Views_Mp3

Hegylako képe

Üdv!

Készítettem egy views nézetet, amelyben külső adatbázisból különböző adatokat olvasok ki, van egy olyan mezőm amelyben .wav kiterjesztésű fájlok címét tárolom le.
A kérdésem az lenne, hogy milyen modullal vagy egyáltalán hogyan tudom megvalósítani azt, hogy a views nézetem egyik oszlopában már csak egy mp3 lejátszó jelenjen meg amely az adatbázisból kivett cím alapján betölti a .wav-ot és meg tudom hallgatni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Voluman képe

Az SWF Tools modul kell, és ha csak hanghoz kell akkor 1 pixel out lejátszó kell még hozzá. Itt találsz videót hogyan kell beállítani, a végeredmény pedig valami ilyen lesz.

0
0
Hegylako képe

Köszönöm a gyors választ, kipróbáltam,de sajnos még nem működik. Valamilyen beállítás hiányzik még, de az is lehet, hogy nem jól értettem. Feltelepítettem az SWF Tools és a Views Custom Field modult.
A hangfájl (.wav) címét a $data->hibajegy_fajl változó adja. A Views nézetemben hozzáadtam egy php kód mezőt a Custom field segítségével. Ebbe a php kódba írtam a következőket:

<?php
if ($data->hibajegy_fajl){
 
print swf('$data->hibajegy_fajl'); 
 
}
?>

Ezt írja ki hibaüzenetnek:
No player is configured to play a series mixed media files. Check the SWF Tools file handling settings on the configuration page.
Azért nem értem mert egy alapértelmezett generic player-el szerintem mennie kellene, igaz, hogy látom az SWF tools--> file handling beállításainál, hogy azt írja ki: 1 Pixel Out MP3 Player - Missing 1pixelout/player.swf. Pedig ott van az swfools/onepixelout könyvtárban a player.swf fájl. Bár a filehandling-nél a Generic MP3 player van beállítva. Elvileg ez miatt mehetne szerintem.
0
0
Voluman képe

A 3-as SWF Toolsnál már a sites/all/libraries könyvtárba kell tenni a lejátszókat. Itt az SWF Tools dokumentációja leírja, hogy mit honnan lehet letölteni és hova kell bemásolni.

0
0
Hegylako képe

Akkor lehet ez lesz a probléma.
Én azt próbáltam amit te linkeltél be, az elvileg a 2-es, végig néztem a dokumentációt tegnap, habár az swfobject 1.5-öt nem tudtam letölteni.

Közben megtaláltam az 1.5-öt is, ugyanaz a hiba még mindig. Nem tudom jól csináltam-e, de a jquery meg az swf object 1.5-nél a forráskód volt csak így a létrehozott .js fájlba belemásoltam és futtathatóvá is tettem.
De ugyanaz a hiba még mindig.

0
0
Hegylako képe

Úgy néz ki meg van a hiba, igazából két dologba futottam bele.
Az első a figyelmetlenségem, hiába töltöttem és másoltam be a onepixelout-ot mert a Drupal 1pixelout nevű könyvtárban kereste a player.swf-et, szóval át kellett neveznem a könyvtárat.
A második mivel így sem működött az adatbázisomban átírtam az egyik címet teszt.mp3-ra és arra a címre bemásoltam egy teszt.mp3 nevű mp3-at, azzal tökéletesen működik, szóval a onepixelout úgy néz ki nem játsza le a wav-okat.

Ez eléggé nagy probléma, mert ezek a wav-ok telefonbeszélgetések és egyből mp3-ba tömöríteni nem igazán menne.
Ha valakinek van ötlete, hogyan játszhatnám le ezeket mégis azt megköszönném ha megosztaná velem.

0
0