usermodule

metistvan képe

Keressek olyan lelkes drupalhoz értő fickót aki ha ért hozzá 10 perc munkával viszonylag jól kerres vagy aki nem iagzán ért hozzá 30 perc meló!

A feladat.
1 website: domain oldal pl: http:valami.hu
2 website: aldomain oldal pl: http:vlam.valami.hu

A lényeg hogy a két rendszer külön adatbázist használ
faladat megoldásra váró része.
user tábla közös legyen.
Bővebben:
aki az egyik oldalt reggel be tudjon lépni a másikba aki a másikba az be tudjon lépni az egyikbe.

Lehetőség szerint adok próba websitét. ha működik akkor utalom a megegyezet összegben.

Előre is köszönöm.

Drupal verzió: 
Aspi képe

Multisite API -val oldható meg.

http://drupal.org/project/multisite_login

0
0
gergely képe

Ez itt a munkaközvetítő, a téma itt kerül kitárgyalásra.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

metistvan képe

A multi site két külön adatbázist használ, egy drupal, ezt az egyik leírásban találtam meg amit itt közöltek.

0
0
Aspi képe

Multisite valóban két külön adatbázist használ.

Ezt írtad:
A lényeg hogy a két rendszer külön adatbázist használ
faladat megoldásra váró része.
user tábla közös legyen.

A Multisite direkt erre van kitalálva.

Felteszem valami különleget szeretnél. Leírásod alapján top level domaint -re és tetszőleges aldomainekre szeretnéd felrakni a drupalt, úgy hogy külön adatbázisa legyen, de a user tábla közös legyen?
Ez már mondjuk nem annyira drupal, mint inkább adatbázis kezelés kérdés. A drupal mindenkép létrehozza a saját userét, méghozzá azért hogy az Admin be tudjon lépni. Azt azonban lehet, hogy közös kulcsmezővel összefűzöd a usertáblákat. (Ezt csinálja Multisite login is.)

Miért szeretnéd hogy közös user táblát használjon?

Sajnos a MySQL relációs adatbázis szekezetet használ, az adatbázisokban adattáblák lehetnek, melyeket normalizálás útján hozunk létre. Az egyes táblák között kulcsmezők jelentik a logikai kapcsolatot az egyes adattáblák között. Az adattáblákban a törlést, beszúrást vagy lekérdezést
összefűzéssel lehet megoldani, melyben az egyes táblák fizikailag különállóak maradnak, de közös SQL paranccsal hivatkozhatunk rájuk/kérdezzük, ha a mezőnevek szereplenek a táblákban.

A multisite sem csinál mást, ha külön leprogramozzuk az sem csinálhat mást.

Ezért megkérdem, mit értesz pontosan közös user táblán?

Moderátornak:
Ez pontos specifikáció tisztázása, ezért szerintem ide jöhet, nem?

0
0
metistvan képe

A multisite loginnal semire nem mentem, vagy én nem tom használni( erre tippelnék)
vagy nem müködik nekem.
A lényég, hogy az eredmény az legyen hogy ha regisztrál az a főportálon a user akkor be tudjon lépni az alportálon is. ha az arportálon valamit megváltoztat a profiljában akkor a főportálon is jelenjen meg.

én magamtól anyit tudok megtenni hogy írok egy php programot ami legérdezi az adatokat a főportál user táblájából és felírja vagy frissti a benn lévő adatokat attől függően hogy szerepel-e benn vagy sem. de így csak a főportál módosításai lesznek meg, amit az alportálon kerűl módosításra azok elvésznek.
Ezt a megoldást csk végső esetben akarom alkalmazni. HA valaki megtudja oldani a miltisite modult úgy hogy működjön akkor annak fizetek, természetesen előszört létrehozok 2 drupla lapot hogy azon kisérletezzen, kap hozzá ftp és adatbázis hozzá férést is.

0
0
peteror képe

A két adatbázis ugyanazon a szerveren van, vagy teljesen máshol? Ha máshol, a két szerver ugye 'látja' egymást? Milyen gyakran frissüljön/szinkronizálódjon a felhasználólista?

0
0
metistvan képe

ugyan azon a sezrveren van, adatbázis más. Értem én arra hogy külön jelsző és külön felhasználót kell megadni. a lehető leggyakrabban:D

0
0
Aspi képe

Na várjunk csak!

Csak az adatbázis más? Vagy úgy gondolod, hogy két Drupal (vagy több). Egy top level domain, a többi aldomainekre telepítve és ehhez kellene egy közös login modul. Eddig legalábbis így értelmeztem.

Mondjuk a fődomain alatt van egy Login ott regisztrál a user és ez utána érvényes az összes hozzá tartozó Drupallal ellátott oldalhoz. Bármelyikre lép be ugyanazzal a jelszóval és azonosítóval beengedi a ugyanazon jogokkal. Természetesen a különböző oldalak egymástól függetlenül működnek, így máshogy néznek ki ill. más jogosultágokat és/vagy lehetőségeket rejtenek a felhasználók számára.

Jól gondolom?

0
0
metistvan képe

igen jól gondolod csak nem lenne más a jogusúltság. Szimplán csak felhasznló marad aki tud commentálni és van adatlapja, ennél több jogosúltsága nincs.

0
0
Aspi képe

Ja, úgy értem, hogy pl. a megtekintéshez van joga a simple user -nek. Az azért lenne, nem?

Nem pejoratív kérdésnek szántam. Lehetnek olyan esetek vagy részek, amit megtekintésre sem mutatsz meg neki. Sőt lehetne egy egész aldomainra is, hogy csak az Admin látja;) Vagy valami hypersuperuser:)

Ezek szerint még extraság is a simple user-nek: még commentálhat is;)

0
0
metistvan képe

Igen komment és pár profil beállítás és ennyi. Lenne valami ötleted ezzel kapcsolatban vagy csak sziv-atsz XD XD XD

0
0
Aspi képe

Levelem megkaptad?

0
0