UpDate 6.20 ről 6.22-re

GSzilvio képe

Most szerettem volna Updatelni a 6.20 Core rendszert 6.22-re de ott elakad a rendszer amikor nyelvet kell választani! Hiába választom az Angolt vagy a Magyart egyikkel sem lép tovább csak egy üres fehér oldal jelenik meg előttem. A kereső címsorában ez jelenik meg: http://www.penzzseni.hu/install.php?profile=default&locale=hu
Mi lehet a hiba?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

Nekem teljesen fehér képernyő jön be a linkelt oldalon, ami memóriahiányt szokott jelenteni.

0
0
GSzilvio képe

Ez a baj, nekem is teljesen üres fehér képernyő jelenik meg! De hol kevés a memória? az én local PC-men vagy a serveren?

0
0

Szilveszter

Balogh Zoltán képe

Akkor mit akarsz egyáltalán az install.php-vel? Az update.php-t futtasd, jobb lenne az. DE! Az install.php futtatásakor a Drupal észrevenné, hogy már telepítve van - Drupal already installed képernyő -, ha látná az adatbázist. De mivel nem látja, eltüntetted a settings.php állományodat, ami a legtöbb esetben a sites/default könyvtárban szokott lenni.

0
0
GSzilvio képe

Ezt indítottam: http://penzzseni.hu/update.php
Ekkor bejött a Drupal
Choose language: English
Hungarian - ezt választottam (de a másiknál is) bejött a fehér képernyő! és a címsorban (URL) ez után jelent meg ez: http://penzzseni.hu/install.php?profile=default&locale=hu

a settings.php a megfelelő helyen van!

0
0

Szilveszter

Balogh Zoltán képe

Egy a lényeg, a Drupal jelenleg nem látja az eddigi adatbázisodat. Ez a baj, ezt hárítsd el, a többi csak következmény.

Ha jó helyen van a settings.php, akkor nem megy a mysql, nincs meg az adatbázis, nincs rá jog, vagy valami ilyesmi lesz. Még az is lehet, hogy ott van ugyan a helyén a settings.php, csak a PHP-t futtató user már nem tudja olvasni.

0
0
GSzilvio képe

Az adatbázis működik, abból le tudok kérdezni adatokat a phpMyAdmin segítségével.
Igazából nem csináltam semmit csak FTP-vel átmásoltam az új Fileokat a serverre és innentől van ez a gond! Nem tudom miért pont az adatbázissal lenne gond, hiszen az UpDate-nél ez csak a 3. lépésnél jön elő? Ez pedig már az elsőnél (Choose language) leáll!

0
0

Szilveszter

Balogh Zoltán képe

Update esetén egyáltalán nincs Choose language. A Drupal a Te esetedben átvált a telepítésre, mivel vagy nincs, vagy nem olvasható, vagy rossz adatbázis elérést tartalmazó settings.php-t talál. Ennyi. Ezt leírhatom még 20x, ha gondolod. :D

0
0
GSzilvio képe

Ez rendben van, de mit csináljak hogy belenyulhassak egyáltalán a honlapomba?

0
0

Szilveszter

GSzilvio képe

Köszönöm a segítséget, a probléma megoldódott! A kulcs: kerestem egy régi "settings.php"-t és ez segített!!!

Még egyszer köszi!

0
0

Szilveszter

Bálint képe

Tehát összefoglalva a későbbi kereshetőség miatt: Drupal core frissítés közben a nyelvválasztó előtt találtad magad. A probléma az volt, hogy letörölted a settings.php-t.

Core frissítésnél a sites mappát nem kell bántani ;)

0
0