküldésen belül Törzsnél megjelenik a vizuális szerkesztő - azon belül mindent tudunk használni - viszont a kép és média gombra kattintva csak egy üres felugró ablak jelenik meg (fejlécén {#advimage_dlg.dialog title} a kép gombra, médiára {media?dlg.title}. (neobasen ilyenkor bejött a files könyvtár tartalma, ott ki lehetett választani melyik képet szeretném a tartalomba berakni).
Több fórumban, oldalon is kerestem a megoldást - Wikipedian nem egy helyen az olvasható: a telepítés helye (ahova egyébként a TinyMCE-t is felraktam: htdocs/site/all/libraries/ ... stb. sőt, modulként a wysiwig-et is ide helyeztetné: site/all/libraries/moduls/ ...
Lehet, hogy én telepítettem rosszul hogy htdocs-ba tettem fel drupal 6.17-et (minden müködik az oldalon!!!) htdocs/moduls/- ba helyeztem wysiwyg-et s htdocs/files - be képet videókat?
lehet, hogy mindent a htdocs/sites/all/ alá kellett volna?
(volt olyan leírás, hogy modulokat, témákat is ide kell rakni: htdocs/sites/all/themes)

Ez a kétféle könyvtárszerkezet kicsit összezavar - hova töltsem modult, hova TinyMCE-t, hova a képeket és videókat, hogy meg is találja a szerkszető? Vagy lehet, hogy még valamilyen modult nem töltötem fel - esetleg nem engedélyeztem?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
moon képe

Adminisztrációs beállításokban - a fájlrendszer alapból (vagyis a rendszer által kezelt fájlok tárolási helye) : sites/default/files
tehát se nem htdocs/files, és nem htdocs/sites/all/files ...

0
0
drifter képe

Lehet hogy az IMCE modul volt az, az rak ki böngésző-feltöltő gombot a TinyMCE-hez. Önreklám: lásd a modulokat itt pl:

http://drupaltabor.hu/eloadasok/alapos-wysiwyg-konfiguracio

0
0
moon képe

Köszönöm a linket, az alapján ismét nekiállok (IMCE is szerepel moduljaim között, de van pár olyan modul, ami nem ismerős).
Viszont lenne egy nagyon kezdő kérdésem: a szerkesztőt - telepítési utasítás szerint sites/all/libraries alá teszem, a többi modult pedig a fő könyvtár (htdocs/moduls/-ba?)
vagy azokat is sites/all/moduls?

A képeket, videókat - hogy lássa: sites/default/files?

Ez számomra még nem világos, mit - hova...

0
0
pp képe

sites/all/modules a modulok helye.

Mivel includolva vannak ezért tkp. mindegy, hogy hova teszed a fájl elérés szempontjából.

pp

0
0
moon képe

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

Minden ajánlott modult felraktam (a telepítési utasítások szerint) - oldalunk az elképzekéseim szerint müködik!

0
0