Van-e Drupalban általánosan használható ill. használandó megoldás "eltüntetésre"?

rh04 képe

Van-e Drupalban általánosan használható ill. használandó megoldás különböző tartalmi elemek "eltüntetésre"?

Példa : Nem szeretném, hogy megjelenjen az Írás tartalomtípusú tartalmakban a törzs (body)

Megoldás 1: az Írás tartalomtípus szerkesztése, a Beküldési űrlap beállításokban a törzs mező feliratát üresen hagyom. Így már a bevitelnél sem kerül megadásra a törzs.

Megoldás 2: story.tpl.php létrehozása és ennek tartalmával manipulálok (ez csak találgatás az olvasottak alapján, pontosan nem tudom, mit kell itt csinálni, lehet, hogy totál más tpl.php-t kell hozzá készíteni és szerkeszteni...)

Megoldás 3: megkeresem a használt smink style.css-ében az Írás tartalomtípus törzs mezőjére vonatkozó osztályt (ha van ilyen) és a display kiválasztónak olyan tulajdonságot adok meg, hogy az adott osztály ne jelenjen meg. (display: none) - ez bármilyen osztályra működik vagy máshogy kéne?

Alapvetően olyan megoldást keresek, ahol ha meglátok valamit, amit nem szeretnék megjeleníteni a Drupal oldalamon, azt beazonosítva (Mozilla Webdeveloper, Firebug, Drupal for Firebug segítségével) viszonylag egyszerűen eltüntethetem.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

Picit jó lenne pontosítani a kérdést. Ha jól értem akkor a hármas megoldás lesz neked a jó, ugyanakkor az a legkevésbé javasolt minden szempontból. :D

Az egyes szerintem a legjobb ebben az esetben, de azt nem lehet általánosnak nevezni.

Tehát vagy lesz egy általános megoldásod ami nem jó, vagy mindenre speciális megoldást használsz.

Sajnos az örök élet forrását ma se sikerült meglelnünk úgy hiszem. :D

pp

0
0
rh04 képe

Egy általában kívánatos sorrend felállítható így?

Ha van rá lehetőség, akkor Megoldás 1, ha ez nem lehetséges, akkor Megoldás 2, végső esetben Megoldás 3?

Nyilván, amire van megoldás css-ben turkálás nélkül, azt inkább úgy jó megoldani, de amikor valamire nincs kényelmes megoldás, akkor tudnom kéne, hogy hová nyúljak - a későbbi komolyabb problémákat és az esetleges rossz megszokást megelőzendő. Ilyen esetben a Megoldás 3 akkor általánosan használt és elfogadott megoldás? Vagy van valami oka, amiért nagyon nem jó?

pl. az Ubercart 2.x Product tartalomtípusánál van a "display price" mező. Ha ezt nem az admin felületen beállítva szeretném "eltüntetni", akkor mi az üdvös megoldás? Én az UC uc_product.css állományában az .uc-price-display piszkálását találtam erre (display:none).

Ez így jó, vagy más megoldás is van, amit illene használni?

Köszönöm az eddigi válaszokat.

0
0
pp képe

Az a gond, hogy Te a végeredményre koncentrálsz: Ne látszódjon.

1. esetében nem kerül bevitelre és nem tárolódik az adatbázisban.
2. Bevitelre kerül és tárolódik az adatbázisban, de nincs a HTML forrásban, tehát nem megy ki a felhasználó felé
3. ott az adatbázisban és a HTML forrásban csak a felhasználó nem látja.

Ezek megoldások voltak, de neked van egy célod. Ezen felül vannak komoly szakmai indokok (SEO, biztonság, teljesítmény, sebesség, hálózati forgalom stb.) amik segítenek abban melyiket válaszd. Ha ezeket pontosan ismernénk lehetne javaslatot adni, de általánosan nem nagyon. Kb. azt kéred, hogy több mint tíz év webfejlesztési tapasztalatomat írjam le pár mondatban. :D

Az UC-hez nem értek, de ha értenék is azt kérdezném, hogy miért nem jó az, hogy az admin felületen eltűnteted????

pp

0
0
rh04 képe

Folytatom vándorlásomat az ismeretszerzés rögös és hosszú útján.

Köszönet még egyszer.

0
0
fgabor képe

Hello!

Én már csináltam ilyet a fenti megoldással. drupal_add_js-el be tudod nyomni a jsed és utána itt meg tudod találni mire van szükséged. Nem tudom mennyire kultúrált megoldás, de müködik.

üdv

0
0
pp képe

Alapvetően hülyeség, de pl. form elemek eltüntetésere használni usability szempontból, tehát csak azért nem mutatom, hogy ne kelljen szegény júzert ezzel is terhelnem tök jó megoldás.

pp

0
0