upc tárhely vs trójai

phoenix képe

Az elmúlt napokban a upc-nél előfizetett webtárhely valamilyen módon módon megfertőződött és a rajta tárolt mindkettő drupal alapú weboldalt működésképtelenné tette - az itt leírtakhoz hasonlóan.

Járt e valaki hasonlóképp upc-tárhellyel? Sikerült-e megoldani?

Drupal verzió: 
phoenix képe

-módon

Miért nem lehet a saját témát átszerkeszteni?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én nem értem, mit szeretnél. Elmondanád részletesebben?

0
0

Nagy Gusztáv

nmjudy képe

Szeretett volna elvenni egy "módon" szót a fenti témaindítóból és mivel nem tudta szerkeszteni a saját bejegyzését, így kommentben tette meg, ilyen módon... :)

Egyébként a kérdezőnek: Ha már minden mást kipróbáltál amit a témában javasoltak itt a fórumban, és sehol vírus, akkor ez is lehet a hiba forrása (átfordítva az upc-re):
http://drupal.hu/forum/google-chrome-%C3%A1rtalmas-programot-tal%C3%A1lt...

Megoldás talán: egy "rendes" tárhely. Szerintem.

0
0
aboros képe

hogy nem mentünk olyan alkalmazásokba jelszavakat, amik semmilyen módon nem védik azokat. total commander tipikusan ilyen, egy sima szövegfájlba, kódolatlanul tárolja az összes ftp jelszavad. remek ötlet. :) a tárhely a gazdája gépén keresztül fertőzödik meg.

meg kell próbálni egy friss drupal csomagot rápakolni, pont mint ha update akarnál csinálni. igazából akkor már futtasd is az update.php.

0
0

-
clear: both;

rych képe

Mindenek előtt le kellene cserélni az ftp jelszót (és nem menteni azt), aztán mehet fel a friss drupal, ahogy aboros írta.

Ebben az esetben majd' mindegy ki a tárhely szolgáltató.

0
0
ttsz képe

Én ez úgy védtem ki a szerveremen, mert minden user a biztonsági mentést kérte, hogy az FTP jelszó 30p ig érvényes. Ezután generálni kell és e-mailben megy a következő jelszó 30p ig.

Úgy néz ki bejött, mert megszüntek a biztonsági mentés kérések. :)

0
0
rych képe

Más szolgáltatónál be kell jelentkezni az ügyfélkapun, erre x percre kinyílik az ftp port, amit csak arról az ip-ről lehet elérni, ahonnan az ügyfélkapura beléptek.

0
0
hron84 képe

Nalunk SFTP meg kulcsos auth van. Ha a privat kulcsa kompromittalodik, az szivas neki, de hulyeseg ellen sajnos meg nincs tabletta. A trojai cuccok manapsag meg nem keresnek SSH kulcsokat, az FTP jelszo egyszerubb.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.