Teaser break nem megy

Spell képe

A problémám:

Beállítom, hogy mondjuk 600 karakter legyen a bevezető hossza. Namost ezt úgy ahogy van leszarja. Úgy látom az első enter-ig tart a bevezető a szövegben. Miért nem 600 karakter a bevezető hossza? Annyit adtam meg. Aztán miért nem működik a DrupalBreak gomb?

Azt akarom, hogy alapból legyen x karakter hosszú a bevezető szöveg, vagy pedig én jelölhessem meg a szövegben hogy meddig tartson. Gondoltam ezt a fenti gombbal lehet, de az nem működik.

Itt pl ahol most ezt a szöveget írom, itt ez a gomb "Összefoglaló elválasztása a kurzornál" na ilyen kellene nekem.

Segítsetek lécci, már 1 napja ezen vacakolok. Köszi

Drupal verzió: 
Spell képe

Na este már nyűgös voltam, így részleteket nem nagyon írtam. Tehát CKEditor 3.1-et használok, renben működik is, kivéve ezt a bevezető/összefoglaló dolgot. A ckeditor.config.js-be betettem a drupal break, a drupal page break és a page break gombokat, amik nem működnek vagy nem jól működnek. Megjelennek a szerkesztőn, a pagebreak be is tesz egy törést de nem ott lesz az elválasztás, csak nagyobb helyet hagy a szövegben, mintha két entert ütöttem volna. A Drupal break gombnak egy teaser breaket kellene betenni, de nem csinál semmit, a drupal page break gombnak pedig egy page breaket, de az sem reagál.
Az adminisztráció/tartalomkezelés/tartalmak beállításainál be van állítva, hogy az összefoglaló hossza legyen 400 karakter, de ezt nem tartja, valahol tesz egy törést, ha van, akkor az első enternél. Mondjuk ez lenne a legkevesebb, mert kézzel beállítom, úgyis az a legjobb, csak működjön.

0
0
Petik képe

De próbáltál-e már rákeresni a "teaser break" szavakra a Drupal.hu Google keresőjében?
Próbáld ki, és válogass a mintegy 170 találatból...

0
0

Üdv. Peti

Petik képe

De próbáltál-e már rákeresni a "teaser break" szavakra a Drupal.hu Google keresőjében?
Próbáld ki, és válogass a mintegy 170 találatból...

0
0

Üdv. Peti

Spell képe

kösz megvolt

0
0
Petik képe

Mindenesetre a korábban említett 170 találatból ajánlanék egyet.
Talán ez elkerülte figyelmedet?

0
0

Üdv. Peti

Spell képe

Még semmire. Ja ezt ismerem. Az ezzel kapcsolatos problémámat leírtam lejjebb: ha átváltok a rich text editorból, és úgy módosítok valamit a szövegben, akkor utána nem tudok visszalépni a rich text editorba. Amúgy meg ha a rich text editorba írom be, akkor a utasítást nem veszi, hanem kiírja szövegként.

0
0
nevergone képe

Légyszíves ezt a stílust a továbbikban hanyagolni, köszi! :)

0
0
Spell képe

A "kösz megvolt"-ra gondolsz vagy a "leszarja" szóra. Az utóbbiért bocs, de már elég ideg voltam az egész napom ezzel ment el, tényleg azt hiszem mindent megpróbáltam. A másikat nem szántam sértőnek csak siettem, de majd jobban figyelek.

0
0
york képe

Nem a te hozzaszolasodra valaszolt :).

0
0
Spell képe

ja tényleg :)

0
0
Nagy Gusztáv képe

hogy pontosan milyen modulokat használsz. Lehet, hogy a <!--break-> karaktereket nálad kigyomlálja valamelyik szűrő. Az automata 600 pedig nem fogja a bekezdés közepén elvágni. Erre figyeltél?

0
0

Nagy Gusztáv

Spell képe

rotor banner 6.x-2.7
CKEditor 6.x-1.1
IMCE 6.x-2.0-beta3
Paging 6.x-1.0-beta3
Upload elements 6.x-1.2
jQuery plugins 6.x-1.10
Views 6.x-2.11
Views exporter 6.x-2.11
Views UI 6.x-2.11

0
0
Spell képe

beviteli forma full HTML

0
0
Spell képe

Írok még, hátha ötletet kap valaki.

Elindítom az új tartalom bevitelt:
http://i65.photobucket.com/albums/h232/vejni/3-1.jpg

Beírom a szöveget az editorba, kép:
http://i65.photobucket.com/albums/h232/vejni/1-1.jpg

Ha átváltok plain text editorra, akkor megjelenik szövegbeviteli mező felett jobb oldalt felül az "összefoglaló elválasztása a kurzornál" gomb. Lenyomom az előbb említett gombot, ekkor el is választja rendesen.
http://i65.photobucket.com/albums/h232/vejni/2-1.jpg

De ha visszalépnék rich text editorba, akkor nem látszik a szöveg amit beírtam a szövegmezőbe, ezenkívül marad a "switch to rich text editor" link alul, ha meg mégegyszer rányomok, akkor meg előhoz még egy szövegbeviteli mezőt.
http://i65.photobucket.com/albums/h232/vejni/4-1.jpg

Az eszközöknél hátulról a harmadik és a második a drupal break és a page break gombok, hatásukat már írtam

0
0
Bálint képe

Lehet, hogy nincs köze hozzá, de hátha.
Van egy issue arról, hogy webkites böngészőkben nem működnek bizonyos gombok Wysiwyg API és (F)CKEditor használata esetén:
http://drupal.org/node/497654

0
0
Spell képe

Megnéztem amit írtál. De ezekkel a peccsekkel mit kell csinálni? Másrészt pl wysiwyg.init.js file nálam nincs is.

0
0
Spell képe

Megoldottam. Leírom mi volt, hátha másnak segít majd valamikor, én sok időt elcsesztem vele. Ha úgy vesszük én voltam a hülye, na mindegy.

Úgy tűnik, hogy a CKeditor a moduljával nem működik, már ami a bevezető törés dolgot illeti, viszont a wysiwyg és aztán a CKeditor működik. Itt jegyzem meg, hogy ebben az esetben a sites/all könyvtárban egy libraries könyvtárba kell telepíteni a CKeditort, de a CKeditor modul nem kell. Én ott rontottam el, hogy feltettem a CKeditorhoz a modult is, meg a wysiwyg is fent volt, ekkor egy csomó minden nem működött. Aztán wysiwyg nélkül tettem fel a CKeditort, ekkor minden szépen ment, kivéve a bevezető törést. Végül a wysiwyg és CKeditor működik minden szempontból.

A sites/all könyvtáron belül tehát lesz egy modules és egy libraries könyvtár. A modulesba kell tenni a wysiwyg-et, a librariesbe pedig a CKeditort (nem a drupal.org-ról letölthetőt, hanem amit innen szedsz le: http://ckeditor.com/). Ezután az adminisztráció/wysiwyg -nél kiválasztasz egy beviteli formát, kiválasztod a feltett CKeditort, és kész. A kép feltöltéshez én feltettem az IMCE-t, és az IMCE wysiwyg API-t, az is megy.

Remélem másnak segít majd. Üdv

0
0
Den képe

Én másképp oldottam meg: http://drupal.org/project/excerpt

Ezzel a modullal a teljes teaser külön szerkeszthető. Az a baj, tinymce-vel legalábbis, hogy a teaser break-et egy p elembe teszi. Utána mikor itt elválasztja a teasert a bodytól akkor lesz egy elkezdett és egy befejezett elem. Amit vagy tud korrigálni a rendszer, vagy sem.

Ezzel a modullal megoldódik a probléma: story típusú elemek esetén külön szerkesztem, page típusuak esetén (ahol sosem kell külön a teaser) meg generál valamit.

Amit a wysiwyg apiról és a ckeditor modulról írtál az ott van a doksiban: http://drupal.org/project/ckeditor
Note: This module is not affiliated with the wysiwyg module. It is a separate project dedicated only to CKEditor.

Két külön dolog a két modul. Ha a wysiwyg modult feltelepíted, akkor az írja, hogy milyen libet (js) hova kell telepíteni.

0
0
Spell képe

Kipróbáltam az excerpt-et. Itthon frankón ment, fellelkesültem, hogy felteszem, de az oldalamon gond van vele: megszerkesztem a tartalmat, de nem hozza létre a cikket, előnézetet sem tudok kérni a cikkről, azt írja, hogy az oldal nem található. :S Amúgy jó lenne ez a megoldás.

Úgy nézem, hogy ha nincs formázás a szövegben, akkor megcsinálja az oldalt, ha viszont félkövérré teszek egy sort mondjuk, akkor már a fenti hiba lesz.

0
0
Den képe

Nézd meg a tartalomtípusnál: Workflow settings/Teaser/Auto-generated vagy Manual excerpt

Neked a manual kell. Ha ez sem gyógyítja meg, akkor nem tudom mi lehet a gond.

0
0
Spell képe

Nah a tuti végleges megoldás megvan. Minden működik: van teaser break, lehet szépen formázni a teasert is, képet is lehet bele tenni, nincs szétcsúszva a filebrowser ablak kép feltöltésnél és kiválasztásnál, stb.
Dobtam a ckeditor-t imce-t és wysiwyg-et, helyettük a Tiny Tiny MCE modul + TinyMCE editor + TinyBrowser modul a menő.
Hah végre. Nem adtam fel és megoldottam. Eddig is elment volna bizonyos módon, de én nem szeretem ha kerregve-nyikorogva megy valami, ha mehet normálisan is. Kösz mindenkinek aki válaszolt.

0
0
alvilag képe

Áldott legyen a neved! :)
Marha sokat keresgéltem, de a te post-od segített!

0
0