Views, CCK

colt képe

Hello!

Egy induló újsághoz hegesztek portált... Ez elég nehéz PHP és CSS ismeretek nélkül, de nem ezzel van bajom, a smink kialakítása szépen ment. (És maga a portál sem lesz túl bonyolult.)

Először ott akadtam el, hogy rovatokat kéne alkotnom. Gondoltam a Taxonomy elég lesz hozzá, szépen csináltam címkéket, de ezeket a főoldalon (ami egy két hasábos, views-al kreált nézet) is meg kellene jelenítenem (lehetőleg a cikkek címe felett gondoltam).

A másik, ehhez kapcsolódik, mert elvileg ezt CCK-val meg lehetne csinálni - meg ahhoz is CCK kéne, hogy a cikkekhez képet tegyek a főoldalra. Na de a CCK, ha Display Fields-et nyomok neki, akkor közli, hogy nincsenek is field-ek... (természetesen definiáltam már egy mezőt a taxonómia címkének, és a képnek is.

Ezekre esetleg van valami megoldás?
Ha segít valaki, akkor köszi :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
dj képe

Milyen a kéthasábos view?
Milyen mezőket vettél fel megjelenítésre?

Azért megpróbálok valamit írni hátha segít.
Rovatokat egy alap nézetből ( view ) kiindulva kell csinálni. Az alapnézetben kell meghatározni a mezőket amik megjelennek, az alap szűrőket illetve rendezést és még ami közös lesz minden blokk nézetben. Aztán blokk nézeteket kell létrehozni amikben a szűrőt a megfelelő taxonómia értékkel bővíted. Ebből annyit hozol létre ahány rovatod van. Ezeket a blokk nézeteket kell megadnod a panelnak, hogy hol jelenítse meg.

A másik gondod megoldására az ImageField modul kell amit lehet ötvözni az Imagecash modullal. Ha ilyen mezőt hozzáadtál a tartalomtípushoz akkor meg tudod a views-al jeleníteni.

Az lehet, hogy valaki szólni fog, hogy egy kérdés egy fórumtéma ...

0
0

Üdv!
Dudás József

colt képe

Gondoltam kapcsolódik a két téma egymáshoz, így együtt kérdezem, bocsi :)

Na szóval a kéthasábos view egy sima grid, mezők nélkül. Row style : tartalom, és szűrőkkel szűrtem le, hogy ami nem címlapos, nem közzétett, meg fórumtéma, az ne jelenjen meg.

Szóval a cél nem feltétlen az hogy minden rovat megjelenjen (sok rovat van, kaotikus lenne), hanem hogy minden cikk felett kirakja, hogy milyen rovatba (term) tartozik... A fieldes megoldást közben elkezdtem próbálgatni, de nem tudom, hogy lehet formázni a kimenetét? Mert egyébként talán meg is felelne.

(Panel alatt Panel modult értesz amúgy? Mert az nincs fent. )

Az Imagefield-et köszi, bár az is érdekes, hogy a CCK miért nem működik nálam, mert az lehet, hogy megoldaná a rovatos bajomat is (adott tartalomtípusra felvenni egy mezőt, ami a term-et tartalmazza...)

Mindenesetre köszi!

0
0
dj képe

Nem biztos, hogy neked a Row style : tartalom a megfelelő, én inkább mezőre csinálnék nézetet főleg ha a szótár nevét felette meg akarod jeleníteni. Akkor hozzá tudod adni a Taxonómia: Szótár neve mezőt is. Formázni css-el tudod leginkább a megjelenést, ha nem felel meg úgy ahogy megjeleníti alapból.

Mi nem működik a CCK-n? Ezt nem igazán értem.

0
0

Üdv!
Dudás József

colt képe

A CCK már megvan, nem tudtam hogy pl. image berakásához kellene az Imagefield :D Így már működik (csak a kép title-ét kéne eltültetni fölüle... :D)

Na most arra gondolok még, hogy a node title-be beteszek egy mezőt, és abba szépen a term-t ki kéne íratni...

A fieldes dologgal az a bajom, hogy az is kiírja az egyes linkek nevét, pl. Cím: ... Teaser:... ...ezeket hogyan lehet eltüntetni? Mert akkor végülis ez is járható út.

(Ja, most látom, hogy a sima Row style : tartalom -al is megjelennek a term-ek a cím alatt a kéthasábos nézetben, de csak előnézetben... :S)

Köszi az eddigieket is!

0
0
colt képe

Hopp, eltüntettem a kép label-ét is :)

0
0
dj képe

üresen hagyod a cimke mezőt a field hozzáadásánál, vagy ahol választani kell ott Nincs-et választasz.

0
0

Üdv!
Dudás József

colt képe

Jaja, az lett :) Közben a Google végre megtalálta azt amit egy csomót kerestem előtte :D

Muszáj lesz már Views Field-eket formáznom :S

Kösz a segítséget, a legközelebbi bajomnak már új témát nyitok :)

0
0