Videó és kép beküldött tartalomban.

em-studio képe

Tiszteletem!

Azt szeretném elérni, hogy beküldött tartalomban lehessen video, vagy kép. Nem a linkje, hanem tényleg ott legyen és meg lehessen nézni. Nem videomegosztót (youtube estébé) akarok belinkelni, hanem a gépen levő állományokat szeretném megtekinthetővé tenni. Gondoltam, hogy ha az ember oldalt, vagy hírt küld be, netán bloggol, akkor hasznos lehet, ha kép is van benne. Nem szükséges, hogy körbefolyjon a szöveg a kép körül, csak legyen ott és lehessen látni. Képpel már sikerült elérnem, hogy látható legyen, de az a galery modul volt asszem és nem igazán azt akarom. Nem is video beküldést a video modullal, mert ott nem hírt, vagy oldalt küldök be. Hogyan lehet ezt megoldani?
Köszönöm előre is!
ems

Drupal verzió: 
csg képe

Képbeszúrásra pl. IMCE, image assist.
Videóhoz pl. FlashVideo, SWF Tools.

Egyébként nem biztos, hogy jó választás saját megoldást használni a youtube (és társai) helyett. Ha oda teszed fel, ugyanúgy láthatják a látogatóid, de nem foglalja a tárhelyed, és sokkal többen fogják látni, mintha csak a te oldaladon lenne elérhető. Ugyanígy a képekre is ott van a Flickr (és társai). Persze lehet, hogy esetedben tényleg jobb a saját szerveren tárolás, de nem mindig van így.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

em-studio képe

Köszönöm!
Most nem jöhet szóba jutyúb. A szerveren lesznek a tartalmak (kép és video is) és onnan kell elérhetőeknek lenniük. Avi formátumú videohoz is van esetleg olyan eszköz, amivel a beküldött hírbe bele lehet illeszteni? (Vagy beküldött oldalba.)

0
0
csg képe

Nem akarok nagy előadást tartani a formátumokról, a lényeg az, hogy ha azt szeretnéd, hogy a lehető legtöbb ember meg tudja nézni a videódat hiba nélkül, akkor flv formátumban tedd fel. Az flv esetében csak annyi a kérdés, hogy van-e flash pluginje a látogatónak, és ha van (~99%), akkor hiba nélkül megnézheti. Az avi esetében viszont kell valamilyen kodek a képhez, valamilyen kodek a hanghoz, és olyan kapcsolat a böngésző és a media player között, hogy egymásba tudjanak ágyazódni, ezek pedig egyáltalán nem biztos, hogy minden látogatódnál adottak. Nem csak windows meg internet explorer van a világon, sokan böngésznek okostelefonnal, linuxos netbookkal, stb., szóval ha nem akarod kizárni a látogatóid egy részét, akkor használd a bevált megoldásokat.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

em-studio képe

Köszönöm a helyesbítést! Valóban nem gondoltam arra, hogy az flv a legáltalánosabban megnézhető formátum.

0
0
aries képe

H.264-et is tud már a flash a 9-es változattól kezdve, az elérhető legjobb minőség és tömörség, de az egyszerűbb gépeket foghatja teljesítményben pont emiatt. Ott azonban, ahol számít a minőség, érdemes lehet használni.

0
0
em-studio képe

Megpróbáltam elérni, hogy pölö Tartalom beküldés -> írás esetén valahol legyen módom videot beletolni az anyagba, de nem megy. Merre olvassak utána, hogy hogyan kell?

0
0
Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Pasqualle képe

Fogadd meg masok tanacsat, kezdj kulso video szolgaltatoval. Sokkal szebb megoldas ha a felhasznalok rendszerezhetik a videokat, a videot automatikus konvertaljak neked megfelelo formatumba, egyszerusitett fajl feltoltes, stb. Az atlagos latogatok ugysem fogjak tudni, hogy a video mas szerveren van.
itt van reszletesen bemutatva hogyan kell ezt Drupalban megoldani:
http://mustardseedmedia.com/podcast/episode22

0
0
em-studio képe

Elhiszem, hogy te, vagy a webszerkesztők közül sokan preferáljátok a külső video szolgáltatást, de az én esetem annyiban más, hogy televíziós operatőrként nem szeretnék idegen watermarkot látni a munkámon. Ezért kénytelen vagyok magam szolgáltatni a tárhelyet a videoknak. Van még más oka is, de az nem tartozik ide.

0
0
aboros képe

van olyan is, hogy branded youtube channel. még a kinézetét is megmondhatod, átszínezheted, miegymás. a világ legnagyobb vállalatai is használják.
ha mégse jó a youtube ki tudja miért, akkor meg használhatod mondjuk a kaltura open source video platform -ot, ami szerintem pont neked való lenne. (van egyébként kaltura drupal modul is, szóval még az integrálással se kell bajlódni)

idegen watermarkokról egyik esetben sincs szó se.

saját magad hostolni videókat az nagyon meredek dolog, már ha rendesen akarod csinálni azt.

0
0

-
clear: both;

em-studio képe

Ha idővel erőforrás problémám lesz, lehet, hogy külső video szolgáltatós megoldást fogok keresni, de ettől egyelőre nem kell tartanom.
Köszönöm az információt.

0
0
aries képe

A Vimeót nyomom, 720p should enough for everyone ;) és nincs vízjel, az eredeti fájl is letölthető, ha a Vimeó Plus szolgáltatásra előfizetsz. A videóim nem döntenek nézettségi rekordokat, de összeszámoltam, és 34 terabyte forgalmat generáltak volna, ha én akartam volna kiszolgálni őket. Nekem nem érte volna meg, a 720p H.264-ben pedig rendesen alázza a TV csatornák minőségét.

0
0
Petik képe

Jól működik minden, kivéve a videogaléria része, ahol nem szépen (táblázatba) rakja ki a nézőképet, hanem csúnyán.

Azonban a lényeg, hogy a video_url mezőbe meg tudok adni saját szerverre feltöltött videót és le is játssza, nem csak a YouTub-osat. Tehát a korábban már említett (e107) oldalamon lévő flv-ket, csak be kell linkelni az URL mezőbe és oké.

Pl.: Tiéd a világ

0
0

Üdv. Peti

em-studio képe

nálam is megy és én is a lokális fájlrendszerből linkeltem .flv-t. Ez a modul azonban a lejátszáshoz elgyalogol a freevideocoding.com -ra és onnan szedi le a lejátszó programot. Az FLVMediaPlayer viszont a lokálisan telepített lejátszót használja és ez nekem szimpatikusabb. Nem tudom miért nem volt hajlandó tegnap működni :( Ma újra kísérletezem vele.

0
0
Petik képe

Nálam nem gyalogol el, igaz telepítve van a CCK és a FlashVideo modul is. Ebben be van állítva a lejátszóswf helye

0
0

Üdv. Peti

em-studio képe

be van állítva az elérési út a playerhez. Ennek ellenére szik lejátszani a fájlt. Ennél még rosszabb a helyzet nagy általánosságban, mert gyakorlatilag bármelyik modullal el tudom érni azt, hogy ne működjön, pedig a leírások alapján végzem a telepítést és beállítást. Vélemeényem olyan formára kezd alakulni, hogy gyakorlatilag nincs (még sincs) tökéletesen pontos útmutató ahhoz, hogy biztosan működjön a video lejátszás.

0
0
aboros képe

például abban a könyvben, amit ha megrendeltél volna, már rég el is olvashattad volna :)
vagy például itt: http://drupal.org/node/473414
többezren használják ezt a modult, a dokumentációjához egy olyan hozzászólás nem érkezett ezidáig, hogy "minden a dokumentáció alapján csináltam mégse megy. szar a dokumentáció!"

0
0

-
clear: both;

em-studio képe

hogy előbb-utóbb le leszek hülyézve. A linkelt leírás itt csücsül pár hete a gépemen. Letöltöttem mustardseed-es és flashvideo-s filmeket is. Érdemben csak akkor tudnánk vitázni, ha látnád a filerendszeremet és a drupalomat. Továbbra is tartom, hogy vannak hiányos tutorialok. Nem mondtam, hogy szar a dokumentáció. Az a véleményem, hogy egy-két leírás nem teljes. Azt is megértem, hogy lelkileg nehéz, hogy negatív vélemény is érkezik azzal kapcsolatban, amit annyira szeretsz. A könyv tartalomjegyzéke nem említette azokat a modulokat, amelyekkel mostanában próbálkoztam. Gondolom éppen ezért nem is segítene nekem. Napló olvasást is megtanultam jó pár éve és ha történetesen "permissions deny" üzenetet látok egy error.log-ban, akkor tudom, hogy hol van a bibi. (A syslog modul be van pipálva). Ma felhívtam egy olyan ismerősömet, aki alkalmazottként drupal pátyolgatásból él. Elmondtam, hogy mi a gondom, majd azt is, hogy melyik modult hogyan állítottam be, milyen fájlokat másoltam be a fájlrendszerbe és hova. Ezek után azt mondta, hogy ezt így is kell és mennie is kell. Most éppen az FLV Media Player modul nem akar működni. A fent linkelt leírás fejből megy már, annyit olvasgattam. Ennek ellenére nem kerek és nem játssza le a videót. Pedig ismét a leírást követtem lépésről-lépésre. Olyan mágikus dolgot is megtapasztaltam, hogy rendben belőtt FLV Media Player modul hajlandó volt lejátszani az .flv-t, majd csináltam egy adatbázis mentést, egy fájlrendszer mentést. Egy teljes rendszer visszaállítást követően ezekből a mentésekből raktam vissza a drupalt és láss csodát, nem ment. Ez alapján gondolom, hogy valahol egy apró csavar hiányzik a gépezetből, amiről eddig nincs tudomásom, hogy mi az és hol van.

0
0
Petik képe

Nem hülyézett le senki!

0
0

Üdv. Peti

em-studio képe

Inkább elmesélem, mire jutottam eddig.
Szal az emfield modul beállítgatásával egy-két flv-t már le tudok játszani. Sajátot is, úgyhogy hurrá. Az FLV Media Player modullal, ahogy említettem eddig többször is, nem ment a lejátszás. Erősen gyanítottam, hogy nem velem van a baj, feltehetően nem okozott túl nagy feladatot elolvasni a telepítési leírást. Ezért inkább más gyanusítottam volt. Egy részt a lejátszó (sites/all/modules/flvmediaplayer/mediaplayer.swf akár a player-viral.swf-ből, akár a player.swf-ből másoltam, illetve gyanusítottam még magát az .flv-t is) Előbbi próbájaként megnéztem a működő emfild modul alkalmazásával készült tartalom forrását és az ott található hivatkozásról leszedtem a lejátszót (http://freevideocoding.com/flvplayer.swf) Ezt mediaplayer.swf néven beraktam a sites/all/modules/flvmediaplayer alá mediaplayer.swf néven és innen kezdve a korábbi nyűg olyan szintre javult, amit az emfield modullal is elértem. A második gyanusított továbbra is gyanusított, mert még mindig nem kerek, hogy miért hajlandó lejátszani az egyik .flv-t és miért nem a másikat...

0
0
pp képe

A három betű a fájl végén nem a fájl típusa, csak utal rá. Ráadásul az .flv csak egy burkoló típus, tehát deklaráltan több fajta fájlt takarhat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_Video

Így van amelyiket le tudja játszani a lejátszód és van amelyiket nem. Nem beszélve arról sem, hogy a különböző lejátszók különböző paramétereket várnak. Ezért az, hogy kicserélsz egy swf fájlt és az egyik így működik, a másik meg nem, sajnos nem jelenti azt, hogy a nem működő az rossz lenne.

pp

0
0
em-studio képe

Köszi a kiegészítést! Ezexerint az .flv olyan konténer, mint az avi. Az az érdekes, hogy pár nappal korábban lejátszotta a kérdéses fájlokat a JWMP, pár nappal később egy újratelepítés után már nem :(

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az újratelepítéssel elveszhetett az a böngésző plugin, amivel korábban lejátszotta.

0
0

Nagy Gusztáv

em-studio képe

mert akkor nem oldotta volna meg az, hogy a playert kicserélem. A böngésző pluginnak ehhez nem sok köze van. Nem mellesleg a böngészőben ugyanazok a pluginek ott vannak az újratelepítés után is.

0
0
em-studio képe

nem a böngésző nem játszotta le, hanem a szerver nem szolgáltatta. IMHO a player körül van bibi.

0
0
em-studio képe

azzal a fájlal volt, amit le akartam játszani. Ezt a bizonyos flv-t a netről töltöttem le. Korábban, amíg akart működni az FLV Media Player, addig lejátszotta ezt. Én is készítettem ffmpeg segítségével saját .flv-t egy másik videóból, azt viszi az emfield. Youtube videót is be tudok küldeni, le is játssza. Csak ezt az egyet nem, amivel próbálkoztam. Mindegy, nekem annyi elég, ha a saját .flv-ket le tudom játszani.

0
0
Petik képe

Lehet, hogy offolok, de az e107-ben van egy tök jó "plugin"(drupálul modul) mégpedig a "multimedia_flash_player_menu". Ez a plugin naggyá teszi azt, aki használja. Teljesen kényelmes vele az, amit szeretnél, saját szerveren futtatni saját videóidat(*.flv). Ezenkívül könnyen egyszerűen menedzselhető.

Mintának egy oldalam a Vörös István fanklub
Ha megnyitod, akkor középen a flashbanner felett látható az oldaltgördítő-sávos blokk(?)
Mind-mind sk. videó, melyet akármilyen (ingyenes) progival átrax flv-be és mehet az oldalra ki.

Ilyen komplett modul nem ártana a drupálba is.
Tudom felsoroltatok pár lehetőséget, de rengeteg függőség és akadály van, nem bírtam még összehozni rendesen. De biztosan ez a jövő:)

0
0

Üdv. Peti

em-studio képe

Köszönöm az eddigi segítséget!

Az lenne a kérdésem, hogy miért akarja a video (flv) lejátszása helyett elérni a firefoxom a plugins.longtailvideo.com -ot?
Hogyan tudnám rávenni a drupalomat és / vagy a böngészőmet, hogy játssza le a videot a feleslegesen csatlakozásra és utána semmit nem csinálásra fordított idő helyett?

(Jól tévedek, hogy valami plugint akar letölteni? Be lehet gyógyítani a plugint, hogy ne akarja letöltögetni (állandóan)? Válasszak másik flv playert?)

0
0
thamas képe

Érdemes lenne beszerezned az itt bemutatott könyvet: http://thamas.hu/20090204/olvastam-drupal-multimedia/

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

em-studio képe

ígéretesnek tűnik a könyv. Hol vetted meg? (Mennyiért?)
Esetleg a fenti kérdésre (is) tudod a választ? A könyv ír a nyűgöm megoldásáról?

0
0
aboros képe

ISBN 1847194605
http://tinyurl.com/y9q563e
oda van írva a teljes tartalomjegyzék is.

0
0

-
clear: both;

em-studio képe

Láttam már korábban is a neten ezt a könyvet. Érdekelt volna, hogy Thamas hol vette meg. Időnként itthon, könyves boltokban is látni külföldi portékát, vagy az swsbooksnál is lehet rendelni. Itt most a konkrét történetre lettem volna kíváncsi. Néztem a tartalomjegyzéket az 5. és 6. fejezet körül, de ahhoz, hogy részleteiben is megismerjem ami ott van, ahhoz le kéne szurkolnom jó pár ezrest és várnom kéne pár hetet, mire megjön a könyv. Úgyhogy engedd meg, hogy feltegyem az eredeti kérdést -megköszönve ismét a segítő szándékot-, hogy van-e megoldásod a fenti problémámra?

0
0
aboros képe

hogy nekem ez megvan, ha eljössz egy dugra, elviszem magammal és belenézel. (amúgy a könyv pont a témában felmerülő problémakört járja körbe jó alaposan, érdemes megvenni, sok jó tipp van benne akkor is, ha haladó vagy)

ami a vételt illeteti, érdemesebb közvetlen a packt -tól rendelni. egyrészt, ha több könyvet rendelsz egyszerre, akkor elég komoly kedvezmények vannak. másrészt a packt minden drupal témájú könyv árának bizonyos százalékát (nem emlékszem, asszem 15) a drupal association számára továbbítja, így a könyvvásárlásoddal a drupalt is támogatod, nem csak a boltot ahol megveszed.

ja és nem pár hét alatt jön meg, hanem pár nap alatt.. csodás ez a 21. század. ;)

0
0

-
clear: both;

em-studio képe

A sws-től több hét alatt jöttek meg könyvek. Jó hír, hogy innen pár nap alatt itt a könyv. A fenti linken láttam pdf-et is és az tíz EURóval olcsóbb is. BTW tetszik a könyv nagyon.

0
0
thamas képe

Bocs a késlekedésért a válasszal. A kiadótól van a könyvem.

A hatodik fejezetben ír a saját tárolású videókról, a JW FLV Media Player + jQuery Media modulokról illetve a smink kódolásban rejlő lehetőségekről szól.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

em-studio képe

modullal tudtam működésre bírni a dolgot. Ha erről nem ír a könyv, akkor nekem felejtős. Jó pár modult kipróbáltam és nézegettem a tutorialokat is hozzá. Most már tudom, hogy helyenként milyen lényeges dolgok nem hangzottak el a különböző okosító helyeken :D
Gyakorlatilag bármilyen modullal zsákutcába lehet kerülni és véged is van. Ember nem lesz, aki kivezetne a sötétségből :D
Egy korábbi biztonsági mentésből újrahúztam a gépemet egy másik hiba miatt és most az FLVMediaPlayer modul se képes lejátszani a videómat. Fogalmam nincs miért. Ugyanaz a tünet, mint a FlashPlayer modulnál korábban. Fekete háttér, fehér ikonok és nem indul el a lejátszás. Gyanítom, hogy szeretne valamit a longtailvideo.com-mal, mert a kis állapotjelzője "forog". Csak éppen nem indul el a lényeg. Próbáltam a JW Media Playert. A Viral és a nem viral változatot is. Nulla sikerrel. Úgy érzem, itt valami nagyon nem kerek...

0
0
em-studio képe

annyit elérnem, hogy fel tudok tölteni flv videót a tartalmak közé és le is játssza a drupal. Az FLV Media Player modul ÉS a drupal.org-on található hozzá tartozó TÖKÉLETES leírás segített ebben. Elértem, amit szerettem volna. Most visszamegyek játszani a drupalommal és próbálgatom még a FlashVideo és SWFTools modulokat is, mert azok is szimpatikusak.

0
0