Update.php Nem fut!

Chucky képe

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni nekem hogy miért nem fut le az update.php? Amit előtte bütyköltem:
lightbox + imagecache modulok (sajnos ott hiba lépett fel és töröltem [nem kapcsoltam ki!!])

Utolsó hibaüzenetek:

"Fatal error: Cannot redeclare imagecache_resize_form() (previously declared in /home/.../modules/imagecache/imagecache.module:814) in /home/.../modules/imagecache/imagecache_actions.inc on line 18"

Aztán..

warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'imagecache_ui_preset_add_form' was given in /home/.../includes/form.inc on line 372.

Majd ismét.. (de már törlés után)

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'modules/imagecache/imagecache_ui.pages.inc' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/.../includes/menu.inc on line 346

Gyanítom valamit nagyon elcsesztem, de azóta az update sem megy, csak a nagy fehér képernyő megint... Mi a teendő? Köszönöm a segítséget.

--
Mivel ilyen modorra - és teszteletlen core hack-ekre - nincs szükségünk lezárom a témát.
Egyben nyomatékosan KÉRNÉM, hogy próbálj meg tisztességesebb hangnemet megütni. Akik neked próbáltak segíteni, mind hosszú ideje dolgoznak, programozzák a Drupal rendszert. Hidd el, hogy nem hülyeségből írják azt, amit (ami nem flame).

Paal

Drupal verzió: 
Paal képe

Amit előtte bütyköltem:
lightbox + imagecache modulok

SOHA nem „bülyköljük” a modulokat! Töltsd le u.azt a verziójú imagecache modult, és másold vissza a sites/all/modules mappába. Ha nem kell, akkor utána kapcsold ki, és távolítsd el.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Chucky képe

Szia. Köszi de ez így nem megy, visszaraktam majd kikapcsoltam aztán eltávolítottam de az update.php futtatása nem megy. A forrása is ÜRES!!! Csak egy nagy fehér lap. Van valakinek ötlete mit lehet tenni?

0
0
opera11 képe

Nekem is volt/van olyan oldalam, ahol nem fut valami miatt, de ha update.php?op=info -t írok be, akkor már minden OK, valószínűleg csak az átirányítás halt meg, legalábbis nálam. Egy próbát megér...

0
0
Chucky képe

Neked köszönhetem, hogy sikerült megoldanom a problémát. Köszönöm. :) Bárcsak pontozásos rendszer lenne ahol a hozzászólást lehetne értékelni.... @opera11 Mégegyszer nagyon köszönöm.

0
0
gergely képe

ezt tárhelyen vagy localhoston csinálod? mert ha tárhelyen akkor lehet hogy a mod_security apache modul megfogja.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Chucky képe

A hibás én voltam mert nem figyeltem oda mikor a 2x-es "content type" részt távolítottam el és készítettem belőle 1-et. Pontosítok.

A hibát ez okozta: drupal_get_html_head() <--- ez a régi. Elfelejtettem átírni az újra. Ebben a fájlban includes/theme.maintenance.inc

A tárhelyet magamnak biztosítom és vagy még 150 embernek. Hidd el tudnék róla ha az lenne a baj....

0
0
nevergone képe

A hibát ez okozta: drupal_get_html_head() <--- ez a régi. Elfelejtettem átírni az újra. Ebben a fájlban includes/theme.maintenance.inc

Te beleírtál a Drupal core-ba, és csodálkozol, hogy nem működik? Amúgy ahhoz képest, hogy tárhelyet szolgáltatsz, nem mutattál egyetlen PHP log-ot sem, amely közelebb vihetett volna a hiba megoldásához...

0
0
Chucky képe

Beleírtam és bele is fogok még 1000x amíg olyan nem lesz amilyent én szeretnék, végülis ez egy nyílt forrású rendszer vagy nem? Így vagy úgy segítséggel vagy anélkül megoldom a problémát, persze hálás vagyok ha valaki segít. Nos talán körültekintőbben kellene beleírogatnom, de ez annak a jele, hogy néha figyelmetlen vagyok. Legközelebb más lesz. Ne hidd, hogy pont olyannak mutatok bizalmas dolgokat aki piszkál... Ha nem segítesz kérlek ne írj legközelebb.

0
0
pp képe

Minden egyes alkalommal amikor belenyúlsz a coreba a teremtő agyonüt egy ártatlan kismacskát.

Hosszú távon a Te és környezeted egészségére is káros lesz ez.

Nevergone azért írt mert segíteni szeretne. Lehet nem így éled meg. Sajnálom.

Ha van időd olvasd el a GNU kiáltványt, hátha megváltozik a véleményed a szabad szoftverekről. http://www.gnu.hu/gnu-kialtvany.html

Röviden, nem arról van szó, hogy ingyé kapsz valamit amit úgy írogatsz át ahogy akarsz, hanem arról, hogy itt most lehetőségünk van közösen alkotni valami nagyot. Te döntesz melyik utat járod. Az egyik nagyon magányos lesz.

pp

0
0
sgabe képe

Látom, hogy valószínűleg hiába hívnám fel (én vagy bárki más) a figyelmed arra, hogy soha ne módosítsd a coret, mert te akkor is meg fogod tenni. Ezért csak arra szeretnélek kérni, hogy ezt itt a fórumon ne terjeszd. Nehogy egy gyanútlan felhasználó a hozzászólásodat látván utánad csinálja és ebből később komoly problémái legyenek. Tehát ez a kérés neked szólt, a következő pedig a fórum többi látogatójának:

Bármit is teszel, SOHA ne módosítsd a Drupal alaprendszer fájljait!

0
0
Chucky képe

Muszály módosítani ha hibás!!! Minek van benne 2x a content type ha használom a nodewords modult, már ne haragudjon meg senki egy de egy fórumon ajánlották, hogy módosítsam. Ha ajánlják akkor módosítom. Továbbá Nodewords modulban alapból nincs is benne az index, follow azt meg a sablonba kellett beletennem mivel a modult nem akartam piszkálni. Ha már valamit modosítani kell akkor azt igen is a magban fogom megtenni, mert valószínű ott a hiba. Láss csodát az update is működik és nincs 2x a content type, robotok is normálisan ki-be járnak az oldalon. Egyébként elötte nem működött. Másrészt ha itt nem segítenek, akkor megtalálom a helyem a világban, millió egy Drupal csapat van. ;)

(Még a Drupal.hu forrásában is duplán szerepel. Erre valaki már kitalálhatott volna valamit régebben is.)

0
0
pp képe

Ha van egy hiba, akkor azt jelezzük a fejlesztők felé. Ha a hibajavítás is megvan akkor azzal együtt. És ha ez tényleg javítja a hibát akkor bekerül a Drupalba. Eztán már nem lesz hibás. A neved meg ott lesz a nagy falon. :D Így úgy tudod javítani a hibát, hogy nem kell belenyúlnod a forrásba.

pp

0
0
Chucky képe

Nem kell a nagyfalra a nevem. Nekem jó így. :) Tökéletesen működik a Drupal és ultra tiszta a forrásom!!! Ha ide leírnám annak az lenne a következménye, hogy millió egy emberke bunkózna velem. Kösz nem, inkább fejlesztem magamnak innetől. Ennek a fórumnak nincs semmi értelme, lehetne ennyiből egy weboldalt is csinálni a profiknak ahol árulhatnák magukat. De itt a brit, és sok más amerikai fórumhoz képest nulla az eélye annak, hogy valaki önzetlenül segít a másiknak és még pénzt sem kér tőle. Vannak persze kivételek, és most nekik mondom. Itt átvernek, segítenek aztán elromlik, és javasolják, hogy FIZESS! Bocs skacok nekem jobb egyedül. Jó szórakozást a "profikkal". :)

0
0
york képe

Nem bantott senki, itt mindenki aki hozzad szolt segiteni akart neked.
Megis mindenki hulye? Tenyleg igy lehet?

A fizeteshez meg annyit, hogy itt mindenki a sajat szabadidejet aldozza arra, hogy segitsen az itt kerdezoknek, ha tud.
Segit a forditasban, vagy oktatoanyagokat hoz letre, cikkeket ir, mindenki azt teszi amihez kedve van.
Es igen van olyan amikor az ember nem kap segitseget, es igen ilyenkor meg kell fizetni a szakember idejet, mert a segitonek is forintert adjak a kenyeret a boltba es nem azert, mert 2x segitet Chucky-nak a drupal.hu forumban.

De terjunk a lenyegre.
Nem veletlen mondjuk mindig mindenkinek, hogy ne nyuljon a drupal core-ba, ne nyuljon a modulokba es sminkekbe sem.
A sminkbol lehet alsminket csinalni, a modult es a core funkciokat, rengeteg ponton lehet modositani egy sajat modul vagy smink segitsegevel.
Hosszutavon csak a baj van abbol ha a core es a letoltheto modulokat irja at az ember, majd rajosz, de mi megprobaltunk segiteni.

Jah es a cseresznye az finom :), de ugye ha mindenki kivesz a talbol, akkor elobb utobb kiurul, itt szerencsere vannak nehanyan akik sok-sok cseresznyet szednek, hogy masok szemezgessenek a talbol, es igazad van nem kotelezo, hogy te is kozejuk tartoz.
Kellemes cseresznyezest, biztos megtalalod azt a drupal kozosseget, aki szamodra tokeletes.

Ui.: Jah es meg valami, kerlek ne irj privatba levelet.

0
0
Den képe

Amíg vannak, akik önzetlenül is hozzátesznek, nem csak elvesznek.

Chucky: A kivétellel sincs baj, ha a magokat nem köpködöd vissza a tálba... illetve, míg nem tettél bele semmit ne kiabálj, hogy más tehetne bele még többet.

0
0
Paal képe

Én mondtam már korábban is, hogy vegyél egy kicsit vissza!

A core rendszert nem kispályás csávók fejlesztik, és mindenféle security minősítése (is) van.
A „nem kispályás”-on olyanokat értek akik magát a PHP-t fejlesztik!

Nehogy azt képzeld már, hogy felteszel egy fostalicska modult, és mert szerinted nem jól működik, azért nem AZT (azt sem!), hanem a core rendszert kezded el hekkelni? Ráadásul össze-vissza, fogalmad sincs, hogy mit csináltál pár órával/nappal korábban?

A helyes folyamat:

  1. megkeresed mi a hiba
  2. feladsz egy issue-t a d.org-on (akár modul akár core)
  3. ha tudod, kijavítod te, és beküldöd a patch-et
  4. levizsgálják, letesztelik
  5. ha megfelelő, akkor bekerül a soron következő hibajavító verzióba

Ha NEM HIBA, csak NEM ÚGY MŰKÖDIK, ahogy TE SZERETNÉD, akkor fogod magadat, és írsz egy olyan modult amelyik a kérdéses modul funkcióit használva a TE által annyira sóvárgott dolgot valósítja meg. A hook rendszer segítségével nagyon sok helyre bele tudsz nyúlni.

Azzal, hogy össze-vissza elkezdesz beleírogatni a core rendszerbe, azt kockáztatod, hogy valaki majd jól feltolja az oldaladat, esetleg majd egy következő frissítés után nem úgy fog megint működni, mint ahogy azt Te elvárod (mert felülírtad a hekkedet, és elfelejtetted hol s mit), aztán majd jössz ide és megint kérdőre vonsz minket, hogy miért nem segítünk neked ennek a sz@r rendszernek a kijavításában.

Ne vedd sértésnek, de szerintem neked az egészről fogalmad sincs (nekem sem, nem is kódolok) és mégis belehekkelsz a core rendszerbe, aztán meg leugatsz itt mindenkit, hogy bekaphatják?
11 év fórumozás alatt ennyit kultúrát sikerült felszedned?

Ha valaki tud, van rá ideje (és akar) fog segíteni. Ha neked ennyi nem elég akkor igen is menj a munkaközvetítőbe, és dobj egy postot, hogy mire van szükséged. EZÉRT NEM KELL MEGSÉRTŐDNI!

A 17 napos regeddel olyan ellenszenvet vívtál ki magadnak, mint amit még senki másnak nem sikerült pedig azért rajtad kívül is voltak bonyolult, pimasz és öntelt csávók.

2 dolog még.

  1. A témát lezárom, mert anyázásnak nincs értelme.
  2. Ha nem viselkedsz ezentúl tisztességesen, indítványozni fogom a többi adminisztrátor felé, hogy tiltsanak ki az oldalról. A Drupal hazai táborának nincs szüksége ilyen hozzáállású emberekre!
0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

nevergone képe

Legközelebb, ha bármi olyan oldaladon lép fel probléma, amelyben bármit is módosítottál a Drupal core-ban, felesleges minket megkeresned, hogy segítsünk, mert nem tudunk. Egyrészt mi nem tudjuk, hogy te melyik fájlban mit variálsz (és pláne, hogy miért), másrészt pedig hogy ezek közül mi okozza a hibát.
Igazán sajnálom, hogy még mindig nem érted a Drupal alapfilozófiáját, és a Drupaltól várod el, hogy alkalmazkodjon az alapjaiban hibás gondolatmenetedhez.
Részemről ezentúl csendben ignorálom a hozzászólásaidat.

0
0
Chucky képe

értek én mindent. Vannak dolgok viszont amiket nem látok, hol van a nagy magayr csapaa a nemzetközi sminkesek közt? Mikor mutattatok fel olyan hasznos dolgot amit ingyen a nagyérdemű rendelkezésére bocsájtottatok. Nem kizárólag modul fejlesztésben kell tevékenyen részt venni. Én például most saját magamnak fogok sminket csinálni, és kezdem a 0-ról, mert hála nektek mást nem tehetek. 1db olyan smink sincs jelenleg az interneten amit én használni tudnék a tárhelyszolgáltató honlapom számára. Bosszantó. De még csak leírás sincs. Folyamatosan keresgélek és olvasgatom a fórumokat beszélgetek.. A magyar rész egyáltalán nem segítőkész, nem naprakész nincs semmi hasznos fejlesztésük. Azért az szégyen, hogy a magyar drupalos arcok azt mondják, hogy én király vagyok mert fejlesztem a drupalt, de persze ennek a fele sem igaz. A fele sem! A magyar Joomla! és WP-tagok nagyon jól építik a közösséget, sablonokat fordítanak írogatnak, leírásokat tesznek közzé és mindezt INGYEN! Én bármennyire is bunkónak talátok, nem fogok ezen vélemyényemen változtatni. Ha valaki egy értelmes leírással bemutatja a smink készítést, ha tio nem is én szívesen írok pár sminket. Hogy várhatjuk el hogy drupalra váltson valaki ha csak üres, nehezen kezelhető beta verziós sablonok (sminkek) kerülnek a napvilágra. Millió egy olyan van ezen a fórumon is akinek semmi egyedi smink nem áll rendelkezésére. Ha már a magyar modult tud fejleszteni, akkor igazán lehetne közösen sminkeket készíteni és azt megosztani. Biztos vagyok abban, hogy akkor sokkal több drupalos lenne MO-on. De ti tudjátok. Itt nem én vagyok a fekete bárány, én új vagyok itt és elmondom miben kellene alaposan megváltoztatni mindent. A magot pedíg modosítom, mert a drága fejlesztők erre nem gondolnak, a drupal.org-n is fent van ez a téma, érdemes lenne keresgélni a Google segítségével. Vagy segítsek egy olyan nagyon szép kis linkel keresgetni??? :) Elég volt a kötekedésből, elég volt abból, hogy ki van itt régebb óta, nem az a lényeg. Mert ha valaki új és ti így fogadjátok ha "valamit félreért" akkor érdemes lenne az egész fórumot és közösséget bezárni. Valaki egyszer nem is oly rég azt mondta: "Én fogtam egy könyvet és már most (x hónap) többet tudok a Drupalból kihozni, mint a fórumozók nagy része...." Követem a példát, mert itt csak lebutul az ember.

0
0
sgabe képe

Olvasd el a hozzászólásodat újra. A problémádat az okozta, hogy hackelted a coret. Ez volt az első, de garantáltan nem az utolsó ilyen eset...

A hibajavításnak megvannak a megfelelő módjai és eszközei. A duplikált content-type tagról gondolom olvastad az issuet. A 7.x-ben már nem lesz benne, a 6.x-hez örömmel fogadna mindenki egy patchet és ha jó minden bizonnyal bekerülne a soron következő verzióba.

Mindenesetre biztosra veheted, ha így belenyúlkálsz a kódba azzal sokkal több problémát okozol majd magadnak, mint amennyit megoldasz.

0
0
Chucky képe

Okay én téged is értelek, de azt mondom inkább megcsinálom magamnak a drupalt úgy, hogy működjön is normálisan ahogyan szeretném mint, hogy hónapokat várjak a frissítésre és egyéb pachekre. Kösz nem. Sokszor mondtam helyesen működik a DRUPAL!!!!!!

0
0
gergely képe

Amennyiben beleírsz a core-ba és valami nem fog működni akkor lehet nem fogsz tudni segítséget kapni.

A Drupalnak van egy nagyon jó hook rendszere inkább használd azt, arról nem is beszélve, hogy amikor frissíted a Drupalt, mert kijön egy biztonsági frissítés, akkor oda lesz az egész eddigi hackelésed és nyithatod a topikot, hogy "Frissítettem és nem úgy működik ahogy eddig!"

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.