views hiba?

gdavid képe

üdv.

a problémám a következő
drupal6 legújabb, views2 legújabb verziója van fenn. egy ideig működött és egyszer csak valamitől megfeküdt az öreglány. megpróbálok felvenni egy nézetet. bejön minden odáig, hogy mezőket kéne felvennem, hozzá is adom, de mikor a mezőt kéne finomhangolni mind ajax alatt, mint js nélkül hibára fut. ajaxosan nem tudom mi a hiba, míg anélkül azt mondja, hogy az oldal nem létezik. pedig eddig rajta voltam. nem értem. már eltávolítottam, újraa felraktam a modult, de továbbra sem tudok mit csinálni...

Drupal verzió: 
gdavid képe

sikerult elmenteni egy változatot, majd szerkesztésre bírni.
csakhogy mikor megpróbálok hozzáadni egy mezőt, majd elmenteni a mezőt
az /admin/build/views/nojs/config-item/proba/default/field/timestamp oldal nem ad vissza semmit csak egy nagy ures oldalt (keret van, csak tartlom semmi)

0
0
Pasqualle képe

ajaxosan nem tudom mi a hiba, míg anélkül azt mondja, hogy az oldal nem létezik.

ugy erted, hogy ha a bongeszoben be van kapcsolva a javascript es a field szerkesztesre kattintasz akkor azt irja ki, hogy "An error occurred at ...", es amikor kikapcsolod a javascriptet a bongeszoben akkor pedig a view szerkesztes url-re az "oldal nem letezik" a valasz?

van valami sajat fejlesztesu modul a views-hoz amit bekapcsoltal?
van valami speci modul amit bekapcsoltal?
szokasos hibakereses: kapcsolj ki minden modult ami nem kell, es probalkozz..

0
0
gdavid képe

a bongeszotol fuggetlenul adja a hibat. a bongeszoben be van kapcsolva a js.
de a views-nal ki lehet kapcsolni, hogy ne legyen ajaxos tamogatas.

ha be van kapcsolva, akkor error occured...
ha nincs bekapcsolva akkor egy meg mentetetlen views eseten nem ismeri fel, hogy dolgoztam volna barmit is es azt mondja, hogy nincs olyan oldal.

most sikerult egy hasznalhatatln views-t elmenteni. igy nem dob olyat, hogy nincs olyan oldal, ellenben semmilyen fields-et erinto valtozast nem hajlando elmenteni... agybajt kapok lassan...

0
0
Pasqualle képe

nem valaszoltal a tobbi kerdesre. igy nehez segiteni ha nem tudom mivel probalkozol..

includes/common.inc fajlban 580. sort

  if ($errno & (E_ALL ^ E_NOTICE)) {

csereld ki
  if ($errno & (E_ALL)) {

es aztan nezd meg, hogy kiir e valamilyan hibat a view szerkesztesenel..

0
0
gdavid képe

nos van sajat modul, de semmi koze nincs se a views-hoz, se cck-hoz. egy tok ures standard telepitesen+views is kiprobaltam es sikerult kihoznom belole ugyan azt. vegul ujratelepitettem es sikerult egy valtozatot osszeallitani es lementeni, majd kiexportalni. es a masikon beimportalni.

pedig semmi bonyolultat nem akartam.
csak a tartalom cimet, az uj hozzaszolasok szamat, a hozzaszolo nevet a hozzaszolas datumat es a forum term-et kiiratni. de most igy beimportalva mukodik, de a miert nem mukodottet nem tudom es nem ertem.

masik. a beimportalt views fields adatait tovabbra sem tudom elmenteni, ezért gondoltam kipróbálom amit az előtt csináltam, csak most ezen a gépen exportáltam ki a views-t, majd a fieldsek label-adatát átírtam az exportban, és megpróbáltam újként beimportálni, és láss csudát, nem tudtam, mert nincs olyan oldal jön be.... blahhh

jah és:
notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 710 of 5132 bytes in /var/www/sites/all/modules/views/includes/cache.inc on line 214.

0
0
Pasqualle képe

a performance oldalon a cachet torolnem..

0
0
gdavid képe

a performance oldalon nincs cache beallitva, ha beallitom akkor is adja a hibat allandoan.

0
0
pp képe

Vagy az egész táblád sérült, vagy csak az adat ami benne van, ezért nem tudja visszaalakítani az unserialize. Ürítsd a cache_ kezdetű táblákat és nézzük úgy mi lesz.

0
0
Pasqualle képe

a performance oldalon van egy "Gyorstár törlése" gomb.. a views admin felulete mindig hasznal cachet, azt nem lehet letiltani..

0
0
gdavid képe

tegnap jött ki a legújabb verzió. a frissítés pedig megoldotta a problémámat.

0
0
Benwick képe

Tehát a legújabb verzió alatt a views 6.x-2.4-ra gondolsz.
Nekem tegnap a views 6.x-2.5 haszálatával kezdődött az "An error occured at admin/build/views/ajax/config-item/" leokézgatása.

Megpróbáltam a 2.4-et visszarakni, de sajnos nem segített az sem, pedig töröltem performace cache-t, views cache-t, az adatbázis egy régebbi mentését visszaállítottam.
Ajax nélkül mostanában nem lehet views-t összerakni?

Lövésem sincs hogyan tovább, talán a 6.11 core update az egyetlen esélyem.

0
0
Pasqualle képe

nezd at milyen modulokat hasznalsz, ellenorizd melyiknek van views integracioja. Kapcsold ki, torold a cachet, probald ki a viewt amelyik problemat jelez. Ha csak egy view-nal jelentkezik a hiba akkor az azzal kapcsolatos modul lehet a problemas..

0
0
Benwick képe

Minden view-nál ugyanúgy hibádzott, de a 6.11 core upgrade sikeresen kiküszöbölte a jelenséget.
Thanx for hudred-thousand developers! Nameg persze Mr. Hojstynak!

0
0
Pasqualle képe

a core-ban nem volt views modult befolyasolo valtoztatas. Valoszinuleg a cache torles az update-nal oldotta meg (atmenetileg?) a problemat..

0
0