videofield vs. extra nagy videófájlok fájl vs. gyors betöltődés

James53 képe

Sziasztok!

Egy videóarchívum jellegű weboldal készítésén fáradozom.
Az induló gondolatom, amit megvalósítottam már. Az ugye egy "videóbejegyzés" nemvű tartalomtípus, sok mező köztük videofield, aminek a lejátszója a Flow Player lett.

Minden szép és jó, a bonyodalmat pár közel 400megás mp4 tömörítésű fájl okozza.
Kis, rövid videóknál semmi gond. Egy nagyobbacska 100 megás videófájl esetén a pozitív élményem az volt, hogy igaz pár percig eltartott de a videoupload böngészőn keresztül felvitte.
Természetesen viszont a tartalom megtekintésekor a FlowPlayer a végtelenségig tartó betöltésbe kezd. Úgy van konfigurálva, h az oldal betöltésekor a háttérben már kezdi behúzni a videót, dehát ugye halottnak a csók.

Kérdésem, h van-e tapasztalatotok, hogyan lehetne megoldani, hogy felhasználóbarátabb módon le lehessen játszani a másfél órás videókat is. Sajnos a flowplayer stream-elési technikájában és egyéb hasonló technikákban nem vagyok járatos, tudom hogy a sávszélesség és még sok dolog függvénye. Megoldást jelenthet-e egy másik videólejátszó. Tudtok-e esetleg vmit ajánlani, tapasztalat, esetleg az egészhez egy másfajta megközelítés?!

Vagy mission impossible? :)

Köszönöm előre is.

u.i.: a videók mérete tömörítéssel már nem nagyon csökkenthető, 320px-esek, ergo nem a nagy felbontás miatt ekkorák a fájlok.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

én előfizetnék valamilyen videó megosztó oldalra és oda tenném fel a videókat.

A másik lehetőség, hogy beleásod magad a streaming technikába. A flow player nem streamel. Ha egy streamet adsz meg neki akkor azt tolja, ha egy fájlt akkor meg azt. Valószínűleg a webszerver - amit nem feltétlen arra találtak ki, hogy egy jó nagy fájlt kiszolgájon, hanem arra, hogy sok kicsit - lehet itt a probléma forrása. Ha a címsorba beírod a videófájl elérhetőségét akkor az gyorsan letöltődik?

pp

0
0
James53 képe

nagyjából ugyanannyi idő alatt töltődött be mindkét esetbe - gondolom még teljesen letölti a videót.

A videómegosztó oldal persze jó megoldás, valószínű ez lesz a járható út, csak gondoltam hátha van vmi más út.

Utána néztem: és a viddler.com megosztónak van is olyan modulja, ami CCK mezőt csinál a videóból. Kipróbálni még nem tudtam.

Köszönöm a segítséget!

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

aboros képe

James53 képe

Tökéletes, köszi a tippet, megnéztem.
Jobb is, mint a Viddleres. A nagy videók feltöltése és lejátszása is tökéletes. Illetve nem elhanyagolható, hogy 10 giga tárhelyet kap freebe egy regisztráló.

Kösz még egyszer!

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"