Views listát még!

thamas képe

Azt hiszem az eseménynaptár kommentek helyett ideje egy új témát nyitni! De ne vágjunk a dolgok elébe. Tehát: történt vala, hogy lett egy jó ki eseménynaptár a Drupal.hu-n (l. a felső menüt), ami miatt lett views is. Ebből adódóan aboros felvetette, hogy pl. a trackert lehetne helyettesíteni egy okosab views listázással. És lőn!

De ha már! Ha már magamat láthatom külön szedve (Én írtam ill. Látnom kell - ami milyen tuti!!), akkor láthatnám mondjuk aborost (meg Editet, pp-t, Gobát, nevergone-t, Pasqualle-t, tolmit stb.) ;o) is ugyanígy a követés fülre kattintva? Tehát külön aminek ő a szerzője és külön amihez hozzászólt?

T - mint telhetetlen ;o)

Drupal verzió: 
Fórum: 
Pasqualle képe

itt vagyok: http://drupal.hu/tagok/pasqualle/kovetes
de egy views filter felhasznalo szerint tenyleg kenyelmesebb kemkedes funkcio lenne ;)

0
0
aboros képe

amit ő szeretne, hogy azt is tudja két tabon nézni, egyiken azok legyenek, amikhez hozzászóltam másikon meg amiknek én vagyok a szerzője.. ilyesmi lenne, hogy tagok/[user]/kovetes meg tagok/[user]/kovetes/komment.

0
0

-
clear: both;

dióhéj képe

nálam ez már régen működik :-)
füllel sajnos nem tudtam megvalósítani akkor, mostmár meg tudnám, de megszokták így a felhasználók és különbenis a felhasználólista utolsó belépés szerint mutatja a felhasználókat, ezt pedig úgy állítottam be, hogy abc rendben:

http://fercmuvek.eu/?q=tracker/[uid]

http://fercmuvek.eu/?q=comment/[uid]

sőt, kilistáztam külön a hozzászólásokat is, ne kelljen már ebből a kicsike blokkból csemegézni, úgy látszik az egész és csak azt olvasom el, ami valóban érdekel, csak akkor nyitom meg a tartalmat, ha valóban fontos kompletten a hozzászólás és a tartalom

http://fercmuvek.eu/?q=comment

a hozzászólások listázása volt az első, aboros adott ötletet ha jól emlékszem, azt se tudtam, hogy létezik views modul és hogy eszik-e vagy isszák

0
0
aboros képe

nem túl gyakran szoktam másokat "követni", olyankor se nagyon hiányzik, hogy mit szerzett meg mit kommentelt külön legyen.

tökre tetszik viszont az új látnom kell fül, az baromi hasznos.

olyan kéne még, hogy valahogy tudjak témákat "flagelni", biztos van erre valami modul. mikor elolvasom a kérdést, de nem értem azt pontosan vagy nem tudom ugyan a pontos választ de érdekelne, akkor meg tudjam valahogy jelölni a témát anélkül is, hogy hozzászólnék. és ezek is kerüljenek be a látnom kellbe ha van újdonság bennük.

utána már csak egy rss csatornát szeretnék a látnom kellhez és akkor nekem a tracker már tökéletes. (illetve még az 5.x vs 6.x valahogyan megjelenhetne a táblázatban.)

0
0

-
clear: both;

aboros képe

0
0

-
clear: both;

dióhéj képe

igen, hát ez másfajta hely, mint az én oldalam, ott fontos lehet valakinek a műveit, illetve a kritikáit látni,

0
0
pp képe

http://drupal.hu/tracker/my-content/640 thamas
http://drupal.hu/tracker/my-content/17 pp

http://drupal.hu/tracker/user-content/thamas
http://drupal.hu/tracker/user-content/pp

Hogy miért egyszer id és egyszer név, ne kérdezd. Ez van.
A végcél az, hogy legyen rss és akkor be tudom kötni a blogomba, mint drupal.hu-s aktivitás. ;)
Persze ezen még dolgozunk.

pp

0
0
thamas képe

Tényleg lehet. De jó! Az id gondolom views argument, a név meg... hm. Hasonló "hátsó szándékom" (blogban való megjelenítés) nekem is van. Pipec! :o)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

Sajnos az még nem megy, mert anonymous júzereknek nincs engedélyezve ez a nézet nem is véletlenül.

Ha valaki elárulja, hogy hogyan tudom összekattintani, hogy:

"utvonal" az csak a regisztrált júzereknek látszódjon az "utvonal/uid" meg mindenkinek, az szóljon.

Az id meg a felhasználó név az én hozzá nem értésem vagy a views hibája/hülyesége, ugyanis ha comment-ek szűrök akkor nem tudok szűrni az uid-ra csak username-re mert ugye az van minden commentnek, míg uid-ja nincs, hisz anonymousok is hozzászólhatnak.

pp

0
0
aboros képe

minden egyes "display" -t le tudsz korlátozni csoportra, van egy olyan rész a basic settingsben, hogy access. vagy nem erre gondolsz?

az egyik-id-másik-név problémára azt tudom mondani, hogy sajnos a kommenteket kérdező nézeteknek tényleg nincs uid argumentuma, viszont a tartalmakat lekérdezőknek van username argumentuma, úgyhogy akkor lehetne mindegyik felhasználóneves, ha az úgy helyesen működik.. (mondjuk kőmílyesné hükler enikő felhasználónévvel mit csinál ez az argumentum??)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Nekem egy display-em van és azon belül van egy olyan beállítás, hogy mi legyen, ha nincs argumentum. (ezt még Te mutattad meg nekem ;)) Hook-menüben tudok külön item-et felvenni a tracker/user-comment és a tracker/user-comment/%user -re és ezeket tudom külön szabályozni, de nem tudom ezt views-ben hogyan is kéne. Erre ugyanis egy display-em van és többet meg nem tudok létrehozni rá.
Persze lehetne külön view-s csinálni a user/%user/comments útvonalra és engedélyezni az anonymousoknak, de ezzel még nem szórakoztam.

pp

0
0
aboros képe

és akár saját validáló kódot is írhatsz be php formában. aztán ott eldöntheted, hogy mi nem számít validnak és mi történjen olyankor.

update: így

0
0

-
clear: both;

Pasqualle képe

ha comment-ek szűrök akkor nem tudok szűrni az uid-ra csak username-re

ezt felvennem feature request-nek. Csak 3 sor az egesz es remelem aki latta az elso dojo-t az mar meg is tudja csinalni..
habar van egy $data['node']['uid_touch'] = array('title' => t('User posted or commented'), ...
az nem jo erre a celra? annak van argument parametere..

0
0
Pasqualle képe

es mar a szures (filter) is mukodik a $data['node']['uid_touch'] alapjan
http://drupal.org/node/353002

0
0
thamas képe

Most nagyon láma leszek, de honnan is tudom, hogy kinek mi a user ID-je?

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Pasqualle képe

a kapcsolat ful kiirja hacsak ki nem kapcsolta az illeto..

0
0
thamas képe

Igazad van! Köszi!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

Amióta a pathauto modul be van kapcsolva nehéz megtalálni. Ezt vagy a követés linknél lehet elcsípni vagy - ha van - képe nevéből lehet kideríteni.

A megoldás az lenne, hogy a user/uid/comment útvonalhoz rendelünk egy nézetet és akkor a felhasználói adatlapon jelenik ez meg és csak klikkelni kell. (nem tudom, hogy a views-ban használható-e a % dzsóker vagy sem)
Ez viszont nem volt cél, ha sokan kérik és nem ellenzik akkor lesz.;)

pp

0
0
thamas képe

Nem tudom mennyi plusz erőforrást venne igénybe a userhez rendelt nézet, de én örülnék neki, ha bírja a rendszer. Más még? (Emlékeim szerint lehet views-ban % dzsókert használni.)

A felhasználói kép eszembe nem jutott volna! :o) Köszönöm a tippet!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Illyés Edit képe

Én mondjuk már annak is örülnék, ha a meglévő listák működnének nálam. A Látnom kell fülön nekem ez van:

Recent posts for Illyés Edit

Nincs friss tartalmad.

Azért ennyire nem vagyok passzív mostanában...

0
0
gergely képe

ilyen olyankor van ha mar meglatogattad azokat a topicocat ahova hozzaszoltal. es nincs uj hozzaszolas abban a topicban.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Illyés Edit képe

Aha! Tényleg.

Köszönöm.

0
0