Tetszőleges rendezés views segítségével

pp képe

Sziasztok!

A következő a feladat. Van egy lista amiben benne vannak a node-ok(teaser view) és van egy rendező fejléc a node bizonyos tulajdonságaival. Hogyan tudom ezt megcsinálni?

Konkrét példa:
Van 3 termékem, mindegyik termékhez kapcsolódnak hírek. (node_reference) A híreket szeretném listázni, de lehetőséget akarok adni, hogy a nézelődő rendezni tudja a híreket, megjelenés dátuma, szerző és kapcsolódó termék szerint.

Addig eljutottam, hogy csinálok egy táblázatos nézetet felveszem bele a szükséges adatokat, majd beállítom, hogy mely mezők szerint legyen rendezve a táblázatom. Gondoltam ezután majd jól rommá sminkelem, hogy úgy nézzen ki ahogy szeretném. A probléma az, hogy a node_reference szerint nem lehet rendezni. Itt akkor elakadtam.

Ötleteket várok a feladat megvalósítására.

pp

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
sgabe képe

Vagy jól értettem, vagy félre... :) De azt hiszem a szűrők felfedése opció kell neked. Először felveszed a szűrőket, aztán amit szeretnél a felhasználók számára is láthatóvá tenni azokat felfeded (Expose). Ezután a nézet oldalon megjelenik felül az a bizonyos rendező fejléc a beállított szürőkkel.

0
0
pp képe

Rendezni szeretném, nem szűrni. (vagyis nem én, és tudom, hogy értelmetlen szerzőre és termékre rendezni, dehát a Drupal a mindenre rávehető tartalomkezelő ;))

pp

0
0
sgabe képe

Akkor talán második nekifutásra... ;)))

Találtam egy olyan megoldást, hogy a node_reference mező tartalmát betöltve egy másik mezőbe, utóbbival már tudsz rendezni annak értéke alapján.

Itt van egy-két patch is a CCK modulhoz, de azt írják nem tökéletesek. Kiindulásnak viszont jó lehet, vannak ötletek az 5-höz és a 6-hoz is.

0
0