Visszaélés szavazásnál dinamikus IP-vel

tbela képe

Sajnos többen felfedezték, hogy fix IP címet nem adó szolgáltató esetén lehetőség van a szavazás eltorzítására.
Nem létezik olyan Drupal-os megoldás, hogy e-mail címet kelljen megadni szavazáskor és a szavazat csak akkor érvényes, ha az arra a címre küldött levélben lévő linkre kattintással megerősítik a szavazást?

Hogy érthetőbb legyek... :-) Olyan megoldásra gondolok, mint pl. ezen az oldalon:

http://old.hirado.hu/foter_szavazas.php

(Ha valaki kipróbálja és nem érdekelt, szavazzon Szolnokra:)

Kellemes ünnepet mindenkinek!

Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

A Drupal szavazás arra lett kitalálva, hogy valós eredményeket mutasson. Ez csak úgy lehetséges, ha csak a regisztrált, bejelentkezett látogatókat engeded szavazni. A névtelen látogatók szavazásának semmi értelme (bár tudom, hogy sok megrendelő ragaszkodik hozzá), és az oldalak gyorstárazása miatt a nem bejelentkezett felhasználók egyébként is csak akkor tudnak szavazni, amikor éppen a látogatásuk előtt ürült a gyorstár.

Amit te szeretnél, az lényegében az, hogy regisztrációra kényszeríted a felhasználóidat a szavazás előtt. Nekem legalábbis nem világos, hogy miben különbözik a fent leírt beléptetés a szokásos regisztrációtól. A Login Toboggan modul segítségével tudod a regisztráció folyamatát egyszerűsíteni (pl. azonnali beléptetés, új felhasználók automatikus behelyezése egy adott csoportba).

0
0
tbela képe

Egy közintézmény (megyei könyvtár) honlapjáról van szó, ahol azért vigyáznom kell arra, hogy milyen tartalmak jelennek meg... Épp ezért a regisztráció admin-engedélyezéshez kötött.

A jelentkezés és engedélyezés között 10-12 óra is eltelhet, ez alatt az idő alatt elmúlhat a szavazási kedv információktól hemzsegő világunkban...

Az idézett megoldásban az tetszik, hogy a szavazónak legalább valós e-mail címmel kell rendelkeznie a véleménynyilvánításhoz, ugyanakkor 2-3 perc alatt végbemegy az ügylet.

Azért majd kipróbálom az általad jelzett modult, bár mint látom, magyarítani kell... és ebben nem vagyok erős :-(

0
0
Illyés Edit képe

A Login Toboggan segítségével beteszed a regisztráltakat egy "szavazó" csoportba, és ennek a csoportnak nem adsz további jogosultságokat.

0
0
aries képe

Az, hogy valós vagy nem valós az email cím, nem egyszerű ellenőrizni (tudtommal modul sincs jelenleg rá), illetve lehet más nevében is szavazni.

0
0
sgabe képe

Erre van a regisztrációs e-mail az automatikusan generált jelszóval, ha nem valós a cím nem tud belépni. A kérdés felvetője is hasonlóan gondolta a szavazást:

a szavazat csak akkor érvényes, ha az arra a címre küldött levélben lévő linkre kattintással megerősítik a szavazást

0
0