Views-ok kilistázása blockba , block egyedi nézettel

pege képe

Sziasztok

Oylan gondom van hogy felhasználok szerint szeretném csoportositani a hozzászolásokat és ezeket a felhasználokat ( nem mindegyiket ) kilistázva megjeleniteni egy oldalso blokkban . Csináltam a felhasználohozhoz views-al nézetet , igy csak az általuk bekuldött tartalom jelenik meg , ehez álnevet adtam . Csináltam menüpontokat ezeket az álnevekhez kötöttem . ezeket a menüpontokat egy menube raktam , majd a menut oldalso blokkba raktam . Viszont a blokok nálam a block.tpl.php-ban ugy vannak beállitva hogy ne legyen fejléc ( simán kitöröltem ) de ennél az egynél viszont kellene . Gondoltam van valami olyan megoldás is hogy másolom a block.tpl.php.t és átnevezem de nem akar mukodni . egyáltalán van ennél is ilyen lehetőség ? találtam a forum témákban olyat hogy menu id-t kinyernek de én nem találom sehol :( néztem firebuggal de biztos rossz helyen .
Igazábol az lenne a legjobb ha tudnám legalább egy részét a fenti muveletsornak automatizálni de már azzal is megelégedek ha ennek az egy blocknak a nézetét tudnám modositani !
Igazábol a felhasználotkat is ( kulon csoportba rakva szurhetném ) ki tudnám listázni viewsal és azt berakni a blokkba és ott már tudnám modositani a megjelenést a views....tpl.php másolással , de nem tudom megoldani hogy az egy link legyen az a mező amit kinyerek belőle és mutasson az álatal kreált viewsra :(

Előre is köszi a válaszokat !

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

0
0

Nagy Gusztáv

Sweetchuck képe

Na igen. Így egyszerűbb és pontosabb a válasz :)

0
0
Sweetchuck képe

Minden blokkhoz lehet külön tpl.php fájlt használni
block-<modulename>-<delta>.tpl.php formában
<modulename> = annak a modulnak a neve amelyik a blokkot előaállítja
<delta> = modulon belül a blokk azonosítója. Ez lehet hogy egy szám, de lehet hogy valamilyen szöveges azonosító.
példa:
block-locale-0

De van más lehetőség is. template_preprocess_block() -ban ahol kell ott töröld a blokk címét(subject), mert az eredeti block.tpl.php nem rakja ki a címet ha nincsen.

Egyébként meg az alaprendszer is lehetőséget ad erre. Minden blokknál felülbírálható a cím mező. Üresen hagyva az alapértelmezett jelenik meg, <none> esetén nem lesz a blokknak címe.

Az alapértelmezett cím felülbírálása. A <none> jelzés használható a cím törléséhez, üresen hagyható az alapértelmezett blokk cím megjelenítéséhez.

0
0
pege képe

egyrészt iszontatos nagy láma kérdés volt :) de tényleg 4 órát dolgoztam rajta , már taxonomiba is beraktam hátha tudom viewsba listázni mert azt tudtam modositani , közben ez a nyamvadt none kellett áááááááááááááááááááááá
Köszi mégegyszer , a gondom megoldodott :)
Amit irtál már én is megtaláltam a forumon és irtátok hogy az delta kell és probáltam is csak nem tudtam hogyan találom meg , gondolom hasonloan láma kérdés , de azért feltenném !
Hol látom a delta értéket ?
Firebugban megtalálom szépen melyik css kell de hogy melyik delta azt nem találom :(

0
0
Sweetchuck képe

Az id attributumban van a keresett érték a fent említett formában. Csak mögé kell rakni hogy .tpl.php ha a sablon fájl nevét akarod megkapni. De inkább olvasd el azt a linket amit Gusztáv adott.

Jelenleg ezeket a blokkokat találtam itt, a drupal.hu-n

&lt;div id="block-block-10" class="block block-block">
<div id="block-block-13" class="block block-block">
<div id="block-user-1" class="block block-user">
<div id="block-forum-0" class="block block-forum">
<div id="block-comment-0" class="block block-comment">
<div id="block-poll-0" class="block block-poll">
<div id="block-aggregator-feed-1" class="block block-aggregator">
<div id="block-block-3" class="block block-block">
<div id="block-system-0" class="block block-system">
0
0
pege képe

Kicsit megnyugodtam hogy jo helyen kersestem :) Nálam nincsenek ilyenek , ha ezt az oldalt megnézem látom amit mondasz és én is ott kerestem nálam , de nekem csak defaultblock -ok vannak , semmi számozás !

0
0
aboros képe

blokok nálam a block.tpl.php-ban ugy vannak beállitva hogy ne legyen fejléc ( simán kitöröltem )

azzal együtt simán kitöröltél még mást is a block.tpl.php -ból?
milyen sminket használsz? meg tudjuk nézni ezt valahol?

(egyébként a viewsban minden nézeted minden displayének van a basic settings részében egy theme: information link, arra kattintva megmutatja neked, hogy milyen .tpl.php -kat másolj le és hogyan nevezheted azokat ha a nézetedet sminkelni akarod. igen hasznos!)

0
0

-
clear: both;

pege képe

Mást nem töröltem ki , de már visszaraktam , és utána ahogy rávilágitottak simán none-ra állítottam . Ezért is irtam hogy a probléma megoldodott , de valoszinuleg fog ez még kelleni és ezért szerettem volna megoldani kulon tpl.php-ban , és már régebben is megtaláltam amit itt irtak csak azt a delta értéket nem találom . Firebugban néztem elötte is de nekem nincs egyedi azonosito hanem minden defaultblock-ként szerepel :(
Igen a views-os megoldást tudom , azért is probálkoztam viewsban megjeleniteni mert ott meg tudom csinálni , csak azon kivul , ha nem views van akkor nem megy .

0
0