Views+CCK+kép csatolása+ár

ttsz képe

Sziasztok!

Egy katalógust szeretnék megvalósítani. Létrehoztam egy tartalom típust neki. Egy rövid leírás, kép, és ár (forintban ha magyar az oldal és EUR -ban ha más nyelvű).

Valamiért a D6 -ban nem sikerül beüzemelni, hogy a thumbnail megjelenjen a katalógus oldalon. A termékek alatt felsorolva, és az ár változtatása sem működik a legszuperebbül. Azaz ha magyarul nézem az oldalt akkor is kiírja mindkét pénznemben és fordítva.

Milyen modulok kellenek,pontosan egy ilyen katalógus megalkotásához. Mióta itt ez a csilli views számomra bonyolultabb lett a használata. Minta az új word, azzal is így jártam :(

Aki tud segítsen.

Köszönöm előre is.

Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Hogyan, milyen módszerrel hoztad létre a kép mezőt? Milyen módszerrel viszed fel a kétféle árat? Hogyan váltasz nyelvet?

0
0
ttsz képe

ugyanis, kép csatolással teszem be a képet. cck nál csak hivatkozást a csatolmányra tudok beállítani :( . Nyelv az a D6 locale, i18n, String overrides utóbbit már nem tudom miért tettem fel, asszem a zászlók miatt. Szóval nem is tudom pontosan, hogy miket kellene használnom ami tutira működik.

Minden javaslatot megköszönnék.

0
0
ttsz képe

Feltettem a legfrisebb Views és CCK -t! Még mindig D6 ról van szó! 2 problémám lenne! Szeretnék beteni egy cck mezőt ahol egy képet lehet feltönei a tartalom tipushoz és 2 árat. HUF/EUR. A kép csatolása még nem jött össze. Oda milyen modul javasolt? És az árakat úgy szeretném megjeleníteni, hogy csak a magyar nyelvnél jelenjen meg HUF ban. Többinél EUR -ban. Esetleg 2 típus kellene? Egyik a magyarnak másik a román/angol nyelvnek? Vagy hogyan lehetne megoldani a megjelenítést views -al.

Válaszotokat előre is köszönöm.

0
0
fox mulder képe

A kép típusú CCK mezőhöz pl.: Imagefield.

Nem értem az ár kérdést. Ugyanannak a terméknek több nyelvre való lefordításáról van szó úgy, hogy az ár gey CCK mező két lehetséges értékkel? Mert a fordítások különböző node-ok lesznek, vagyis az egyiknél lehet HUF, a másiknál EUR az ár.

Ha az egész webbolt akar lenni, akkor miért nem Übercart (bár többnyelvű ubercart-tal épp most szívok), vagy e-Commerce?

0
0

Fox Mulder

ttsz képe

A kép megoldódott, de az ár még nem :( Úgy vélem 3 views kell. angol, magyar, román. MErt most lefordítom a tartalmat az oké! de mindegyikhez be printeli mind a 3 nyelven a terméket. tehát 3x szerepel egymás alatt. Nem shop lesz csak katalógus. Ezért nem akarok egy nagy modult feltenni,bár lehet azzal könnyebb lenne a dolgom.

Esetleg van valami ötleted? Vagy 3 views kell neki?

Köszi

0
0
fox mulder képe

Szerintem nem kell ehhez Views (legalábbis a fordításokhoz), az i18n már önmagában elég ahhoz, hogy létrehozz egy termékből három nyelven három node-ot. Ez a három node különbözhet a CCK mezők értékében (ár).

0
0

Fox Mulder

ttsz képe

Akár hogy próbálom, neki beadni, hogy a termekek.html oldal views legyen a magyar. Hozza oda az összes termék fordítást. Esetleg rosszul csinálom?

Azaz nem views ban kellene rendeznem a termékeket?
Ha nem abban akkor miben?

Úgy hozom létre, hogy beküldök egy tartalmat ( termekek) Név, szövegelés, kép, ár
Aztán kiválasztom, hogy ez magyar legyen. Utána fordítás, és a többi nyelven is beküldöm. Aztán megjelenik mindegyik a views -ban.

Ez a hibajelenség. Kérlek ha tudtok javasoljatok valamit.

Köszönöm!

0
0
aboros képe

nyelvi beállításoknál beállítottad, hogy csak az aktuális nyelven íródott tartalmakat mutassa?
elvileg a viewsnak automatikusan szűrnie kell a nyelvi beállítások szerint.

0
0

-
clear: both;

Paal képe

Van ott olyan szűrő, hogy "Node translation: Nyelv". Én a "Current user's language" beállítással használom. D6, Views-2.x, i18n.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ttsz képe

Viszont, a menüt ami erre mutat még nem értem!

Létrehozok egy views -t. Megadom neki az éléri utat amivel aztán hivatkozom rá! termekek.php

De ha menüket hozok létre, több nyelven angol, magyar, román --->termekek.php

És mind a 3 menüpont megjelenik pedig nem kellene, és gondolom ez azért van mert ugyan arra a tartalomra mutat a link.

Ezt hogyan oldjam meg?

0
0
dj képe

itt: http://drupal.hu/forum/t%C3%B6bbnyelv%C5%B1-oldal-els%C5%91dleges-linkek...
össze van foglalva. Kövesd Paal megoldását ( http://drupal.hu/forum/t%C3%B6bbnyelv%C5%B1-oldal-els%C5%91dleges-linkek... ), nálam már úgy működik.

Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

ttsz képe

Minden leírt változatot, nyelviesítettem a 1 ill 2 menüket. De nem akarja a jót! Az oldal itt elérhető http://igazcord.hu szeretnék ötleteket arra hogyan oldjam meg a termékek menüpontot. Mert sehogy nem jól csinálja.

Viszont érdekes módon a kapcsolat menüpontnak, csak az angol megfelelőjét adtam meg, és hozza angolul és magyarul is. Érdekes!

előre is köszi a segítséget.

0
0
dj képe

használsz a termékek oldal előállítására? Akkor meg kell adnod a szűrőknél hogy a nyelvre is szűrjön: Node translation: Language = Current user's language.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

ttsz képe

Használom igen. Ha megnézed a termékeinkre kattintasz majd angolra váltasz láthatod, hogy hozzáírtam egy angol megjegyzést a termék nevéhez. A menüvel lesz valami. A galériánál is szívok! A galéria többnyelvű de a menü nem akar. Ott lesz valami baj! Egyszerűen nem vált át az angolra hanem mutatja az összes menüt, ami nem oldalként fordítottam le. Tehát a menük -nél hozok létre egy menüpontot és megadom milyen nyelvű akkor mintha ki sem választottam volna. Mutatja az összeset.

Arra gondoltam a kód amit publikáltál megoldja majd,de úgy látszik nem!

Menü beállításaim:
tartalom alapértelmezett menüje:
Elsődleges linkek

Elsődleges hivatkozások forrása:
másodlagos linkek

Másodlagos hivatkozások forrása:
Elsődleges linkek

Bár ez nem tudom segít e neked. A másodlagos menüknél és az elsődleges menüknél is javítottam page.tpl.php -t.

0
0
dj képe

az úgy megy ahogy kell. Váltasz nyelvet vált a menü is. A tartalomtípus megadásánál ne engedélyezd a fordítást:
Általános beállítások -> Több nyelv támogatása: Engedélyezett
a jó beállítás. Ilyenkor a tartalom beküldésénél választasz nyelvet. Nem fordítás van egyes tartalmakhoz. A kiválasztott nyelv vezérli a megjelenését a tartalomnak a nyelv szerint.

A kód az az aqua marina téma elsődleges linkjeinek megfelelő megjelenéséhez kell, ha a témád jól kezeli ( jól kezeli ) akkor nem kell.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József

ttsz képe

Most ha megnézed van egy termékeink meg egy products menüpont. Holot 1x kellene hogy szerepeljen. Szerintem valami pipa még hiányzik valahonnan, de nem tudom honnan.
Erre esetleg van ötleted. A node -okat jól hozza, viszont a külön menüpontot nem, amit a menüknél hozok létre.

0
0
dj képe

itt már mindenki tudja, hogy milyen figyelmetlen vagyok, ezt tényleg nem figyeltem. Nem lehet, hogy bent maradt az elsődleges hivatkozások között is? Bár én úgy látom, ha meg van adva elsődlegeshez a forrás akkor nem nyúlkál az elsődleges linkekhez megadott menüpontokhoz. Azért nézd meg nem maradt-e bent valami, ami bezavar.

Küldtem e-mailt is.

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József